Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Střešní nosič + nosic 4 kol na Peugeot 307 SW

Recommended Posts

Odesláno

Prosím Vás vedel by mi niekto poradiť. Chcel by som kúpiť strešný nosič s držiakmi na 4 bicykle. Avšak ponuka je veľká a ja neviem správne vybrať.

Možem dať na auto 4 bicykle ak mám sklenenú strechu?

Nerád by som zato dával hromadu, ale na druhu stranu aby mi to z auta neodpadlo.

Mohol by mi niekto skúsený poradiť ktorú značku, pripadne model. Ďakujem

Ešte dotaz oplatí sa kupovať drahší model zo zamykaním?

uvitiam každú radu či pripomienku. Ďakujem.

Odesláno

U nosiče na kouli mi krom relativně vysoké ceny poněkud vadí zhoršení výhledu za auto a taky ztížené parkování. To vše u nosiče na střechu odpadá, ale zase s tím mohou mít problém naše nižší něžnější polovičky (o dětech nemluvě), samozřejmě se i zvedá spotřeba a zhoršují jízdní vlastnosti

[upravil dne 24/6/2013 08:06 od Medvěd]

Odesláno

Nepíšeš, jestli máš hagusy.

Příčníky jsou zamykatelné asi úplně všechny. Na hagusy můžeš koupit značkové příčníky Thule, nebo např. v Lidlu za 899 Kč.

Nosiče kol zase podle svých finančních možností - od nejlevnějších nezamykatelných HAKR, až po značkové.

Nabídka je velká, a ani nepíšeš, zda chceš spíše levné nebo drahé. A zamykání kol - záleží, co plánuješ (parkování před hospodou?) a jaká drahá máš kola.

Odesláno

hagusy - mam.

bicykle budem prevazat tak 2-3x do roka. Po 2 az 4 ks. Cena jedneho bicykla je cca 17 tis.

pozeral som pozicovne ale za 500kc na vikend sa mi pozicovna neoplati.

levne / drahe - to prave neviem. Asi by som bral ten stred. Hlavne aby to z auta pri 80km/h neodletelo.

\"příčníky s rovnou tyčí\".... to su ake? myslis tie stvorcoveho prierezu? vydel som stvorcove a elipsove (aerodynamicke) s drazkou.

Priecniky by som teda kupil zo zamkom. A nosice 2x urcite bez zamku a 2x zo zamkom. Ak by som bral 4 bicykle dal by som bez zamku do prostriedku a tie zo zamkom na kraje. Predpokladam ze bez zamku budu lacnejsie tak trosku usetrim a na bezpecnost to vpliv mat nebude.

Tak tu sirku 130 a viac. pripadne dake konkretne navrhy? Niesom si isty ci v Lidli trafim an akciu. A potreboval by som vsetko kupit v Prahe do buduceho Stvrtku.

Este som pozeral Hakr aj Tuhle ale su dako kratke \"šíře tyče je 120 cm\"

http://www.stresni-nosice.cz/209-199-pricniky-hakr-120-cm-cz.html?filter[wizard]=a%3A1%3A%7Bs%3A9%3A%22producers%22%3Bs%3A4%3A%226031%22%3B%7D&filter[parameters]=a%3A1%3A%7Bi%3A2%3Ba%3A1%3A%7Bs%3A6%3A%22values%22%3Ba%3A1%3A%7Bi%3A0%3Bs%3A4%3A%226056%22%3B%7D%7D%7D

[upravil dne 24/6/13 16:16 od JaUjcik]

Odesláno

Na tyče 120 cm dáš celkem pohodlně 4 kola. Dávají se na střídačku jedno předním kolem dopředu, druhé dozadu. Je v podstatě jedno jestli koupíš hranaté tyče, nebo oválné.

Oválné hliníkové mají výhodu, že lze k montáži příslušenství využít T- drážka. Nevýhodou je že na ně nenasadíš levnější modely nosičů kol, protože mají třmeny užší než je šířka tyče.

Ideální stav je ALU příčníky a ALU nosiče kol s T-adaptérem (u nosičů vyšší třídy jsou součástí balení).

Máš celkem drahá kola, šel bych minimálně do příčníků Hakr (patky 013, tyče 0015) nosič kol Hakr Speed ALu (0902).

Odesláno

uff... 7000kc je uz dost. Nechem kupovat nic lacneho, ale ze to bude stat tolko som necakal.

navise ten \"Hakr Speed ALU\" ma nosnost 15kg. jedno z kol ma okolo 18 dufam ze by to unieslo.

Odesláno

máš závěs?

jo už vidím nemáš ak to nic,taky jsem rozmýšlel,ale horší dynamika,cena a hlavně dávání kol na střechu by mě nebavilo tak jsem zvolil na závěs ,ale kola se budou vozit tak 3-7 za měsíc tak ho využiju...

[upravil dne 24/6/13 17:59 od Charlie 1]

Odesláno

Svoje zkušenosti a úvahy jsem psal zde Jestli chceš projdi si (tedy v tomto případě hlavně moje) příspěvky, abych je sem nemusel znovu vypisovat.

Ještě poznamenám, že na širší nosič se mnohem líp dávají kola - můžeš je mít víc u kraje. Nicméně židle (štokrle) v kufru nezabere moc místa, mám to vyzkoušené, když jsem do rakve uskládával 5 párů lyží i hůlek.

A pro vysvětlení, co jsou rovné a co kulaté nosiče (kulaté jsou origo Peugeot, velmi nepraktické).

Rovné nosiče (fotka je blbá, shora, ale prostě jsou to rovné tyče s velkým přesahem do strany):

post-3499-14109631979717_thumb.jpg

Odesláno

Tak mam tu dalsi otaznik a to.

U 5008 som dociatal \"Jsou ty stříbrné hagusy na 5008 pevné hliníkové, nebo jen okrasné plastové?\"

.... Stříbré \"hagusy\" jsou jen ozdobné.

Ja mam na 307 tiez strieborne. Teda musim nanich pozriet z akeho su materialu ci nastriekany plast alebo hlinik. Alebo u 307 je to ine?

Tuhle beriem za kvalitu a ta ma svoju cenu.

a co Hakr je kvalitan znacka? Pozeral som na priecky a atest maju len k priecniku, tak teraz neviem ci je to vratane uchytovych bodov alebo nie.

alebo Picola a jeho nosice kol daka skusenost?

[upravil dne 25/6/13 12:01 od JaUjcik]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak je po dovolenke.

Kola sme nakoniec nebraly. No otazka kupy je nadalej aktualna. Kezde leto este len zacalo.

Pozeral som tie hangusy, tak stredova tyc je hlinikova. Konce su zakrite plastovym krytom, pod nim v jednom ronu trci nieco ako kovovyc plochac ktory je uchyteny ku karoserii.

Otazka znie ci su to tie okrasne alebo mozem nane nosic uchytit?

Odesláno

Nemám SW ale jak píšeš, tak to mám úplně stejné jen mám černé hagusy a kola vozím běžně. V místě kde je mám odřené od příčníků to vypadá taky na hliník.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...