Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

V EU se posrali : dodávky jen 120km/h  

1. 1. V EU se posrali : dodávky jen 120km/h

• 1. Souhlasím s omezením, akceptuji
      23
    • 2. Vadí mi to, omezovač odstraním
      6
    • 3. Zuřím, odstraním, EU musí skončit
      8
    • 4. Je mi to jedno
      12

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Tu sa to teda rozprudilo, tak este ja prilejem oleja do ohna:

Ked sa ta bruselska blbost k nam dostane, co predpokladam, ze ano, lebo je to dost velka volovina, tak budem medzi prvymi, ktory omedzovac vypnu, alebo inak oklamu.

Odesláno

Dnes jsem se doslechl o návrhu ČSSD na zvýšení max. rychlosti na některých silnicích I. tř. na 110!!! Ačkoli se mi to může i líbit, tak ta vomáčka, jako bludy o argumentech pro, a co všechno by to obnášelo a co všechno by musely ty silnice splňopvat (ale pár jich tu už je) je mi z toho špatně. Zase jen populistickej blábol (i kdyby se uvedl v život), místo reálných kroků.

Odesláno

to Koblih:Verím,že patríš na ceste medzi tých slušných,ale asi ani sám neveríš že slušnosť a ohľaduplnosť je výsledkom stále prísnejších obmedzení,či?A ak Ti je jedno,aká je cesta k výsledku a zaujíma Ťa len konečný efekt,prosím,máš na to plné právo.Ale pre iného je tá cesta k cieľu neprijateľná.Pre mňe teda rozhodne.

..o ovce a prasatá tu nejde.

to all: Debata sa stočila úplne inam,ale keď už sme pri tom,po prečítaní pár príspevkov sa mi zdá,že minimálne u vás v Čechách musia po dodávkaroch ostávať len vdovy a siroty.Ja ale nič také nepozorujem.Jazdím hlavne SK,často CZ,občas iné štáty.Nemôžem si spomenúť,že by ma niekedy ohrozovali.To že idú niekedy 150km/h po dialnici mi ako ohrozovanie nepripadá.Neni to štandard,skôr výnimka.Myslím že už cena PHM je určitým limitom na rozšafnosť v rýchlosti.Okrem toho stále vyššie pokuty za rýchlosť nikto nezrušil.Je to stále voľba s rizikom.

[upravil dne 10/5/13 23:39 od parlament]

Odesláno

Slušnost a ohleduplnost? Toto vlákno autor začal tím, že bezpečné je drandit s dodávkou 150-tkou ... pak si začal hrát na to, že to vlastně myslel jenom někde a ještě ve 2 v noci. :nevim

Pokud jsou nějaká pravidla tak se mají dodržovat. Pokud s nimi nesouhlasím tak musím jít buď jinam a nebo mám legitimní právo udělat vše co je v mých silách abych pravidla změnil. Ale než je změním tak je musím doržovat taky. To je ten drobný rozdíl od egoistické anarchie na kterou si tu někteří hrají siláckými řečmi.

Odesláno

Pravidla, kromě toho, že některá jsou nařízeními nejrůznější úrovně, také ostatním napovídají, jak se jiní členové společnosti budou chovat. To platí o silničních zvláště. Jinak úcta před pravidly odráží úctu před společností. A člověk je tvor společenský.

Odesláno

Tak mi to nějak nedá a přeci jen napíšu něco z mých osobních zkušeností (s dodávkou jsem jezdil a jezdím od roku 1992 bez větší zaviněné nehody, tzn. hrubě přes 1 500 000 km).

Dodávka je auto, kterou může řídit řidič s ŘP skupiny B, tedy by měl mít pro pohyb na silnici stejná pravidla jako řidič kteréhokoli vozidla do této skupiny spadající. Dnes se pracovně pohybuju \"jen\" po Praze a tak mi navrhované omezení v podstatě může být úplně volné, ale

a) doufám, že se časem vrátím k ježdění na \"dálky\"

b) chápu, že se takové nařízení prostě mnohým líbit nemůže, páč jednoznačně omezuje jejich možnost uživit se

Ekoterorismus (omezování svobod po rouškou nějakých eko-breptů) jsem nikdy nežral a nejradši bych všechny ekology poslal někam, kde si můžou žít v zemljankách a pěstovat si ekojídlo bez techniky, hnojiv - prostě žít jako před tisíci let. Oddie tu psal, že demokracie končí tam, kde moje demokracie omezuje někoho jiného - ekopošuci jsou právě zářným příkladem toho, kterak omezovat druhé a ještě při tom tvrdit, že je taková činnost nutná, ušlechtilá a kdo tomu netleská, je krátkozraký idiot kterého by bylo nejlépe upálit na hranici.

Zpět k dodávkám. Když jsem jezdil 17 let s knihama, patřil jsem podle Oddieho, Kobliha a sopl. k \"prasatům\", páč jsem jezdil nad limity. Rychlost jsem ale povětšinou dodržoval v obcích (povětšinou píšu proto, že se zvyšující se praxí se člověk tak nějak sám zklidní - takže v prvních letech mi ani obec nebyla svatá), ale mimo obec jsem jel prostě vždycky tak, abych hlavně bezpečně dojel. Není důvod jet třeba Boleslav - Jičín 90, ale klidně se dá třeba 110, když vidím a vím, že na danou vzdálenost i naloženou dodávku zastavím. A to je zásadní informace - dodávky dnes umí valit i 160, ale musí za volantem sedět myslící tvor, který si je vědom, že zastavit 3 - 4 tuny z takového kalupu potřebuje nějakou dráhu = fyzika prostě bude vždycky jenom jedna. Omezovat rychlost dodávek na 120 může ve finále mít jenom jeden důsledek - při dodržení 130ky všemi ostatními účastníky dálničního provozu se budou auta předjíždět i několik km (po vzoru kamionů) a dojde k podstatnému omezení celého dálničního provozu (s dodávkou do pravého téměř nevjedu, páč tam je samej kamion a tak i všechny osobáky pojedou mých povolených 120. Nejedná se o \"blokování na just\", klidně do pravého vjedu když bude prázdnej, ale kolikrát přes den třeba na D1 taková situace nastane?).

Jinak si - na rozdíl od odpůrců - nevšímám, že by havarovalo citelně víc dodávek než ostatních aut. Asi je to tím, že i ti kluci za volanty dodávek mají povětšinou rodiny a chtějí se vrátit domů. Ale je fakt, že když těsně před rozjetou dodávku vlítne fóbie valící 100, tak se ty 4 tuny zastavují o něco hůř než bávo letící 180 - v tom případě nezbývá než předvídat a říkat si, že právě tohle auto mi tam vlítnout může a mít v hlavě i únikovku (to vše samozřejmě přímo souzní s praxí - už ze stylu jízdy se dá mnohé vyčíst).

Takže za mně - s připravovaným omezením nesouhlasím a ekoteroristickou nálepku beru jen jako prvoplánové zdůvodnění pro masy, které se v životě volantem živit nemusely a tudíž vědí prd jak je těžké se tím uživit (ne každý může dřepákovat v teplém kanclu).

[upravil dne 11/5/2013 08:39 od Medvěd]

Odesláno

Hehe, tu silnici MB - Jičín jsi teda fakt trefil - kdo tam jezdí (já bohužel musel a poměrně často) tak ví jak to tam vypadá. 110? kde? Během chvílky dojedeš kamion a jedeš zase 80tkou... Jo máš pravdu, že když jedu 90 tak za chvíle se přiřítí dodávka, chvíli mi dejchá za záda a pak v některé z těch táhlých kousků do zatáčky začne předjíždět. Mezi tím naproti vyjede auto ... a pořád dokola. Po chvílkách \"rychlíka\" dojedeš protože je tam plná a kamion...

... na a výsledek? jezdím teď Od Prahy do Jičína přes Poděbrady... jsem tam na čas přesně stejně a nikdo mě neotravuje :papa

Odesláno

Medvěde to co tady píšeš tak za to můžou majitelé firem s dopravou ,ono když chceš mít normální pracovní dobu tak ti nezbývá nic jinýho než jezdit jako prase a nebo jezdit dle zákona a sedět za volantem 15 hodin..za to nemůžou ekoteroristi..to je pouze chabá výmluva...

Odesláno

rgot - nemůžou za to \"jen\" majitelé firem, ale prosté konkurenční prostředí = nezvládneš Ty a Tvoje firma? O.K. - on to někdo druhej dá. A to omezení rychlosti je údajně dík tlaku ekologů, proto jsem je taky zmiňoval.

Koblih - dojedu kamion - předjedu, dojedu pomalejší osobák - předjedu, dojedu traktor - předjedu .... Ty ne?

Předjíždím tam, kde vidím a na této silnici je takových míst habakuk. Samo v pátek odpoledne je situace poněkud jiná než v úterý v poledne, že?

[upravil dne 11/5/2013 09:51 od Medvěd]

Odesláno

V konečném důsledku za dodržování předpisů na silnici je odpovědný řidič. Žádná firma, žádný majitel. Jen řidič se rozhoduje, jestli pojede se šrotem, jen řidič se rozhoduje, jestli bude dodržovat přestávky, jen řidič se rozhoduje, jestli bude dodržovat rychlost a další předpisy. Dokud tu budou řidiči ochotní předpisy porušovat, majitelé dopravek to budou samozřejmě \"kupovat\". Je to otázka nabídky a poptávky. Taky toho najezdím po Evropě mraky. Ale abych pro firmu porušoval předpisy... to mě teda fakt ani nehne. Abych kvůli firmě (a jejich požadavkům) přišel o papíry - tedy o jednu z podmínek mého zaměstnání... o to fakt nestojím. Protože v případě, že mě čapnou při porušování předpisů nebude popotahovaná firma, ale já... Fakt ne-e

Odesláno

Edison - jo řidič jako nejslabší článek řetězu...ten může za vše.Ale co kecy majitelů firem ---nejedeš -jede - jinej...

PS..tam kde jezdím od roku 97 na soukromo já tak tam jsou jinačí rychlosti........:roker

Odesláno

chapu, ze nekdo se rad projede na kole, ja se zase po sichte jdu projet autem a je legitimni, ze si kazdy haji svoje,

ale dal, nez na spicku nosu si IMHO nevidi spis clovek, ktery za vztekajiciho se, zpovykaneho fracka povazuje kazdeho, kdo se dokaze pozastavit nad jakymkoliv nastavovanim hranice, coz by mela byt jedna ze zakladnich schopnosti svepravneho obcana.

Odesláno

Ale o tom mluvím. Pokud je nabídka \"Já to vemu a klidně poruším co se dá\", tak to majitel firmy vezme, neb ten se riziku vystavuje podstatně méně než řidič. Až jeden takový řidič takhle práci vezme a právě při tom přijde o papíry, tak ne jen že nedostane zaplaceno, ale přijde o zdroj svých příjmů. Je to tedy o tom, vidět dál, než na špičku vlastního nosu. A jasně jsem psal, že je to otázka nabídky a poptávky. Pokud je dostatečná nabídka plnění nesmyslných úkolů, pak zákonitě existuje dostatek těch, kteří si budou vybírat, zejména tehdy, pokud sami podstupují minimální riziko. Kdyby ten nejslabší článek hodlal dodržovat co má, myšleno obecně, pak by se z něj stal nejsilnější článek, s dostatkem respektu. Ona totiž není pravda, že řidič je nejslaším článkem. Ten je totiž nejsilnějším článkem, s mocí regulovat chování svých nadřízených. To, že to nedělá, že té moci nevyužívá je jediný problém a je to právě problém řidiče (myšleno řidičů všech, jakož i zaměstnanců naprosto obecně). A toho majitelé, podnikatelé, ba dokonce nejrůznější vedoucí a nadřízení ZNEUŽÍVAJÍ. To je to jediné, za co si jako zaměstnanci můžem sami.

Odesláno

Poprvé souhlasím s medvědem a nad některými komentáři se jen pozastavuji, viz koblih a jiní, ale což, každej jsme nějakej a přilévat do ohně raději nebudu. Už tak tady mám nálepku mladého buřiče. ;)

Edit: Nedá mi to, ale na Edisona musím reagovat. :roll Byť má nějakou částečnou pravdu, tak takhle to v životě nemůže a nebude fungovat. VŽDYCKY se najde někdo jinej, kdo tu práci za těch podmínek vezme, i kdyby měl ještě porušovat porušované. Spoustě lidem je to jedno, hlavně cizincům, ti jsou rádi za práci a korunu, případně si jinde seženou cokoliv jiného, protože budou dělat za míň peněz, poruší víc předpisů a podobně.

[upravil dne 11/5/13 11:02 od Fuller]

Odesláno

To Medvěd : ámen . To si jen tady někteří Kájové Maříkové představují černobílý svět. A až budou v padesáti několik roků bez práce, tak uvidíš jak budou rádi za smradlavou rezavou avii.

A teď trocha informací. Tohle vlákno vzniklo na základě článku, prvotně asi E15.cz, který zkopírovaly další české (hlavně automobil.) servery. A původem je to někde ze zahraničí, jen přeložené do češtiny. V jednom z příspěvků jsem avizoval, že zasílám dotaz českým europoslancům. Několikrát v tomto vlákně bylo připomínáno, že jde o 2 normy: emise a rychlost a na tyto 2 údaje směřovaly k europoslancům ( z Výboru pro živ.prostředí v EU) samostatné oddělené dotazy. Nejsem žádný novinář, maily jsem rozeslal z pohledu obyčejného občana a zpětně se nyní stydím, že jsem se nepřipravil a nehledal zákl.údaje na netu. V každém mailu jsem na závěr žádal o dovolení zveřejnit jejich odpověď.

Mé díky směřují k prvnímu našemu europoslanci, který mi zaslal rozsáhlou odpověď, rozdělenou na faktickou část a jeho osobní názory. A jako přílohy zaslal dané směrnice a jejich novelu. Zatím zveřejňovat nebudu z několika důvodů: kvůli větší velikosti, kvůli dovětku o nutnosti souhlasu ke zveřejnění, bylo by férové počkat na ostatní odpovědi, je tu otázka zda to nebudete považovat už za politiku, atd. atd.

Podle daného europoslance to s tou rychlostí není pravda. Dle něj by se mělo vycházet z jednoho nařízení EU, týkající se pouze konkrétně lehkých užitk.vozů. Jde o rozsáhlejší dokument, můžeme to nazvat slohové cvičení, které obahuje nějaké úvodní pasáže (proč se vlastně snižují emise), obecně-technickou pasáž (všeobecné specifikace) a nějaké postřehy (vize a zlepšováky). Teprve v druhé třetině dokumentu teprve začínají samotná nařízení (konkrétní hodnoty, určení typu vozidel, způsoby hodnocení, sankce). A následuje závěr (rozdělení pravomocí, přílohy atd). Tento dokument je vyhotovený už dříve, možná je i pokračováním jiného dokumentu. Čas od času ho patřičná Komise projedná a některé pasáže novelizuje (změní, doplní, zruší). Což se stalo i před pár dny, možná došlo k některým dílčím úpravám, ale nic o rychlosti. V hlavním dokumentu je sice odstavec, kde se konstatuje, že rychlost má vliv na emise. Ale tento bod je pouze v té úvodní všeobecné pasáži, nepatří mezi nařízení a je to jen jakýsi pokyn či návrh do budoucna o zavedení omezovačů. Zběžně jsem prohlédl i tu novou novelu a o nějakém omezení tam také není žádná zpráva. Navíc tento bod neobsahuje konkrétní hodnotu 120, je jen všeobecný.

Protože je to však v mírném rozporu s několika články, kde je informace o schválení tohoto aktu Výborem pro živ.prostředí. , použil jsem google já. Takovou snahu už s konkrétní hodnotou měl europoslanec Chris Davies z United Condom v jedné z předchozích novel, nevím jestli prošla. Na jiných zpravodajských portálech se ale píše, že o té hodnotě 120 km/h se zatím jen jedná a to přímo v evropském parlamentu. Ještě by do toho měla mluvit jednotlivá ministerstva. Zatím tedy konkrétně nevím, zda je už daná norma jistá a schválená.

Odesláno

GhostBoxer - vidíš to..ještě pořád jsi na tom docela dost dobře tak si nestěžuj...ted k nám do lesa jezdí kluci co dělaj pro Babiše..tak těm smekám...tomu říkám luxus když kucííííí večer v paluši machrují, že maj 25 čistá ruka...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...