marsa Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 Zdravím, vlastním auto peugeot 206 1,4. Auto som si dal prestavať na LPG, po prestavbe mi vyskočil check (P0134- nefunkčná lambda sonda), spotreba bola 10 litrov plynu. Tak som kúpil novú lambdu. zhruba 3 týždne všetko v poriadku, spotreba klesla na 7,5 litra plynu. Potom som šiel na stk a ek, kde mi zistili, že lambda sonda nefunguje (nová), ak však auto prepol dotyčný do benzínu, lambda fungovala. Následne na to mi auto znova začalo vyhadzovať chybu(P0134). Auto ide normálne, len spotreba sa znova zvýšila. Teraz skúšam jazdiť iba na benzíne, či mi vyskočí check aj tak(dám vedieť). Vie mi s týmto niekto poradiť? Citovat
koblih69 Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 Jednu poznámku - na emisích s oblibou říkají jak je vadná Lamdasonda a nebo katalyzátor. Nicméně většinou to má úplně jinou příčinu. Způsoby jak zničit lambdu mě napadají třeba: - mechanicky (pád na tvrdou zem - přerušení tělíska vyhřívání nebo poškození keramiky uvnitř) - utržení některého z přívodů - mastnota - buď z rukou a nebo vazelínou natřeného závitu. - nespálený olej ve výfuku - obalení karbonem Samozřejmě i takové ptákoviny jako přepětí a tím spálení tělíska vyhřívání a pod. ale to nevím jak by se podašilo udělat. Jinak doporučuju ověřit jesltli není někde náhodou netěsnost v okolí lambdy. Hláška P0134 bude ale spíš problém vyhřívání nebo rozpojeného konektoru, přerušeného kabelu... Citovat
Ferry Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 nejspis to zapojili tak, ze LPG jednotka pri jizde na plyn odpojuje signal lambda sondy pro benzinovou jednotku. Misto praveho signalu lambda sondy pak posila emulovany signal (pripadne nejakou pevnou hodnotu, napr. napeti 0.2mV) coz muze benzinova jednotka vyhodit jako chybu. Jed do montazni firmy, ktera LPG zarizeni montovala, at nastavi bud jiny prubeh emulovaneho lambda signalu nebo jinou hodnotu, aby z toho benzinova jednotka neblbla Lambda jako takova by spatna byt nemela Citovat
PeHa Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 Je to možné,jak říkáš, jestli je ono napětí na krajní hranici onoho benzínového průběhu lambdy.Kdyby to byl benzin, mohla blbnout na špatné palivo,ale to dělávali tuším taloši- Magneti Marelli.Možná by stálo zato smazat chyby v jednotce a zkuknout hodnoty modulace napětí na lambdu,pokud to pustí diagnostika. Možná ,že nebyla špatná ani ta první,některé jednotky vyhodí chybu až po určitém opakování-samozřejmě záleží jestli je hlášení informační povahy,nebo výstražné. Citovat
Ferry Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 ja bych si na 90% tipnul, ze ani ta stara lambda nebyla spatna, ale problem bude v nastaveni LPG ridici jednotky a v signalu, ktery posila originalni benzinove jednotce pri provozu na LPG, ktera vlivem toho zblbne a rozhodi si totalne mapu adaptivnich hodnot a navic si zapise chybu signalu lambda sondy Citovat
PeHa Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 Nevim co tam ma za jednotku, ale na Mazde (Aisan),kde lezu přes PSI soft,tak je tam v nabídce Clear adaptive, pouřívá se po výměně membrán-trysky a jednotka si načte nové hodnoty nepíše pak nesmysly.Ale už jsem se setkal s tím,že mají nastavené jednotky ,,na jaksi čistější LPG\" než u nás a to pak píše chybu chudé,či bohaté směsi- to pak pomohlo výměna trysky za jiný kalibr. Citovat
marsa Odesláno 16. květen 2013 Autor Odesláno 16. květen 2013 Mám tam namontovaný systém STAG. Šiel som teda, tam kde to montovali a tam mi povedali, že lambda sonda nieje zapojená do plynového systému (jednoducho kábel nepripájajú) ani neni rozpojená ani neni emulovaná plynovým systémom. Zatiaľ čo som jazdil na benzíne mi check nevyskočil ale keď som kontroloval lambdu na OBD, tak nešla pravidelne a jej hodnoty kmitali v intervale 0,5-1,3 vo voľnobehu(chybu neukazovala), pri zvýšení otáčok hodnota lambdy bola nula a až po ustálení sa hodnoty znova rozbehli. Potom som skúsil prepnúť auto do plynu a hneď mi obd vyhodil chybu p0130 (chybná funkce elektrickeho obvodu). Lpg servis mi nevedel pomôcť a povedal, že mam ísť do peugeot servisu. Citovat
Ferry Odesláno 16. květen 2013 Odesláno 16. květen 2013 spravny signal lambdy pravidelne osciluje vetsinou od cca 0.2 po 0.85V (idealnimu stechiometrickemu slozeni smesi, tedy lambda 1 odpovida napeti 450mV), pokud ukazuje 0V jednalo by se o extremne chudou smes nebo zkrat signalu, stejne tak napeti pres 1V je nesmysl Citovat
parlament Odesláno 16. květen 2013 Odesláno 16. květen 2013 Ak by si mal v LPG jednotke nastavenú extrémne chudobnú zmes,ako píše Ferry,tak to odporúčam prenastaviť.Je to jedna z najrýchlejších ciest,ako si podpáliť výfukové ventily.LPG zmes je oproti benzínu suchá a treba na to prihliadať.Kontrolovali Ti to v servise? Citovat
marsa Odesláno 20. květen 2013 Autor Odesláno 20. květen 2013 Pri opätovnom navštívení LPG servisu, mi spravili novú kalibráciu a zistili, že vstrekovacie trysky sú príliš veľké (bohatá zmes). Dali mi tam menšie, tak dúfam, že tú chybu lambda sondy vypisovalo kvôli tomu. Aj keď sa mi to nezdá, už len preto, že auto išlo po výmene lambda sondy 3 týždne v poriadku a až potom vypísalo chybu (prečo nezaznamenalo chybu hneď). Neskôr napíšem ako sa auto správa. Citovat
Marcel00 Odesláno 20. květen 2013 Odesláno 20. květen 2013 aj prilis bohata zmes moze znicit lambda sondu... a nie moze, ale ju aj znici... lpg ma teplotu horenia o cca 200~300 stupnov vyssiu ako benzin. trpia okrem lambdy aj ventily, tak pozor na to... Citovat
marsa Odesláno 11. červen 2013 Autor Odesláno 11. červen 2013 Tak kúpil som novú lambdu, a starú som dal reklamovať. Auto zatiaľ ide v poriadku a nevykazuje check, spotreba je dobrá. Hádam to vydrží. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.