Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Problém s grafickým čipem - nějaký opravář?

Recommended Posts

Odesláno

je otázka, zda je opravdu čip vadný nebo se jen vinou přehřátí odpájel od desky.. občas nám do práce někdo něco takovýho donese.. vetšinou zkouším lokálně prohřát čip, dá se to udělat horkovzduškou, ale musíš bejt opatrnej aby jsi to nepřehnal a neulítali součástky, a nebo potom do trouby a desku celou zkusit zapéct.. výsledek ale není nikdy na 100% a nikdy na to nikdo nedokáže dát záruku.. z těch co mi prošlo pod rukama, tak zhruba půlka vydrží fungovat nějakou delší dobu, některý nejdou vůbec a u některých se to objeví zase zpět po chvilce používání (1-2 dny)..

Odesláno

tohle uz jsem doma zkousel opravovat, delal jsem to normalne horkovzduskou, okoli cipu jsem zamaskoval silnou hlinikovou folii, jenom s otvorem velikosti toho cipu a teplotu jsem sledoval na digitalnim teplomeru, abych to neprohral prilis. Jeste jsem to nahrival zespodu laboratorni plotynkou, aby se to lepe prohralo. Notebook funguje :) ted tu mam na stole zrovna dve desky, u kterych se chystam na to same, ale zaruku na to nedavam :)

Odesláno

jn, záruka na to není, je to buď a nebo.. já si místo teploměru vemu cín a oťukávám si v blízkém okolí nějakou součástku, které nebude vadít, že tam bude mít o kapku cínu víc.. jakmile se cín začne tavit tak končím se zahříváním..

Odesláno

Ferry: Tak doufám, že ta moje půjde na opravu jako první :aut:D

Já s tím mám taky zkušenost, ale já se s tím tak nemazlím. Vyndám celej MB a šup s ním na 10min na 190°C do trouby :D

Každopádně jestli to v tom servise dělají takhle poctivě a ty ten NB hodláš ještě pár let provozovat, tak bych to nechal udělat u odborníků, ať máš nějakou záruku :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...