nemilak Odesláno 1. květen 2013 Odesláno 1. květen 2013 Po zapnutí klimy je v kabině hrozný puch (jakoby něco shnilého) Prosím o radu jak postupovat (napadá mě pouze kabinový filtr) Citovat
nemilak Odesláno 1. květen 2013 Autor Odesláno 1. květen 2013 v Motorovým prostoru nikde nic není - jedině že bylo nějaký zvířátko uzavřený v nějaký dutině. Filtr vyměním ,ale špekuluju jak a co desinfikovat Citovat
spartan Odesláno 1. květen 2013 Odesláno 1. květen 2013 mas niekolko moznosti bud kupis sprej co sa strieka do vyduchov alebo do priestoru privodu vzduchu do interieru ,alebo sprej co polozis do interieru das vnutorny okruh a nizku teplotu a nechas to tam prudit .alebo to das do ruk firme co cisti klimatizacie ... Citovat
spartan Odesláno 1. květen 2013 Odesláno 1. květen 2013 tiez si myslim lebo sprej moze pomoct ale len vtedy ked preventivne kazdy rok cistis klimu a ked je tam usadeny bordel tak akasi vodicka nepomoze Citovat
nemilak Odesláno 2. květen 2013 Autor Odesláno 2. květen 2013 Ještě mě napadlo strčit do auta UV lampu (horské sluníčko), která produkuje ozon, který má desinfekční účinky. Ozonem se běžně čistí klimatizace tak by to mohlo jít. Auto nechám cca 1/2 hod nastartovaný se zaplou klimou na vnitřní okruh a uvidíme. Je to jen takový nápad/pokus Citovat
shark734 Odesláno 2. květen 2013 Odesláno 2. květen 2013 kup penu na dezinfekciu, nastriekaj ju do vsetkych vyvodov az po vrch a zo spodu auta do vyparnika a zrucene zdohlinu citit nebudes...akurat z tej dezinfekcie ta bude bolet hlava tak 2 tyzdne a par minut pred koncom jazdy vypinaj A/C a daj vetraky naplno Citovat
Otan Odesláno 2. květen 2013 Odesláno 2. květen 2013 Vím, že to je mimo mísu, ale kdysi umístili v motorovém prostoru spolupracovníkovi jeho kamarádi starší sýr. To byl po páru dnech mazec!! Kdo necítil neuvěří. Jinak, jak píši ostatní dezinfekce, či výměna.:papa Citovat
nemilak Odesláno 5. květen 2013 Autor Odesláno 5. květen 2013 Výměna filtru nepomohla - smrad byl po zapnutí klimatizace stále cítit. Zkusil jsem v předu na podlahu před sedačku položit staré horské sluníčko (UV lampa z rtuťové výbojky co produkuje mimo jiné ozon, který má silné desinfekční účinky) Nechal jsem auto nastartovaný,klimu na vnitřní cirkulaci, lampu zaplou (dal jsem pod ni a před ni kus dlažby skrze odvod tepla a taky ucinky UV zaření) po dobu 40 min a klima je pěkně vydezinfikovaná... puch je pryč !!! Citovat
emato Odesláno 22. srpen 2013 Odesláno 22. srpen 2013 Nebyla by fotka jak to zařízení vypadá? Taky musím jít na dezinfekci klimy ozónem - prej je to účinné, ale ušetřit 500 Kč je taky fajn. Liší se to nějak radikálně od těch zařízení co mají v servisech a jak by se to dalo podomácku vyrobit? Citovat
Marcel00 Odesláno 22. srpen 2013 Odesláno 22. srpen 2013 horske slnko... mam doma jedno co uz ma asi 30 rokov... stale funguje, ten ozon je masaker... :-) odpalil som s nim vsetky rastliny v izbe, ale to mi doslo ked uz bolo neskoro... Citovat
Agrafik Odesláno 23. srpen 2013 Odesláno 23. srpen 2013 Jak jsou asi odolné ty plasty proti takové dávce UV Citovat
mara00 Odesláno 23. srpen 2013 Odesláno 23. srpen 2013 v kazdem lepsim servise maji pristrojek ketrej se da do auta a produkuje ozon na cca 30 minut a pak treba jeste do vyparniku ... cena za ten vykon se pohybuje nekde kolem 200-300 kc ... Citovat
emato Odesláno 25. srpen 2013 Odesláno 25. srpen 2013 Na wiki píšou, že ozón vzniká působením elektrických výbojů nebo krátkovlnného ultrafialového záření (například UV-C) na molekuly obyčejného kyslíku. To horské sluníčko je UV lampa. Takže při svícení do vzduchu, ve kterém je kyslík, vytváří ozón. UV lampa se dá docela jednoduše vyrobit. Ale zrovna bezpečné to není :-) Našel jsem generátory ozónu, založené pravděpodobně na vysokonapěťových elektrických výbojích, ale je to dost drahé: http://www.jenesco.com/ Tady píšou, že ozón by se neměl používat v čističkách vzduchu, tzn. v malých koncentracích, protože je neúčinný, ale velmi škodlivý pro člověka. Takže princip dezinfekce je vygenerovat velké množství ozónu do místnosti nebo auta, kde není člověk. Nechat působit nějakou dobu (10-40 min, to záleží jaké množství oónu je generátor schopen vyrobit) a potom vyvětrat, aby ozón unikl a koncentrace se snížila na co nejmenší množství. nemilak: a to si měl 40min nastartované auto a pootevřené dveře (kvůli el. kabelu) ? mara00: viz.: Citovat
mara00 Odesláno 25. srpen 2013 Odesláno 25. srpen 2013 vim,pracuji s dilama takze mam prehled a k ozonu mam pristup Citovat
sopranonaj Odesláno 26. srpen 2013 Odesláno 26. srpen 2013 pri cisteni ozonom nemusi byt klimatizacia zapnuta, staci prepnut vnutorny okruh a ventilator na jednotke po dobu min. 30min. u P207. pristroj sa dava bud dnu na kobercek alebo trochu pootvorenym oknom hadickou na spatne zrkadlo. auto som mal takisto nastartovane, kedze ventilator bez toho nejde, a keby siel tak po 15 min. economy mode. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.