Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj mam problém mam peugeot 306 1.4 1993 a jde mi strasne z tuha otacet volantem.nevim li je to ze ho mam jeste obute na zimnich kolech.nedavno jsem menil ramena a poloosu.uz si nevim rady a vcelku mi to vadi to tuhe rízeni.

Odesláno

Ahoj

1. Model s posilovačom riadenia alebo bez?

2. Pociťuješ to aj za jazdy, alebo len pri státí na mieste

3. Ak je posilovač, má správne množstvo oleja ?

4. Pri točení kolami na mieste v prípade, že ide o model s posilovačom riadenia by mal byť počuť z motorového priestoru \"špecifický\" zvuk, hadičky od vodnej pumpy by mali byť tvrdé.

Širšie kolesá to môžu dosť ovplyvniť, ale len v prípade že ide o výrazne širšie.

Guest servisman
Odesláno

pokud nemáš servo a máš podhuštěná kola tak se není čemu divit

Odesláno

nn nemam servo.mozne to je ze mam trochu podhustene kola ale pripada mi to ze to dela i pri nafouknuti mam tam zimaky jsou uz trchu sjete nevim li je to tim ze je vedro a zimni guma se rozleje po ceste.dela mi to i za jizdy

Odesláno

Zkus obout jiná kola. Je dost možné, že zimák je hodně měkký (směs) a \"lepí\" se k vozovce a nejde točit volantem.

Případně to mohou být ložiska horního uložení, to poznáš časem, praskne ti pružina :D

Odesláno

bude praskať pri točeni vonatu...alebo ak budeš nan pozerť zospodu niekto bude točiť volantom tak uvidiš ako skaču tie uloženia...alebo to možno budu čapy skus postriekať vazelinou všetko čo sa hýbe ...

Odesláno

zober WD alebo iný mazací sprej a nastriekaj na horné uloženie tlmičov, strč hadičku medzi gumu a karosériu v motorovom priestore, mne to pomohlo

Odesláno

Měl jsem podobný problém... stačilo nastříkat wd nebo konkord kloubový spoj mezi tyčí co jde od volantu z kabiny a dolů k nápravě najdeš po otevření kapoty mezi motorem a kabinou rádo to rezne a zatuhává je potřeba jednou za čas namazat a rozhýbat nejsem mechanik tak snad podle popisu najdeš :papa

Odesláno

Tak premazať kardanový kríž na tyči riadenia rozhodne odporúčam.Nie WD,ale skôr radšej ľubovolné plastické mazivo.Hrzavie to a ako následok zadrhávajúceho kĺbu je zničené gufero v servoriadení a následný priesak servooleja.Vlastná skúsenosť.Škoda,že som to nevedel skôr,prevencia vychádza výrazne lacnejšie.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...