dodo407sw Odesláno 27. květen 2014 Odesláno 27. květen 2014 ja som mal tiez \"odpaleny\" ventilator. kupoval som z allegro.pl Skus tam... Ale davaj pozor aky kupis ventilator, je viac typov... mne trebalo ventilator s kablom a vacsinou na nete som nasiel len bez kablu (t.j. koncovka na pripojenie bola priamo na ventilatore) http://allegro.pl/czesci-samochodowe-chlodzenie-silnika-18689?string=peugeot+407 [upravil dne 27/5/14 07:18 od dodo407sw] Citovat
pengo Odesláno 28. květen 2014 Odesláno 28. květen 2014 dik za info ale dnes mi znamy doniesol novy vetrak z peugeotu za 260 eur. na vrakaci pytali 150 az 170 eur, tak radsej dolozim a mam novy so zarukou. ale aj tak palka za kus plastu Citovat
Michal.B Odesláno 27. březen 2016 Odesláno 27. březen 2016 (upraveno) Jak odzkoušim ventilator jestli je v haji nebo je chyba někde jinde ? Upraveno 22. duben 2016 uživatelem Michal.B Citovat
Michal.B Odesláno 22. duben 2016 Odesláno 22. duben 2016 zkoušel jsem test ventilatoru přes diag a na pojistce č.11(ktera by měla byt asi na ventilator) jestli tam jde napěti a nic Citovat
Georgew Odesláno 14. květen 2016 Odesláno 14. květen 2016 (upraveno) Tak se mi take prestala tocit sahara u Peugeota 407 SW 6E. Jelikoz uz to stejne bylo jedno kuchl jsem motorek sahary a odstranovacem na silikom opatrne odstranil zalivku. Nasel jsem tam "neco vypareneho" Nejspis pojistka nebo mozna odpor cca par miliohmu. No sem to proklemoval kapkou cinu a vyzkousel. Je to funkcni. Tak jsem to zalil silikonem vcetne "obnazenych" ploch medeneho vodice (v podstate dokola) a opet slozil To ze to nekomu hlasi zkrat na kostru je dano pravdepodobne tim, ze ten ochranny lak medenych ploch je "rozezrany" vodou a pak pres obal dojde ke zkratu. Nedoporucuji ty obnazene plosky jakkoliv cistit!! Je to strasne slaba vrstva a jakykoliv zasah bude mit za nasledek nefukcnost spoje. Resenim je odmastit a zaizolovat vrstvou silikonu, kdy se docili i vodeodolnosti Upraveno 14. květen 2016 uživatelem Georgew Citovat
Judes Odesláno 14. květen 2016 Odesláno 14. květen 2016 Možno si vkladal obrázok príliš veľký, uprav veľkosť na požadovanú a bude sa dať vložiť. Citovat
Georgew Odesláno 14. květen 2016 Odesláno 14. květen 2016 (upraveno) Možno si vkladal obrázok príliš veľký, uprav veľkosť na požadovanú a bude sa dať vložiť. tak jsem si dal tu praci a nakonec to nasel zasity v rozsirenym editoru ... tak ten obrazek tam mate Upraveno 14. květen 2016 uživatelem Georgew Citovat
daniel1997 Odesláno 4. leden 2017 Odesláno 4. leden 2017 (upraveno) Zdar, dnes jsem byl na dia, kvůli mé nefunkční klimě, jak už jsem řešil v jednom vlákně. Auto vypsalo chybu P0495 - koherence mezi otáčením ventilátoru a požadovanou rychlostí (nebo něco takového) - trvalá závada. Saharu jme přes dia zkoušeli, ale šla tam odzkoušet pouze maximální rychlost, sahara se zapla a začala pomalu nabíhat do maximálních otáček, jako by byla plynule pomalu regulována až do maxima. Kamarád mi řekl, že je prý v háji elektronika uvnitř té sahary a je to na výmenu. Ještě jeden dotaz, k čemu slouží u té sahary to relátko? přepíná mezi rychlým a pomalým režimem? co reguluje otáčky sahary a jedná se o plynulou regulaci nebo pouze přepínání mezi 2 režimy (pomalu, rychle). Prosím neměl by někdo saharu na prodej za slušné peníze? Díky moc. Upraveno 4. leden 2017 uživatelem daniel1997 Citovat
Zdeník Odesláno 16. září 2022 Odesláno 16. září 2022 (upraveno) Je to sice viac ako 5 rokov, ale 407 este jazdia a starnu a maju "sem tam" problemy. Ja som zistil, ze u tej sahary kde je elektronicka regulacia priamo na motore zopne rele hned po zapnuti klucika. Čize rele pripaja len silovy vodič 12V k ovladacej kocke na motore. Ta uz potom urci, ci pojde prva alebo druha rychlost ventilatora. Mne tiez nefunguje pomala rychlost ventilatora, a ani sa neda spustit cez diag. Velka rychlost funguje. Ked odpojim konektor s tenkymi kablikmi ktore maju informovat krabicku na ventilatore ci chce auto 1. alebo 2. rychlost, a pripojim piny cez ziarovku na kostru, pri poziadavku cez diag na velku rychlost mi vypise chybu "skrat na kostru". Ked dam druhy pin cez ziarovku na kostru a zadam poziadavku na malu rychlost, nevyhodi ziadnu chybu. Klima sa da spustit a nevypisuje ziadnu zavadu. A teraz dotaz na skusenych. Kedze mi pri poziadavke na malu rychlost nevyhodi chybu, predpokladam ze chýba spojenie s BSI. Mozem skusit prehodit piny medzi sebou a overit, ci pojde po zamene mala rychlost ventilatora a velka naopak nepojde? Alebo radsej nie? Nechcem zatial zhanat druhy ventilator, kym nemam istotu ze je chyba v nom. Alebo je chyba tej riadiacej jednotky na ventilatore notoricky známa? Dakujem za odpovede P.S. na inom fore som sa docital, ze u modelu s elektronickou krabickou na motore su otacky motora chladenia regulovane kontinualne. A je fakt, ze po spusteni velkej rychlosti motora sa tento rozbieha velmi pozvolne . Zrejme aj preto klima normalne funguje. Moze tuto info niekto potvrdit? Upraveno 16. září 2022 uživatelem Zdeník Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.