Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

A dříve to nedělalo? Jinak za mlada něco podobného jsem měli u ,,pionýrů\". Tak se dávali teplé nebo studené svíčky. Snímač otáček to nebude. Spíš něco, co ovlivňuje teplo = snímač. Může to být jen moje domněnka.

Odesláno

Existuje i čidlo teploty nasávaného vzduchu a mimo jiné i kabeláž k těmto čidlům.... Už jsem se párkrát setkal s tím, že byly vadné kabely....

Odesláno

Od všech čidel (mimo těch pro budíky) vedou do ŘJ, co to dělalo bylo různé, podle typu motoru a typu vstřikování.... Napsal jsem to spíš všeobecně....

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Sice neskoro ale mozno to niekomu pomoze ,mne toto robilo na 406-ke a navine bol ventil benzinovych vyparov z nadrze, ten ostal zapeceny v otvorenom stave a ked bolo horuco tak pri starte si to do motora tahalo benzinove pary navyse a nechcelo to bez pridania plynu naskocit,ked je ten ventil zapeceny v otvorenom stave tak to robi silny podtltlak v nadrzi za chodu motora ,staci otvorit vicko nadrze a zasyci to nasaje to vzduch

[upravil dne 5/9/14 21:39 od krtek 2]

Odesláno

Výpary jdou jinou cestou, která by se měla otevřít při splnění určitých podmínek (např. motor na provozní teplotě), pokud je ten ventil otevřený pořád, mohou nastat problémy....

Odesláno

Vypary idu z nadrze do nadoby s aktivnym uhlim a nasledne cez ten ele ventil do sania motora ako uz pisal Hafity ten ventil sa ma otvorit len za urcitych podmienok ,predstav si ze startujes do motora ide urcite mnozstvo vzduchu RJ motora vypocita presne kolko benalu ma do toho vzduchu vstreknut setko ok ale ked mas ten ventil pokazeny v otvorenom stave tak si motor taha navyse viac benzinu(pary) tym padom si motor rozhodi pomer vzduch a paliva cim je zmes nezapalna (prilis bohata),pomoze to ze zamacknes plyn (pootvori sa skrtiaca klapka)tym pustis viac vzduchu do motora a zmes sa naspet blizi k zapalnej a cim je vonku teplejsie tym je to horsie lebo vtedy sa viac benzin v nadrzi odparuje cize tych par je viac

[upravil dne 9/9/14 12:28 od krtek 2]

Odesláno

najprv si zisti ci ho vobec mas cez Sb podla tvojho vin kodu, co som kukal tak niektore 106 to maju ine to nemaju alebo napis sem vin auta a ja alebo niekto iny zisti ci ho mas, ja mam ine katalogove cislo ventilu ako na 106-ke ja som svoj rozobral ale nasilne este by sa snad dal zlepit do kopy ale zohnal som iny pouzivany v slusnom stave tak som neriesil,inak novy na moje auto stal vela nieco okolo 60 eur,inak by sa ten ventil mal nachadzat za pravym prednym blatnikom staci zhodit plastovy podblatnik nad kolesom alebo nadkolie kazdy to vola inak:) alebo ist po tej hadici od sacieho potrubia cislo 8

http://picino.rajce.idnes.cz/nastenka#00013632.jpg ventil pod cislom 5

[upravil dne 9/9/14 23:40 od krtek 2]

Odesláno

Myslis ventil u aktivniho uhli.?ten tam je a v zime na volnobeh je slyset jak cvaka.a coje za ventil vzadu na nadrzi pod autem?odkaz nejde otevrit. :-) vin.VF31CNFXE52034541

Jeste jedna vec nema to souvislost s tima parama kdyz necham motor brzdit pres rychlost a pote vyradim tak sem tam chcipne.jinak otacky drzi,filtry,svicky,cidlo chlad.kapaliny nove.

[upravil dne 10/9/14 05:37 od Peta-k]

[upravil dne 10/9/14 05:44 od Peta-k]

Odesláno

ano myslim ten ventil aktivneho uhlia cely cas je rec onom,vzadu na nadrzi neni ziadny ventil a podla Sb ho mas ked ti cvaka je dobre ale v kludovom stave musi byt tesny k tym otackam s tym ventilom to asi suvis mat nebude

[upravil dne 10/9/14 05:46 od krtek 2]

Odesláno

zatiakl nezhanaj len ten ventil vyber a vyskusaj ci je tesny v kludovom stave (bez napatia) a potom si ho pripoj(mimo auta) na 12 voltov ci otvara a zatvara, mas tam dva piny na jeden privedies plus na druhy minus a musi cvaknut otvorit sa(musi prepustat) potom odpojis napajanie musi cvaknut zavriet sa a byt tesny

[upravil dne 10/9/14 05:54 od krtek 2]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...