Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čus. Ve čtvrtek jsem nazul litý kola 16\" Ariane. Ujel jsem sotva 15km a zkoušel jsem doma dotáhnout šrouby a ono to šlo skoro o půl otáčky, tak jsem si myslel, že to třeba blbě dotáhli v servise. Teď jsem ujel 60km, opět jsem zkoušel dotahovat a znovu byly povolený. Alu kola i šrouby jsou z druhé ruky. Je možný, že už ty šrouby jsou opotřebované? Kdyžtak sem hoďte odkaz kde je můžu koupit. Díky

Odesláno

Základ by bylo říct, čím to utahuješ? Máš momentový klíč? Utahuješ předepsaným momentem 90Nm? Jsou šrouby namazané vazelínou aby nešli těžko? :myslim

Odesláno

Nejlepší by to bylo utáhnout momenťákem ;) Pak by se vidělo dál :) já mám taky rovnou dosedací plochu, utáhl jsem na 90Nm a po 500km kontroloval a byl trošku povolenej jeden šroub ze 16 :cool::cool::cool:

Odesláno

Jiný řešení není? Momentový klíč teď nemám k dispozici. Ale stejně v servise určitě mají momenťák tak to muselo být na těch 90Nm dotáhnutý už od nich.

[upravil dne 20/4/13 12:29 od Martyy]

Odesláno

Tak ono se to nepovolí až do meze, kdy by upadly kola. Ale když jsem to dotahoval po těch 60km tak to prostě šlo o nějakej ten kousek.

Guest servisman
Odesláno

Byla kola dobře nasazená ,že si sedla na osazení. Třeba tam byla vule.

Odesláno

je úplně normální, že po nahození jiného kola a ujetí pár kilometrů se šrouby kola mírně povolí, je taky v dokumentaci, že po ujetí cca 30 KM se má dotažení kola znovu zkontrolovat

nebo hned dotáhnout na předepsaný moment, což ovšem málokdo doma dělá ;)

[upravil dne 26/5/13 13:40 od ozzy56]

Odesláno

Ono jde o to, že když utáhneš šrouby předepsaných 90Nm tak když pak vemeš klíč tak ještě kus utáhneš... proto by bylo dobré si půjčit momenťák, utáhnout a pár km najet a zase zkusit momenťákem ;)

Odesláno

Tak jsem sundal kolo a co nevidím :o:o Šroub s kuželovou dosedací plochou :o:o Ve spěchu, kdy jsem letěl s kolama do servisu, jsem se nepodíval jaký šrouby mi k tomu poslali.

Odesláno

rozměr přesně nevím, ale ty kuželové šrouby jsou na ALU kola s rovnou dosedací plochou KRATKE !!

pozor na to, šroub musí být zašroubovaný v náboji cca 12mm, kuželový jde většinou jen na cca dva-tři závity!! a to je na ztracení kola...

[upravil dne 20/4/13 13:24 od ozzy56]

Odesláno

Do takového servisu být tebou už nejezdím... pokud technik nepozná jaké šrouby tam příjdou, tak to nemůže dopadnout dobře :bojim

Odesláno

Ja mam opacny problem..

Kupil som nedavno auto a teraz nastal cas vymenit pneu za letne...

Lenze po odobrati puklic, su vsetky sruby hrdzave a nejdu povolit :grr:grr:grr:grr

Co stym? Nejaky sposob alebo radu?

Odesláno

koupit obyč ořech za pár korun o číslo menší.. narazit na šroub.. velkou páku a jeden se bude snažit povolovat a druhej bude mlatit na šroub.. ale pořádně... on se odlepí ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...