Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ja som mal tiez \"odpaleny\" ventilator. kupoval som z allegro.pl Skus tam... Ale davaj pozor aky kupis ventilator, je viac typov...

mne trebalo ventilator s kablom a vacsinou na nete som nasiel len bez kablu (t.j. koncovka na pripojenie bola priamo na ventilatore)

http://allegro.pl/czesci-samochodowe-chlodzenie-silnika-18689?string=peugeot+407

[upravil dne 27/5/14 07:18 od dodo407sw]

Odesláno

dik za info ale dnes mi znamy doniesol novy vetrak z peugeotu za 260 eur. na vrakaci pytali 150 az 170 eur, tak radsej dolozim a mam novy so zarukou. ale aj tak palka za kus plastu :grr

• O 1 rok později...
  • O 4 týdny později...
  • O 4 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Tak se mi take prestala tocit sahara u Peugeota 407 SW 6E. Jelikoz uz to stejne bylo jedno kuchl jsem motorek sahary a odstranovacem na silikom opatrne odstranil zalivku. Nasel jsem tam "neco vypareneho" Nejspis pojistka nebo mozna odpor cca par miliohmu. No sem to proklemoval kapkou cinu  :aut a vyzkousel. Je to funkcni. Tak jsem to zalil silikonem vcetne "obnazenych" ploch medeneho vodice (v podstate dokola) a opet slozil  :super To ze to nekomu hlasi zkrat na kostru je dano pravdepodobne tim, ze ten ochranny lak medenych ploch je "rozezrany" vodou a pak pres obal dojde ke zkratu. Nedoporucuji ty obnazene plosky jakkoliv cistit!! Je to strasne slaba vrstva a jakykoliv zasah bude mit za nasledek nefukcnost spoje. Resenim je odmastit a zaizolovat vrstvou silikonu, kdy se docili i vodeodolnosti  :cool: 

post-55326-0-02534300-1463241137_thumb.j

Upraveno uživatelem Georgew
Odesláno (upraveno)

Možno si vkladal obrázok príliš veľký, uprav veľkosť na požadovanú a bude sa dať vložiť.

tak jsem si dal tu praci a nakonec to nasel zasity v rozsirenym editoru ... tak ten obrazek tam mate  :D

Upraveno uživatelem Georgew
  • O 7 měsíců později...
Odesláno (upraveno)

Zdar, dnes jsem byl na dia, kvůli mé nefunkční klimě, jak už jsem řešil v jednom vlákně. Auto vypsalo chybu P0495 - koherence mezi otáčením ventilátoru a požadovanou rychlostí (nebo něco takového) - trvalá závada. Saharu jme přes dia zkoušeli, ale šla tam odzkoušet pouze maximální rychlost, sahara se zapla a začala pomalu nabíhat do maximálních otáček, jako by byla plynule pomalu regulována až do maxima. Kamarád mi řekl, že je prý v háji elektronika uvnitř té sahary a je to na výmenu.

Ještě jeden dotaz, k čemu slouží u té sahary to relátko? přepíná mezi rychlým a pomalým režimem? co reguluje otáčky sahary a jedná se o plynulou regulaci nebo pouze přepínání mezi 2 režimy (pomalu, rychle).

Prosím neměl by někdo saharu na prodej za slušné peníze?

Díky moc. :) 

Upraveno uživatelem daniel1997
  • O 5 let později...
Odesláno (upraveno)

Je to sice viac ako 5 rokov, ale 407 este jazdia a starnu a maju "sem tam" problemy. Ja som zistil, ze u tej sahary kde je elektronicka regulacia priamo na motore zopne rele hned po zapnuti klucika. Čize rele pripaja len silovy vodič 12V k ovladacej kocke na motore. Ta uz potom urci, ci pojde prva alebo druha rychlost ventilatora.

Mne tiez nefunguje pomala rychlost ventilatora, a ani sa neda spustit cez diag. Velka rychlost funguje. Ked odpojim konektor s tenkymi kablikmi ktore maju informovat krabicku na ventilatore ci chce auto 1. alebo 2. rychlost, a pripojim piny cez ziarovku na kostru, pri poziadavku cez diag na velku rychlost mi vypise chybu "skrat na kostru". Ked dam druhy pin cez ziarovku na kostru a zadam poziadavku na malu rychlost, nevyhodi ziadnu chybu. Klima sa da spustit a nevypisuje ziadnu zavadu.

A teraz dotaz na skusenych. Kedze mi pri poziadavke na malu rychlost nevyhodi chybu, predpokladam ze chýba spojenie s BSI. Mozem skusit prehodit piny medzi sebou a overit, ci pojde po zamene mala rychlost ventilatora a velka naopak nepojde? Alebo radsej nie?

Nechcem zatial zhanat druhy ventilator, kym nemam istotu ze je chyba v nom. Alebo je chyba tej riadiacej jednotky na ventilatore notoricky známa?

Dakujem za odpovede

P.S. na inom fore som sa docital, ze u modelu s elektronickou krabickou na motore su otacky motora chladenia regulovane kontinualne. A je fakt, ze po spusteni velkej rychlosti motora sa tento rozbieha velmi pozvolne . Zrejme aj preto klima normalne funguje.

Moze tuto info niekto potvrdit?

Upraveno uživatelem Zdeník

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...