Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdar, 407čkáři, tak se nachýlil čas a rozhodl jsem se pro upgrade z 206 na 407 :) Dneska jsem objel několik kandidátů a rád bych se s vámi podělil o zkušenosti a poprosil o radu, zhodnocení a pomoc s výběrem, protože přece jen ty zkušenosti mi chybí a nerad bych investoval špatně.

Takže objel jsem dneska celkem 7 aut, prozkoumal a povozil se, no velká šichta :) A vyšli mi z toho momentálně 2 kandidáti.

1) Prvním je auto z Domanského v programu comfort (záruka, assistence, ..)

Peugeot 407 1.6 HDi kombi navigace rok výroby 6/2007 najeto 127.900km cena 179.000Kč

Dovoz Francie

VIN VF36E9HZC21609615

Auto moc pěkné, běžně opotřebené, škrábance na karoserii, prý je odřené a opravené vzadu, je to poznat jen na jemně stříknutém plastovém podběhu, což taky nevadí. Vnitřek je pěknej, navigace jemně poškrábaná, manžeta řadící páky prodřená. Jinak nic výrazného, prostě normálně používané auto. Pří jízdě se mi zdálo jemné pravidelné klapání od zadní nápravy, což nevím co je, prý destičky/kotouče. Jinak vše šlapalo jako hodinky, žádné abnormality, ale taky to nemusím poznat.

Nadchl mě skvělý přístup a záruka na auto po prodeji se taky hodí, pro jistotu.

Podle servisní historie by kilometry seděli.

2) Druhé auto je z menšího bazaru auto-profik:

Peugeot 407 1.6 HDi kombi navigace rok výroby 3/2009 facelift najeto 117.344km cena 186.000Kč

Dovoz Belgie

VIN VF36E9HZC9L008082

Bazar vypada v pohodě, dost nově, bazarník takovej normální týpan :)

Co mě naprosto dostalo je stav auta, auto je jako nové, nic není poškrábané, ušpiněné, ošoupané, naprosto v pořádku na první pohled až neuvěřitelné. Jediné co nefungovalo bylo otevírání zadního okna na kufru přez mikrospínač, přez klíček fungovalo. Klimatizace smrděla, ale to by mělo stačit dezinfikovat. Žádné abnormální zvuky během jízdy ani od motoru co bych neslyšel u jiných aut, ale opět to nemusím poznat. Kotouče a destičky jen lehce opotřebené. Bazarník neměl problém případně zajet do autorizovaného servisu na prohlídku, což určitě absolvuju pokud se rozhodnut, taky bych si ho prověřil přez cebii. A taky sem dostal kopii techničáku. Ná to servisní knížku a údaje sedí, taky aby ne :) V servisní historii podle vin není žádný záznam.

Co mi vadilo byl takovej papír technickej stav, který se podepisuje u smlouvy, kde se říká že auto je naprosto v prdeli, aby případné reklamace nemohli být uznány, ale to bylo ve všech bazarech. A taky to že cena je až moc dobrá a podezřelá :D

Ještě se chci zajet podívat na auto člena jaykay.

A teď babo raď :myslim Chtěl bych vás poprosit o názor, případně kdyby se někdo hodný našel po Praze, který by byl ochotný zajet před koupí se na to podívat, pokud do nějakého pudu, protože nikoho známého nemám, samozřejmě za nějakou úplatu :)

--

Celkově mě potěšil přístup všech bazarníků, s jízdou nebyl problém (samozřejmě jsem řídil) i na delší trasy, případná prohlídka v autorizáku taky ne.

Jinak svezení v 407 bylo naprosto úžasný, je to hrozně pohodlný auto a i naproti velkému předku se s tím manévruje naprosto bez problémů. Jen tak pro experiment jsme to porovnali v jednom bazaru s octavii a to se prostě nedá srovnávat (přítelkyně už nechce octavii) :D Prostě sem se zamiloval :)

Kdyby to někoho zajímalo tak se můžu podělit i o zkušenosti z ostatních bazarů.

Odesláno

1. auto připomíná moje, akorát, že na něm nebyla žádná známka opotřebení, nic neklepalo, nikde odřeninka a cena byla o 10 tis. nižší. Nicméně je to 2.0 a bylo to před 2 lety - tím chci řít, že je to dost drahé...

2. co popisuješ se zdá Ok, ale ten papír je problém. Asi bych to z toho důvodu také nevzal.

Odesláno

S normálním motorem :D Chtěl bych spíš 2.0 kvůli 6-ti kvaltu, ale bohužel takových pěkných moc není. Každopádně 1.6 mi stačí pro to moje vození v cizině kde stejně sem posranej, abych nepřekročil o 5km/h a nedostal pokutu v ečkách.

Guest servisman
Odesláno

Osobně já kdybych měl jíti do 407 tak jedině dvoulitr

Odesláno

Vím že tady existují dva tábory co se nedokážou shodnout na motoru, v každým vlákně kde se toho někdo dotkne tak se to řeší co sem tak viděl :) Já nevim pokud se jedná jen o výkonostní hledisko tak je mi to fuk, nejsem závodník, pokud je ten motor nějak výrazněji posranej oprosti 2.0 tak to už bych bral jako kritérium, tak klidně se poděl :)

Odesláno

fakt sa zase chcete hadat? to vam na to nestacia vlakna inde na fore? zvlast ked vsetky argumenty uz boli povedane???

1.6 - vlastnim, staci na bezne cesty

2.0 - vyssi vykon (prekvapivo, ze???) - lepsie pri predbiehani

[Edited on 28/4/13 22:15 by benny264]

Odesláno

Tak jsem neodolal a nechal jsem si prověřit to druhý auto z auto-profik na cebii, tak bych se chtěl podělit o ošklivé věci co jsem objevil:

http://www.zkontrolujsiauto.cz/vypis-autotracer-historie-vozidla?dotaz_id=74676C2B6E562F59464F633D (nevím zda vám to bude fungovat)

Každopádně:

Stav tachometru:

04/2009 0

11/2011 110 500

01/2012 118 500

01/2013 117 500

03/2013 117 500

Záznamy o poškození:

Číslo záznamu: 1 / 2

Datum škody 11/2011

Země Belgie

Výše škody 150,-€

Stav tachometru 110 500

Statut poškození Oprava

Evidovaná místa poškození přední čelo

Číslo záznamu: 2 / 2

Datum škody 01/2012

Země Belgie

Výše škody 1 972,-€

Stav tachometru 118 500

Statut poškození Oprava

To první poškození bude nějaká prkotina, ale to druhý už vypadá vážnějc, co si myslíte? Zase 50 tisíc není v autorizovaném servise velká částka, ale pak nechápu ty kilometry :D

Btw jaktože tyhle údaje nejsou v servisní historii podle VIN?

[upravil dne 29/4/13 10:00 od georgus]

Odesláno

Podle techničáku přihlášeno 14.1.2013, takže rok je tam díra v kilometrech a jelikož to má nájezd roční nějakejch 70.000km tak se tam mohlo 70.000 někde ztratit. Má ještě cenu s tim jezdit do autorizáku a zjišťovat víc nebo ruce od toho?

Guest servisman
Odesláno

asi auto stálo třeba rok proto to přihlášení 14.1.2013 u nás , ty km nějak je to podezřelý asi bych šel od toho.

Odesláno

Btw jaktože tyhle údaje nejsou v servisní historii podle VIN?

[upravil dne 29/4/13 10:00 od georgus][/rquote]

Protože to nemuselo být děláno v autorizovaném servisu, takže o tom nevěděli.

Odesláno

rozhodně bych nedoporučil bazary...ja osobně jsem se spálil u bazaru, kde tvrdili na každý reklamě že ručí za kilometry a podobně...a auto bylo o 100 000 stočený a ještě to tak šikovně zamaskovali že mi dali falešnej výpis od cebie...ale k tomuhle modelu...taky jsem přemýšlel jestli 1.6 nebo 2.0 a osobně si myslím že 2.0 je lepší už jen kvůli těm 6ti stupnům na převodovce...přeci jen je to novější převodovka...nevím jestli to tak je ale slyšel jsem něco o tom že ty 1.6tky s 5ti stupnovou převodovkou mají nějak převodovku stejnou jako 406 nebo tak něco...jak říkám nevím jestli to tak fakt je...ale kdybych se měl znovu rozhodovat...šel bych znovu do toho dvoulitru :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...