koblih69 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Mašinka neřekne nic. Resp. řekne, ale to už je dira jako vrata. Běžný únik který trvá třeba týden nebo 14 dnů se takto poznat nedá. Pokud je to možné tak doporučuju test dusíkem. Únik to odhalí téměř jistě a ušetříš za opakované plnění. Já se s tím natrápil u 406 až hrůza, po každé opravě se objevil další únik. Výsledek bylo, že kromě výparníku jsme měnil vše - trubky kompresor, chladič, škrtící ventil, sušič... Citovat
Mike407 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 @ koblih: A kde byl nakonec problém? Mně ta klima bohužel také uchází, ale trvá to několik měsíců než je prázdná. A podltak opravdu neřekne nic, když je únik tak pozvolný. Už jsem objednaný do servisu, kde se specializují na klimatizace, tak snad se jim to podaří najít... Dost mě to štve. Na 406 mám okruh klimatizace netknutý a i po téměř 10 letech chladí jak mrazák. Citovat
Maroš Odesláno 23. duben 2013 Autor Odesláno 23. duben 2013 idem dnes za tym panom skusime doplnit a uvidime .... nechapem ved keby tam boa napln mal by som mat pod autom vodu ked auto vypnem a nic vobec nic....napisem a uvidime ale ak to zle naplnili a pojde to nabehnem do toho servisu...je to sranda keby ste videli chlapik monterky od kombajnu 120kg a premysla a sranda je ze ma na vsetko odpoved....je to banda idiotov a moj nazor...co si clovek neurobi na aute sam tomu neverim aj ked ja neverim ani tomu oleju co som kupil za 750 kc 5w 30 total q. esc....5L a dnes som bol a autokell...a tam bol ten olej za 1900 tak nejak mam z toho zmiesane pocity ,ale olej som kupoval cez net ako vacsina z nas Citovat
koblih69 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 @ koblih: A kde byl nakonec problém? Mně ta klima bohužel také uchází, ale trvá to několik měsíců než je prázdná. A podltak opravdu neřekne nic, když je únik tak pozvolný. Už jsem objednaný do servisu, kde se specializují na klimatizace, tak snad se jim to podaří najít... Dost mě to štve. Na 406 mám okruh klimatizace netknutý a i po téměř 10 letech chladí jak mrazák. Problém? Všude, Děravý chladič, Kompresor měl netěsnost na přírubě, trubka pod chladičem děravá, redukční ventil opotřebovaný (hlučný) ... poslední taškařice byl snímač tlaku na chladiči - tekl vnitřkem (přes konektor) vyměnil jsem ho zajiný z vraku a znovu... pak nový a už to šlapalo, ale těch naplnění a vypuštění jsem měl asi milion Citovat
treassure Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 ahoj, chtěl jsem se zeptat, je to dva a půl roku co jsem měnil chladič klimatizace, od té doby jsem s chladivem nikde nebyl, byl jsem až když teď přestalo chladit a s ventilace bylo slyšet syčení, ale sahara normálně pracovala, dnes mi chybělo 500 g chladiva, tak jsme ho tam foukli s Uvéčkem a uvidíme, nicméně myslím že bude asi někde netěsnost, je nějaké nejvíc choulostivé místo kdy to utíká a sahara frčí pořád nebo je třeba nějaké min, množství chladiva či je nějak omezena aby pracovala, díky ... [upravil dne 23/4/13 16:09 od treassure] Citovat
ozzy56 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 500 g je moc, divím se, že klima ještě jela, v systému klimy je spinač, který při nedostatku chladiva (tlaku) klimatizaci vypne (nebo se nedá zapnout) Citovat
janou Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Mne by mal dojst novy chladic v piatok.V sobotu sa vymeni v pondelok to pojde na test tesnosti a ked bude drzat tak sa naplni Citovat
koblih69 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Je tam snímač, který hlídá minimální a maximální tlak aby nedošlo k poškození kompresoru. Citovat
treassure Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Děkuji, no uvidíme jak to bude držet a chladit , každopádně kolik toho může odejít aby to ještě normálně chladilo ... Citovat
koblih69 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Čím méně toho tam bude tím menší bude účinnost. Takže bude dýl trvat než vychladí kabinu, nebo se to třeba už nepodaří vůbec. Citovat
treassure Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Jojo, takže monitorovat, čím pomalejší únik tím menší díra a větší hledání Citovat
koblih69 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 To je ale drahý postup. Odvez to tam kde to natlakují dusíkem a máš únik hned a nebudeš pořád dokola doplňovat... Citovat
Maroš Odesláno 23. duben 2013 Autor Odesláno 23. duben 2013 Tak bol som u toho chlapika s divnym zariadenim kompresom a nadoba s chladivom a nejake dva alebo tri budiky indikacne.... mal som s klimov problem...porve nechladila ako som si ju dal plnit na automatickom stroji ale myslim ze neznalost personalu,neviem.... a dalsi problem bol ze vzduch od vodica bol mierne chladnejsi ako u spolujazdca....myslel som si ze je to problem s tou klapkou na klime ale teraz mi ten chlapik klimu naplnil zazracnym strojom a obe chladia rovnakou teplotou,oba studene aj ked je vonku len 19 stupnov chlad je z klimy taky ze po chvilke neudrzim ruku na vyduchoch od zimy....tak snad mam po probleme teraz sa trosku bojim ci ked bude 30 vonku ze to bude skutocne valit....platil som 700 kc.... Citovat
koblih69 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 No uvidíš, většinou to dobře nekončí Citovat
Maroš Odesláno 23. duben 2013 Autor Odesláno 23. duben 2013 Dik to si ma potesil ...napisem a dam vediet. Citovat
koblih69 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Já vím že ne, ale doplnění přímo z bomby nevede ke správnému množství chladiva. Dost často to přeplní a při zvýšeném tlaku čidlo odstaví kompresor. Nebo naopak není chladiva dost a ty trápíš kompresor. Další problém je, že tihle \"ledničkáři\" dost často kašlou na to přidat olej pro kompresor a pod. Co je horší - proč ta utomatická plnička systém nenaplnila? Mohla tam být nějaká něčistota - přicpaný systém, neprošel vakuový test. Ledničkář na tohle kašle a foukne to tam a ani problém nezjistí ... než se stane něco vážnějšího. Tenhle způsob plnění moc nedoporučuju Citovat
Maroš Odesláno 23. duben 2013 Autor Odesláno 23. duben 2013 TAk neviem on robi aj auta a vedel presne ake mnozstvo tam dat....mal vodovahu a rysku ake mnozstvo tam dat....plnil mi aj 206 a uz rok a ide super Citovat
treassure Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 To je ale drahý postup. Odvez to tam kde to natlakují dusíkem a máš únik hned a nebudeš pořád dokola doplňovat... Tak naplnili jsme to s UV tak když to bude utíkat pozná se to podle toho a pak to maximálně trošku doplní a je to, ne? Když to tlakují dusíkem vypouští chladivo, či jak to funguje, umí to peugeotu? [upravil dne 23/4/13 18:19 od treassure] Citovat
koblih69 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Ano systém se vypustí, natlakuje dusíkem a \"čuchometrem\" se projde kde to uniká. S tou UV barvou máš pravdu, nicméně odsátí a naplnění tě bude stát opět plnou cenu - uštříš jen za uniklé chladivo, takže to bude třeba o 100 levnější... Realita bývá trochu jiná - všechno bude vypadat OK až to bude méně chladit, hlučet a později to nenavěhne vůbec zjistít, že je vše pryč. Proto to moc nedoporučuju. Další velký problém je identifikace úniku - proudící vzduch často strhává barvu a tak se zdá, že je vadný třeba kompresor, ale ve skutečnosti je zastříkaný od snímače podtlaku a pod. [upravil dne 23/4/13 19:28 od koblih69] Citovat
treassure Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 A ještě otázka, je problém sehnat kde to tím dusíkem dělají, byl jsem rád že jsem našel kde doplnují klimu ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.