Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Urcite sa este niekto najde, kto ma Ainol tablet , je to v pohode znacka, dlho som tiez rozmyslal nad kupou tabletu , ale potom ma to preslo, staci mi smartfon :)

Co sa tyka reklamacie, myslim ze by to nemal byt problem, sice to treba posielat, ale aj tak myslim, ze to nie je nejaky velky problem. Ak by si to isiel objednavat, tak bud cez ebay, alebo priamo cez vyrobcu, pretoze cez TinyDeal sa reklamacie nedockas, sice maju dobre ceny, vsetko v pohode ale reklamaciu fakt ne ...mam s tym skusenosti.

/btw : na ten Spark je tu aj recenzia : ale tie minusy by som nebral nejak vazne, treba to braz s nadhladom, take problemy ze to ide pomayl atd je blbost, bud vyjde novy FW ktory toto vsetko napravi, alebo stiahnes custom FW a mas to vybavene :)

http://www.mojandroid.sk/2013/07/02/recenzia-ainol-novo-9-spark/

Dalsia recenzia tu :

http://www.techbox.sk/it/c7777/recenzia-ainol-novo-9-spark-aky-je-cinsky-ipad-s-retinou.html

Je toho plny net, len treba davat pozor aby to malo HW to co chces aby to malo, napr tomu Spark chyba Bluetooth :/

[upravil dne 6/7/13 16:09 od KapriQ]

Odesláno

Pokud je ten Ainol odzkoušenej, tak bych se do toho asi nebál jít... Dřív jsem přítelkyni kupoval \"noname\" tablet, kterej měl daleko lepší střeva než tenkrát první Ipad, ale nebyl ani zdaleka tak rychlej...

Ale tehle vypadá sakra dobře!

Odesláno

No nechci nic vnucovat, ale pokud se nejedná o tablet se kterým se bude primárně cestovat, tak bych do 7 palcového nešel. Pokud to má být tablet spíš na doma, tak určitě 10 palec.

Třeba i na drahé alze jsem našel Samsung 10 palec za 6300 s daní:

http://www.alza.cz/samsung-galaxy-p5110-tab-2-10-1-wi-fi-pure-silver-16gb-cz-d330666.htm

Podle mě je tam jediná nevýhoda a tou je, že je to jenom dvoujádro (tady bych možná trošku přidal na 7 tisíc a pořídil 4 jádro:http://www.alza.cz/asus-memo-pad-me301t-16gb-modry-d388795.htm). A myslím, že cenově by to šlo sehnat i líp než na alze.

Odesláno

Mno uz len zhladiska OS je dost velky a zasadny rozdiel ci chces Ipad. Tu si najskor musis vybrat medzi Android a iOS. Osobne urcite odporucam android. Ten Samsung Tab co pisal rolph je tiez vyborna volba , to ze je to 2jadro vobec nevadi.

Ale nieco sa mi zda ze nejaky 10\" Tamtung robil problemy v recenziach, zamrzanie alebo nieco podobne :)

Odesláno

Popravdě, když já jsem si sám zkoumal čínské tablety, tak se poměrně dost kupujících i prodejců shodovalo v tom, že je příliš mnoho reklamací a když jsem sám viděl jaké to byly reklamace tak jsem se rozhodl, že já do žádné čisté číny určitě nepůjdu (a to jsem i řešil ten retina ainol a spol). Podporují to potom ještě problémy s nekompatibilníma cipsetama (polovinu her si proste nepustis, protoze tabulkove budou cinske tablety vypadat pekne, ale bude problem, ze je bude jednat o sady ktere nikdo jiny nebude mit a vyrobci je nezahrnou do podpory svych aplikaci, coz u normalnich znacek nehrozi). U hodne cinanu je taky samozrejme problem, ze nebudou certifikovany od google, tj. nebudou dostupne ani standarni nastroje jako je google play (obchod) a ostatni google apliakce. Pokud se nechces porad starat o flashovani romek a chces to mit jako spotrebak, tak cinu rozhodne ne.

Odesláno

no uprimně po pravdě, oproti iOS (Apple) laguje KAŽDÝ zarizeni s Androidem, nezáleží na ceně:P:D

A pokud Kocour plánuje \"výkonné zařízení s budoucností\" tak to bohužel nelze doporučit nic jiného než iOS.

Každý Android je nejdéle do roka bez podpory...a za 3/4 roku už nezvládá náročné programy....

Ale ted k veci:

kocoure:

uvedom si chces li zarizeni na doma a obcasne prenaseni : potom 10\"

uvedom si chces li zarizeni na primarní outdoor aktivity, a případný brouzdání v posteli : potom 7/8\"

uvedom si jaký OS....

je li naprostá priorita co nejnižší cena i za cenu kompromisu ve výkonu, i když aktualně treba dostačujícím, podpoře a morálním zastarání a velké ztraty ceny: android

chces li zarizeni co ti nejakou dobu vydrzi, a za cenu vyšší porizovací ceny to zarizeni za dva/tri roky i dráž prodáš, chhces stabilní system s cca 300 000 aplikacema PRIMO pro tablet, nejen prevzate aplikace z mobilu (to je problem Andr. tabletu) , chces bezkonkurencni zpracování, mraky prislusenství ...: vol iPad.

A az na tohle vše odpovíš....teprve pak má smysl další diskuse, jelikož zatím tu každej plácá co ho napadne..

PS: napriklad ALza (A nejen ona) nabízi splátky bez navýšení na Apple produkty.;)

[upravil dne 6/7/13 18:15 od Mohy]

Odesláno
Popravdě, když já jsem si sám zkoumal čínské tablety, tak se poměrně dost kupujících i prodejců shodovalo v tom, že je příliš mnoho reklamací a když jsem sám viděl jaké to byly reklamace tak jsem se rozhodl, že já do žádné čisté číny určitě nepůjdu (a to jsem i řešil ten retina ainol a spol). Podporují to potom ještě problémy s nekompatibilníma cipsetama (polovinu her si proste nepustis, protoze tabulkove budou cinske tablety vypadat pekne, ale bude problem, ze je bude jednat o sady ktere nikdo jiny nebude mit a vyrobci je nezahrnou do podpory svych aplikaci, coz u normalnich znacek nehrozi). U hodne cinanu je taky samozrejme problem, ze nebudou certifikovany od google, tj. nebudou dostupne ani standarni nastroje jako je google play (obchod) a ostatni google apliakce. Pokud se nechces porad starat o flashovani romek a chces to mit jako spotrebak, tak cinu rozhodne ne.

Souhlas určitě žádnou Čínu nebo Koreu... akorát nevím co pak koupíš :D:D:D

Mohy: den dneska nic moc, ale po přečtení tvojí JabkoKampaně jsem se aspoň od srdce zasmál, děkuju :papa

[upravil dne 6/7/13 19:20 od koblih69]

Odesláno

Pokial viem tak ten problem co opisujes s Google Play store - tak pre ainol neplati, tam funguje vsetko v poriadku. A co sa tyka tej kompatibility s aplikaciami a hrami, tak je na trhu este stale mrte aj znackovych veci ktore neslapu tak ako by mali. Cize to sa netyka len tej Ciny, to len tak :papa

Odesláno

pánové to co popisujete je primárně problém OS... je totiž tolik ruzných výrobcu HW , a několik aktualnich verzi SW... že nelze zahrnout do podpory vše.

Jinak pokud čínu doporučím osvědčenou: Prestigio.

Čínský produkty fungujou tak že to vyrobí v noname fabrice a odtamtud to překupují tihle \"dealeři\" -prestigio, huawei, ZTE.... to jsou ti lepší...a brandují si zařízení a hlavně: DOHLÍDNOU si na kompatibilu, určitou kvalitu.

výrobci rejžujou ale na uživatele nemyslí.

Odesláno

Ještě k tomu rozhodování mezi ipad nebo android:

Já třeba beru tablet jako spotřebák a jako levnou náhradu za notebook (mám teď na mysli právě onu variantu 10 palec na doma). Doteď jsme měli doma každý vlastní notebook, ale když na některých jede 99 procent jenom přistupování na web, tak místo notebooku průměrně kolem 15 tisíc, radši investuji do tabletu (úspora a větší komfort). Stávající notebooky pak místo životnosti 2-3 roky budou mít životnost mnohem vyšší, třeba i dvounásobnou.

Tak a proč to píšu. Pokud chci něco spotřebního nebudu si kupovat něco v ceně notebooku, ale něco co mohu s klidným svědomím za 2 roky obměnit. + jeden tablet může používat více členů rodiny. Takže ačkoliv bych co do kvality také radši vybral ipad, tak můj důvod byl hlavně ekonomický a v tom případě ipad automaticky vypadává.

Odesláno

To: Mohy

Každý Android je nejdéle do roka bez podpory...a za 3/4 roku už nezvládá náročné programy....

Hmm. Zaujimave tvrdenie ale ok, tym padom by moj Galaxy S2 (Samozrejme aj ostatne zariadenia) patril do kosa. Programy slapu v pohode, po prechode na JB kde je oproti starsim OS optimalozovany cely system a je to OK, nove hry, app, vsetko bezi v pohode, resp lepsie...

Jasne ze kazdy si bude ohajovat to co uz doma ma, pripadne ma k tomu nejaky iny dovod.

Ano apple predas draho aj za 4 roky :D lebo maju 1model telefonu a 3modely tab (Obrazne). Takze tam nema preco tolko klesat trhova cena :D ked kupis vsetko predrazene ...

Kazdy si vyberie to co mu sedi ale nemohol som si odpustit nereagovat na tvoj prispevok :P

Odesláno

rolph:

pokud to máš primárně na web, tak na tohle je iPad idelani z duvodu 4:3 displeje...;) a jak jsem psal, lze koupit z 2he ruky, něco zánovního.

ja takhle koupil za 7 700 tri mesice starý ( pravděpodobně nepouzivany, bez známek použití) iPad mini 32gb - v ty době se prodával ofiko skoro za 11 000. Jelikož Apple nabízí roční mezinárodní zaruku (ke který nepotrbejes ofiko kupní doklad) a resej zaruku vymenou tak jsem to vzal, a jsem beze strachu. (termíny prodeje, aktivace zarizení si umim zjistit:roker ).

tohle opět žádný vyrobce Androidu nenabízi.

A jeste poslední: pokud to máš jen na web + sem tam něco : tak po 2 letech nebudeš mít potřebu iPad měnit, to ti garantuji...morální životnost je vyrazně vyšší.

[upravil dne 6/7/13 18:33 od Mohy]

Odesláno

koblih69: Jasně, dneska je to všechno asie a to včetně toho ipadu :) Myslel jsem, ale prostě ty úplné číňany.

KapriQ: Tím příkladem s google aplikacemi jsem chtěl jenom ukázat, že u noname věcí mohou překvapit i jiné problémy, než jenom s hw. U známějších značek podobné problémy spíše nebývají.

Mohy: Já si jako první věc vybral rozměr o který mi jde. Prostě jsem si sedl s pár tablety a po pár večerech jsem měl jasno = 10 palec, takže Ipad mini není to co bych chtěl.

[upravil dne 6/7/13 19:36 od rolph]

Odesláno
To: Mohy

Hmm. Zaujimave tvrdenie ale ok, tym padom by moj Galaxy S2 (Samozrejme aj ostatne zariadenia) patril do kosa. Programy slapu v pohode, po prechode na JB kde je oproti starsim OS optimalozovany cely system a je to OK, nove hry, app, vsetko bezi v pohode, resp lepsie...

Jasne ze kazdy si bude ohajovat to co uz doma ma, pripadne ma k tomu nejaky iny dovod.

Ano apple predas draho aj za 4 roky :D lebo maju 1model telefonu a 3modely tab (Obrazne). Takze tam nema preco tolko klesat trhova cena :D ked kupis vsetko predrazene ...

Kazdy si vyberie to co mu sedi ale nemohol som si odpustit nereagovat na tvoj prispevok :P

no to si klidně reaguj, vím co řikam když to prodávám:D

nepotrbeuju obhajovat co mám, jen diskutuju o tom čemu rozumím....

kdyby byla diskuse o vaření tak si moc nepokecám:D

Máš TOPMODEL, u ostatních je to horší:P A i ty už s další aktualizací nepočítej...JB je poslední.

A k drahým zarizenim.

Když já kupoval iPhone 4, tak muj kolega kupoval SII...oboje to byli novinky a SII ho stala asi o litr mín:super:D

zkus ted prodat svou SII...:D

[upravil dne 6/7/13 18:39 od Mohy]

Odesláno

Mohy:

Jinak co se týká té záruky u Apple už toho na webu je dost. Právě tvoje zmiňovaná záruka je jenom na 12 měsíců (EU standard). Apple tu ani nemá oficiální zastoupení jako jinde, takže musíš používat služeb např. Českého servisu a to je taky kapitola sama pro sebe. V zahraničí jsou služby od Applu úplně na jiné úrovni než u nás. U Apple bych spíš bral jako výhodu, že ten servis nebude potřeba :roker

Reklamace skoro nikdy není žádná výhra. Já si právě kvůli tomu vybírám prodejce, například abych k němu měl lepší přístup - u internetového obchodu z Francie čekám jiný přístup k reklamaci než ke kamenému obchodu o ulici vedle (kde je budu samozřejmě denně prudit :)).

Odesláno

vzdyt jsem napsal ze je roční ta záruka:o:P;)

a i v čechách jsou autorizovaný servisy, tusím 4:myslim Kde to vyřešíš a nikam to posílat nemusíš;)

Kamarád v jednom z nich dělá (jméno bohuzel nevím, neřešil jsem to).

Ale prodejce poskytuje dle českych zakonu dva roky zaruky. Ta funguje stejně jako prvni rok, jenom neni mezinárodní.

TOTO zadny jiny vyrobce neposkytuje..;) Teda ano, Blackberry. Ale o tom tu řeč není.

Odesláno

To : Mohy

Ja poviem len tolko, ze iP.4 s SII je prinajmensom vtipne. To je fuk, chcel som povedat len to, ze ja si nekupujem nieco preto, aby som to za 2 roky predal. Ked si nieco kupujem, kupujem to s tym ze od toho zariadenia ocakavam maximum co mi za tu cenu moze dat, to znamena ze to vyuzivam denno-denne.

Ked uz si zacal s tou cenovkou : Tu mas porovnanie

Syfón v 4 -> 429,00 €

Galaxy S2 -> 259,00 €

Ale uz chapem, preco predas Apple drahsie aj za 2 roky :D:papa

Odesláno

Za tu záruku se omlouvám, přehlídnul jsem se. Ale to s tím prodejcem nevím vůbec co máš na mysli, protože každý prodejce u nás při prodeji fyzické osobě musí dodržet u nového produktu záruku 24 měsíců. Bohužel, díky našim super zákonodárcům se toto brzy změní :(

Odesláno
pánové to co popisujete je primárně problém OS... je totiž tolik ruzných výrobcu HW , a několik aktualnich verzi SW... že nelze zahrnout do podpory vše.

Jinak pokud čínu doporučím osvědčenou: Prestigio.

Čínský produkty fungujou tak že to vyrobí v noname fabrice a odtamtud to překupují tihle \"dealeři\" -prestigio, huawei, ZTE.... to jsou ti lepší...a brandují si zařízení a hlavně: DOHLÍDNOU si na kompatibilu, určitou kvalitu.

výrobci rejžujou ale na uživatele nemyslí.

ja jen abych to uvedl na pravou miru tak: huawei, ZTE. jsou opravdu vyrobci s vlastnim vyvojem a vyrobou mozna i lepsim nez to nakousle jabko. Prestigio je obchodni znacka ktera si necha delat tablety v Čine a klidne mohou některe modely pochazet i od ZTE.

[upravil dne 6/7/13 20:25 od Vítek1]

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...