Šalda Odesláno 20. duben 2013 Odesláno 20. duben 2013 Ahoj, chcu si koupit na dvůr koš na basket, ale teď řeším jakou velikost, což mě při projíždění webovek docela zaskočilo. Sháním prostě normální, to co jsme měli ve škole a tak, nechcu ani velkej ani malej, prostě standart. Není tady náhodou nějakej basketbalista kterej by řekl jaká ta velikost má být? Balon vel. 5 nebo 6 nebo 7 nebo snad něco jinýho?? Koše mají vesměs 45cm průměr, takže to bude asi standart, a u balonů to bude asi číslo 7, je jich nejvíc k prodeji:myslim http://basketbalove-mice.heureka.cz/ A jen potom taková drobnost, jaká je výška obruče od země? Citovat
Mysak_Bob Odesláno 20. duben 2013 Odesláno 20. duben 2013 Obroučka basketbalového koše je zavěšena ve výšce 3,05 metru nad zemí. Oficiální šířka desky je 180 cm a výška desky 105 cm. Citovat
FiFa_cze Odesláno 20. duben 2013 Odesláno 20. duben 2013 Tak tak. Výška 3 metry a hotovo Jinak velikost 5 je kopačák, s 6 hrajou myslím ženy a 7 jsou chlapi Citovat
Šalda Odesláno 20. duben 2013 Autor Odesláno 20. duben 2013 Tak to jsou rychlí odpovědi:D Díky kuci:super Můžu si tu desku udělat třeba z překližky, nebo je lepší koupit koš i s deskou?? Kvůli odrazu balonu do koše? Citovat
Bigbadjohn Odesláno 20. duben 2013 Odesláno 20. duben 2013 Chce to hledat třeba tady http://cs.wikipedia.org/wiki/Basketbal http://www.energysport.cz/jak-vybrat-basketbalovy-mic/t-368/ Edit: Taky seš nějakej rychlej, ta odpověď byla na tu první otázku. K té druhé: Koupil bych koš i s deskou, jinak to určitě nebude ono. Ale připrav si asi pořádnou částku [upravil dne 20/4/13 20:32 od Bigbadjohn] Citovat
Šalda Odesláno 20. duben 2013 Autor Odesláno 20. duben 2013 Právě zatím do toho nechci moc investovat, nevím jestli mě to bude bavit:D Ale když sem byl mladší tak sme basket hráli docela často, a chtěl bych to nějak jak to bývá v amerických filmech, jak mají u garáže koš. Tak zatím jen něco obyčejnýho na vyzkoušení, a potom bych teprve investoval do kvalitnějšího vybavení. Citovat
FiFa_cze Odesláno 20. duben 2013 Odesláno 20. duben 2013 Hele před barákem máme na hřišti basketbalovej koš a tam je deska z překližky Na to domací házeníčko to úplně stačí Kvalitnější ani nepotřebuješ. Nauč se házet přímo do koše a desku ani nepotřebuješ Dělám si srandu samozřejmě, ale překližka stačí Jde o to, co umíš s balónem a né, jak se ti odráží balon do koše Citovat
Šalda Odesláno 20. duben 2013 Autor Odesláno 20. duben 2013 Tak já sem s balonem docela uměl, a je fakt že sem se snažil házet čistý koše, takže tu desku tam chcu jen ať není omlácená zeď Jen mě zaskočilo to číslování balonů a velikosti obruče, prostě sem myslel že koupím obruč a balon a bude to:D Citovat
Bigbadjohn Odesláno 20. duben 2013 Odesláno 20. duben 2013 No klidně kup obruč a balon a je to. Jen si dej bacha aby obruč byla větší než balon Citovat
Šalda Odesláno 20. duben 2013 Autor Odesláno 20. duben 2013 Aha, a já myslel že je to jedno:D:D Citovat
KingSpade Odesláno 20. duben 2013 Odesláno 20. duben 2013 balón určitě velikost 7, deska asi taková aby ti v ruce nezůstala obruč když budeš smečovat, na to bacha Citovat
maturantka Odesláno 21. duben 2013 Odesláno 21. duben 2013 Levnější koše mívají docela tenkou obroučku a pruží, takže se od obroučky balon často odráží ven, určitě kup bytelnější obroučku, ideálně takovou, co není \"silnější drát\" uchycený na koncích k desce, ale s čtvercovým plechem přišroubovaným na 3 nebo 4 místech. Balon kup určitě sedmičku, 6 je moc lehká. Pětku můžeš koupit Šalděti na jeho začátky :-), s tím hrají minižáci. Kdybys to chtěl jenom vyzkoušet, tak mám jeden aušusovej koš s deskou doma, můžu zapůjčit. Citovat
Šalda Odesláno 21. duben 2013 Autor Odesláno 21. duben 2013 Díky za nabídku, já něco koupím a je to, obruč se dá sehnat slušná za 300-400 a balon taky tak, tak to zase není tak velká investice. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.