Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj nedávno jsem se vás ptal na to jestli se nemusim bát chipnout HDI které má najeto víc než 300tis.... začínám o tom silně uvažovat a tak se chci zeptat jestli by nebylo dobré po chipnutí z 80kw na 100kw dát větší intercooler aby jsem neodrovnal turbo např : zde nebo zda někdo dělal jiné úpravy aby motoru ulevil.

Plus se chci zeptat zdali po chipnutí vydrží vstřiky.... na mém autě jsou původní takže mají zasebou 320tis km a viděl jsem tu pár fotek kdy špička vstřikovačů zůstala ve válci tak jestli by nebylo lepší nejdřív nechat vstřiky ultrazvukem vyčistit..... zatím nemam moc zkušeností a chci se dopředu informovat abych pegyho zbytečně neuhnal. Všem děkuji za info a omlouvám se jestli se ptám na blbosti ;)

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

kdo se bojí, nesmí do lesa! Ptáš se na vstřiky, ale co třeba spojka? V jakém stavu máš?

Intercooler nemá cenu měnit... Ani nedávat KN filtr a podobné ptákoviny. Buď to dá nebo nedá :aut

Odesláno

Neboj neboj chip bych dal až úplně v poslední řadě, se spojkou počítám už od doby co to auto mam zatím neprokluzuje ale zabírá dost na konci takže ta je v pořádní před chipem a zastánce KN filtrů taky nejsem ;)..... ale bojim aby chip motoru zbytečně neuškodil, proto se zajímám i o ty vstřiky :)

a pokud jde o to že si mam koupit 100kw auto, tak 406 je moje první auto a jsem rád že jsem se zmohl aspoň na ní .... ;)

Odesláno

proste kdyz to chces, tak to chipni.... kdyz to nebude delat dobrotu, tak se da chip zase pryc, no...

To auto nic nepotrebuje.. proste chipnes a hotovo.... kdyz se neco podela, tak jsi to chipem jen o neco urychlil...

Jen to chce chip od nekoho, kdo dela opravdu HDicka (straki, pp205...), rposteze VW chipari treba delaji casto vetsi zvednuti vykonu okolo 2000ot a to zas prej neni dobry pro HDicka (rikal mi to straki, kdyz mi delal chip)....

Takze proste bych to az tak silene neresil...

Odesláno
kdyžtak umím domluvit vic nez fajn ceny chipu i s brzdou u www.mereni-vykonu.cz :papa A lze se domluvit jak to chces poladit...

Když pohledáš,tak je to něco podobného jako ABC

Odesláno

spitaj sa na toto všetko strakyho ... ale podla mna ak daš teraz chip tak spojku ti bude preklzovať bude treba novú a ten IC neni zlý nápad ale skôr sa pozri po nejakej tatre alebo niečom takom tiež mali IC dosť velké a za zlomok nového :)

Odesláno
kdyžtak umím domluvit vic nez fajn ceny chipu i s brzdou u www.mereni-vykonu.cz :papa A lze se domluvit jak to chces poladit...

Když pohledáš,tak je to něco podobného jako ABC

mohl by jsi mi to maličko příblížit co tě k tomuto vede? Už jsem u nich měl dvě auta a pár lidí okolo mě taky..a zadny problem...

Odesláno

Ratchet:

Funguje to? Tak se do toho ne.er. Mrzí Tě, že to funguje? Chipni to :D

Hele oni v těch fabrikách asi zaměstnávají úplný blbce, když lze jednoduchou úpravou zvýšit výkon a krouťák v řádu desítek procent, snížit spotřebu a ještě to nemá vliv na životnost motoru ani se nezvýší emise, že? Hmmm, něco mi tu nehraje :myslim

Odesláno
Ahoj nedávno jsem se vás ptal na to jestli se nemusim bát chipnout HDI které má najeto víc než 300tis.... začínám o tom silně uvažovat a tak se chci zeptat jestli by nebylo dobré po chipnutí z 80kw na 100kw dát větší intercooler aby jsem neodrovnal turbo např : zde nebo zda někdo dělal jiné úpravy aby motoru ulevil.

Plus se chci zeptat zdali po chipnutí vydrží vstřiky.... na mém autě jsou původní takže mají zasebou 320tis km a viděl jsem tu pár fotek kdy špička vstřikovačů zůstala ve válci tak jestli by nebylo lepší nejdřív nechat vstřiky ultrazvukem vyčistit..... zatím nemam moc zkušeností a chci se dopředu informovat abych pegyho zbytečně neuhnal. Všem děkuji za info a omlouvám se jestli se ptám na blbosti ;)

Zeptej se Milana F1,ten ted dělal chip na autě s cca 300000km.

Odesláno

No nevím jestli to je zrovna ten pravý koho by ses měl zeptat. Zajímalo by mě, jestli vůbec někdy ten výkon využije, podle jeho stylu jízdy \"na spotřebu\" nějak nechápu co ho vedlo k chipování :myslim

Navíc to má chipnuto velmi krátce, spíš se zeptej někoho kdo to má už nějakých pár desítek tisíc kilometrů.

Už jdu asi spát, nějak tomu tady přestávám rozumět :papa

[upravil dne 2/6/13 23:53 od Bigbadjohn]

Odesláno

Ano, mám 297tkm a straki dělal chip. Zde jsou grafy:

Nechal jsem si prohlédnout vstřiky dle diag, na volnoběh jsou OK, v zátahu dávají více nafty než by měly, tudíž bych je měl nechat vyčistit, ale neukapávají. Ano, při měření mi auto kouřilo = více nafty.

Určitě je fajn, pokud to dělá někdo, kdo tomu rozumí, aby vyhodnotil správně, kolik kobylek může přidat. Straki když viděl točivý moment po chipu, hned se ptal na spojku. Když jsem řekl, že je nová, nechal to jak to je. Jen se zeptal, zda nechci trochu přidat, řekl jsem raději ne.

V mém odkazu je i srovnání s ostatními a jsem na tom po chipu nejhůře, ostatním straki přidal více kobylek. Dokonce JaraKara s 307čkou má přidáno nejvíce a to má najeto 330 tkm. ;) Ten měl chipováno ještě před sobotním srazem, ale nechal si pár kobylek přidat :)

[upravil dne 2/6/13 23:56 od MilanF1]

Odesláno

Výsledky jsou hodně pěkné, až dám auto trochu dohromady ( rozvody, brzdy, shnilé prahy a načaté blatníky, spojka ) tak jako finále to nechám chipnout a hodně se na to těšim ;) ps nevíte jestli by například v peugeot kly neuměli dodělat palubní počítač ? na první HDI old ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...