Přejít na obsah

rolph

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 407
  • Rok výroby
    2005

Profilové informace

  • Město
    Praha 6
  • Stát
    Česká republika

rolph's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. rolph

    Spojka + setrvačník

    Tak trošku přispěju i já se svou zkušeností: Měnil jsem spojku a dvojhmotu (jednohmotu fakt nebrat) minulý měsíc a obvolal jsem všechny, co jsem měl v deníčku, tedy kromě autorizovaných servisů a cena byla poměrně konstantně 24+. Ale potkával jsem samozřejmě i ty klasické přemrštěné ceny za 27-28. Nakonec jsem obvolal i autorizovaný servisy a kvůli slevě 30% na materiál (přece jenom je to už starší model ) tak se mi v autorizovaném dostali na 21 i s prací. Podobnou cenu nabízeli skoro všechny autorizovaný servisy v Praze + tam kde jsem to nakonec dělal mi dali ještě 10% na práci. V ceně byla jak práce, tak všechen potřebný materiál, takže nejenom spojka a dvojhmota. Jinak kódy ze serviceboxu mi byli k ničemu, protože se prý nějak měnil typ spojky či co, takže mám vlastně jinou spojku a setrvák než tam byli originálně. Jinak pokud bych neměnil obojí, tak by nabízeli i repasované součástky (může někomu ušetřit peníz). U věcí jako je spojka nebo setrvačník by mě to nenapadlo, ale prý to dodávají. Takže ve výsledku mám záruku, výměnu můžu směle a důvěryhodně potvrdit i při případném prodeji + vše bylo rychle hotové - za 2 dny jsem měl zase auto doma.
  2. rolph

    výběr tabletu do 6 tisíc

    kocour: tenhle Asus jsem prave sam doporucoval uz predtim, sam jsem jich nekolik potkal a vsichni majitele jsou spokojeni. Drzim palce a at dobre slouzi. ps: ... a jinak se zapojovat do tohohle neustale zhorsovaneho flame asi uz nema cenu... [upravil dne 8/7/13 21:59 od rolph]
  3. rolph

    výběr tabletu do 6 tisíc

    já ti nevím, toho ainola spark docela zdrbli v recenzích, hw má jako ipad, ale naprosto nevyladěný, takže výsledný výkon je o několik levelů jinde než by člověk čekal (a než u vyladěného tabletu). Právě u androidu je hodně znát jaký je výrobce - android je všude stejný jako základ, ale pak už je to o ovladačích a doprovodném sw.. nexusu samozrejme davam palec nahoru..
  4. rolph

    výběr tabletu do 6 tisíc

    Za tu záruku se omlouvám, přehlídnul jsem se. Ale to s tím prodejcem nevím vůbec co máš na mysli, protože každý prodejce u nás při prodeji fyzické osobě musí dodržet u nového produktu záruku 24 měsíců. Bohužel, díky našim super zákonodárcům se toto brzy změní
  5. rolph

    výběr tabletu do 6 tisíc

    Mohy: Jinak co se týká té záruky u Apple už toho na webu je dost. Právě tvoje zmiňovaná záruka je jenom na 12 měsíců (EU standard). Apple tu ani nemá oficiální zastoupení jako jinde, takže musíš používat služeb např. Českého servisu a to je taky kapitola sama pro sebe. V zahraničí jsou služby od Applu úplně na jiné úrovni než u nás. U Apple bych spíš bral jako výhodu, že ten servis nebude potřeba Reklamace skoro nikdy není žádná výhra. Já si právě kvůli tomu vybírám prodejce, například abych k němu měl lepší přístup - u internetového obchodu z Francie čekám jiný přístup k reklamaci než ke kamenému obchodu o ulici vedle (kde je budu samozřejmě denně prudit ).
  6. rolph

    výběr tabletu do 6 tisíc

    koblih69: Jasně, dneska je to všechno asie a to včetně toho ipadu Myslel jsem, ale prostě ty úplné číňany. KapriQ: Tím příkladem s google aplikacemi jsem chtěl jenom ukázat, že u noname věcí mohou překvapit i jiné problémy, než jenom s hw. U známějších značek podobné problémy spíše nebývají. Mohy: Já si jako první věc vybral rozměr o který mi jde. Prostě jsem si sedl s pár tablety a po pár večerech jsem měl jasno = 10 palec, takže Ipad mini není to co bych chtěl. [upravil dne 6/7/13 19:36 od rolph]
  7. rolph

    výběr tabletu do 6 tisíc

    Ještě k tomu rozhodování mezi ipad nebo android: Já třeba beru tablet jako spotřebák a jako levnou náhradu za notebook (mám teď na mysli právě onu variantu 10 palec na doma). Doteď jsme měli doma každý vlastní notebook, ale když na některých jede 99 procent jenom přistupování na web, tak místo notebooku průměrně kolem 15 tisíc, radši investuji do tabletu (úspora a větší komfort). Stávající notebooky pak místo životnosti 2-3 roky budou mít životnost mnohem vyšší, třeba i dvounásobnou. Tak a proč to píšu. Pokud chci něco spotřebního nebudu si kupovat něco v ceně notebooku, ale něco co mohu s klidným svědomím za 2 roky obměnit. + jeden tablet může používat více členů rodiny. Takže ačkoliv bych co do kvality také radši vybral ipad, tak můj důvod byl hlavně ekonomický a v tom případě ipad automaticky vypadává.
  8. rolph

    výběr tabletu do 6 tisíc

    Popravdě, když já jsem si sám zkoumal čínské tablety, tak se poměrně dost kupujících i prodejců shodovalo v tom, že je příliš mnoho reklamací a když jsem sám viděl jaké to byly reklamace tak jsem se rozhodl, že já do žádné čisté číny určitě nepůjdu (a to jsem i řešil ten retina ainol a spol). Podporují to potom ještě problémy s nekompatibilníma cipsetama (polovinu her si proste nepustis, protoze tabulkove budou cinske tablety vypadat pekne, ale bude problem, ze je bude jednat o sady ktere nikdo jiny nebude mit a vyrobci je nezahrnou do podpory svych aplikaci, coz u normalnich znacek nehrozi). U hodne cinanu je taky samozrejme problem, ze nebudou certifikovany od google, tj. nebudou dostupne ani standarni nastroje jako je google play (obchod) a ostatni google apliakce. Pokud se nechces porad starat o flashovani romek a chces to mit jako spotrebak, tak cinu rozhodne ne.
  9. rolph

    výběr tabletu do 6 tisíc

    No nechci nic vnucovat, ale pokud se nejedná o tablet se kterým se bude primárně cestovat, tak bych do 7 palcového nešel. Pokud to má být tablet spíš na doma, tak určitě 10 palec. Třeba i na drahé alze jsem našel Samsung 10 palec za 6300 s daní: http://www.alza.cz/samsung-galaxy-p5110-tab-2-10-1-wi-fi-pure-silver-16gb-cz-d330666.htm Podle mě je tam jediná nevýhoda a tou je, že je to jenom dvoujádro (tady bych možná trošku přidal na 7 tisíc a pořídil 4 jádro:http://www.alza.cz/asus-memo-pad-me301t-16gb-modry-d388795.htm). A myslím, že cenově by to šlo sehnat i líp než na alze.
×
×
  • Vytvořit...