Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jen tak prozajímavost, když se teď budu vrtat v autě, tak bych rád odstranil co nejvíce závad. Auto mi při jízdě i za fakt vedra chladí krásně, i v zimě se rychle ohřívá a teplota vždy na středu stupnice- 90°C. Problém je v kolonách v létě i zimě, kdy mi sahary sepnou až ve 110°C těsně před hranicí červeného pole. Nenašel jsem na chladiči spínací kontakt, jak je tomu u stařičké 309 a v serviceboxu jsem koukal a nic nevykoukal.

Jak si motor řídí chod větráků? Našel jsem akorát 1 popř 2 relé 25A z čehož bych si troufl odhadovat, že si ventilátory spíná jednotka, ale ta z něčeho musí vycházet... jsou u termostatu 2 čídla, je to z ních?

Opět děkuji za info.

Odesláno

Me takhle fungoval nouzovy rezim pri vypadnutem konektoru z jedne z vrtuli ;) Po zasunuti (konektor mezi chladicem a vrtuli) vse zacalo dvourychlostne fungovat. Do te doby me spinal jen na nejvyssi rychlost a az jak pises kolem tehle budikove teploty..

Odesláno

Tak jsem včera prohejbal kontakty u relátek (jen tak zlehka, nešla mi dolu maska) a nechal auto stát na místě a opravdu se v necelejch 100°C roztočili obě sahary teplota vylezla na cca 103°C a klesla na necelých 100°C. Poté sahary vyply. Takto sem to nechal asi 3x i se zvýšenýma otáčkama na 2500 a teplota nestoupla na víc jak 103-105°C Předtím sahary spínali až ve 110°C. Neskutečný! Všem díky za rady!

Odesláno

Tak zavadu si nasiel, ale asi celkom neodstranil, len docasne vyriesil. Pravdepodobne si mal zaoxidovane kontakty v patici alebo na samotnom rele. Je mozne, ze ti tam zateka voda. Nechcem strasit, ale casom sa ti to asi opat prejavi. Chcelo by to vybrat rele, pripadnu oxidaciu odstranit, kontakty namazat (nie WD-ckom !!) a vsetky rele potom vratit spat.

Nedostanes sa k relatkam, ked zhodis len tu plastovu cast prednej masky co je medzi svetlami? Mari sa mi, ze mne to stacillo aby som relatka mohol vybrat a skontrolovat.

Odesláno

Když já to dělal včera na Vrchlický ulici v praze se stranovou desítkou křížákem a kleštěma, maska mi nešla oddělit od těch lišt. Neměl jsem nářadí a od koupě 306 ho ani sebou nevozim :-D Samo, že o víkendu jde maska dolů a relátka ven... stejně tak jako komplet silentbloky na předku, čepy řízení, prachovky řízení a manžeta na pravý poloose... Mam ty díly pár měsícu doma, ale nějak nebyl čas.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...