Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Opět zajímavá debata :D. JE tu více lidí který se věnujou úpravě hdi, viz straki, dal kdo se tím zabýval a dodělával si IC na 306 je tuším milanrejpid, a jinak HDI upravoval i strejda kopec. Jestli chcete neco co pujde za plynem jdi do benzínu a treba do V6. JInak HDi neni delany n zavody :). Jen for info :)

Odesláno

Koblihu, teď nevím, jestli si ze mě svým prvním komentem děláš prd*l nebo ne :D u tebe jeden nikdy neví :D:D:D

Ale porovnání TDI s HDI jsi vystihl přesně :papa

Agresssor: Hele Milana znám a Tomáše taky, ten měl jen odstraněný FAP a úpravu softu od strakiho. Nic víc, nic míň. Se straki jsem ještě nehovořil, ale už i na něj jsem slyšel pár nehezkých příhod...v tomdle oboru se nedá věřit nikomu.

Odesláno

Mě určitě bude :D

Autotronik s oblibou Pežotku kterej jim dá jen to nejlepší :D

Ne tak víš taky nevíš jak na tom ty Peugeoty sou jak se k tomu ostatní chovaj, tim tady nechci nikoho bránit ale je to tak..

Koblih jo to máš pravdu táhne od nižších otáček v těch vyšších už mu ten dech pomalu ale jistě dochazí což asi HDi ne no.. :)

Odesláno

No teď bohužel mám \"chip\" právě od toho \"týpka\" z TDIchip a fakt jsem zklamán a to jsem naivně věřil těm sloganům: Přizpůsobíme se přání zákazníka atd. :D holt, za blbost se platí. Až dořeším ten IC, tak asi kontaktuji strakiho nebo snad přemluvím Vectora :D což bych mnohem radši.

Odesláno

Ano, jak už tady padlo, mapy HDI a TDI jsou stavěny úplně jinak, HDI táhne komfortně ve velkém rozsahu otáček, proto auto působí na první pohled lenivěji, ale zase tam kde táhne HDI dobře se TDI nechytá a musíte řadit.

Ten turbokopanec a zátah v jednom spektru otáček je průser. Co myslíte trpí určíté komponenty více, když na ně působí přijatelná síla po delší čas, nebo trpí více, když v určitém spektru otáček dostávají na prdel a ve zbytku takzvaně \"odpočívají\". Ano, každý logický a i trochu technicky uvažujicí člověk musí pochopit, že plynulý zátah je šetrnější a prostě komfotnější než ten výkonový kopanec.

S tím laděním HDI motoru u lidí co ladí TDI je to docela blbost. Tito lidé se většinou snaží a taky udělají z HDI motor s výkonovým kopancem po stylu TDI, ale HDI motor je prostě stavěný na jiné \"plynulejší\" mapy. Nikdy bych HDI nechipoval u lidí co se zabývají koncernem, prostě pokud ten člověk nemá zkušenost s HDI motory, pokusí se vám z HDI udělat TDI, ve výsledku bude ten motor vypadat živěji, bude tam ten výkonový kopanec, ale v otáčkách kde předtím ten motor táhl to prostě pojede hůře.

Viz graf koukni třeba na křivku Audi A4 ;)

power.png

[upravil dne 10/5/13 22:18 od Petr_GTI6]

Odesláno

Tak zde bych si dovolil nesouhlasit. Udělal to sice tak, že to nejúčiněji táhlo do 3500 ot/min, ale žádný kopanec nebyl... reakce na plynový pedál působila stále stejným dojmem.

Odesláno

Tiež som postrehol, že HDi má oproti TDi lenivejšiu reakciu na plyn, motor mi pôsobí takým tupejším dojmom. Aspoň som sa dozvedel, že to spôsobuje ECU :) a mimochodom feši 406, tá farba jej veľmi pristane :mrk

Odesláno

Ona to nezpůsobuje ECU, ale komfortní naladění motoru celkově. ECU nemůže být pomalá, rozdíly v rychlosti přenosu informací v ní sou nepoznatelný a je jedno, jestli je to ECU z Porsche, nebo Fabie, je to pořád jen počítač, ale jinak nastavenej-její nastavení určuje Tvůj pocit z toho, jak \"jde\" za plynem. Ve výsledku z toho vyplyne, že se Ti zdá, že Octávka TDi 81kw letí jak drak a 406 HDi 80kw je líná, rozdíl při rozjezdu z nuly na 100 je cca 1 vteřina ve prospěch Octavie, ale na 150 už bude dřív 406 a to je o 150Kg těžší auto...z toho se dá asi usoudit, jak by ve finále dopadlo porovnání zrychlení, kdyby si srovnával HDi a TDi u stejně těžkýho auta;)

EDIT: jen pro info, nejsem žádnej anti TDičkař, protože uznávám, že i TDička sou dobrý motory, oproti HDi maj třeba lepší spotřebu a pro někoho právě ten důležitej \"zátah\"...každý z těch motorů je prostě jinej a to je dobře, protože si každej může vybrat, co mu víc vyhovuje;)

[upravil dne 11/5/13 08:35 od odee]

Odesláno

odee: Já nevím, ale už spousta lidí mi řeklo, že tu \"chapou\" reakci na plynový pedál způsobuje právě rychlost ECU, ale jak to čtu, tak to byl blaf, díky moc, zase jsem o něco chytřejší a omlouvám se za \"blaf\" :papa:mrk

Jinak srovnání jsme prováděli :D s kamarádem, kterému rodiče koupili Octavii 1.9 TDI 81kW...já si na auto musel našetřit sám :D Čoveče 0-100 bylo úplně stejné a nad 100km/h a výše to dopadlo, jak si sám napsal, Octavia se nechytala...a to ta Octavia je lehčí i přes to, že to byl kombík. Dokonce moje sériová 406 jela podobně, ne-li skoro stejně (co se pružnosti zrychlení týče...třeba z 50km/h) jako Passat 1.9 TDI 96kW 4motion. :o

Odesláno

Hele, on Ti to klidně mohl vysvětlovat i někdo kdo tomu rozuměl, jen se prostě blbě vyjádřil a proto si to pochopil, jak píšeš;) A nebo Ti to prostě vysvětloval trouba co tomu fakt nerozuměl:D Tomu bych se taky nedivil. U nás je borec, co si přestavěl 1 octávku na 2 RSko, vypadá to zvenku jak nový auto, krásně všechno slícovaný a moc hezky udělaný, ale má TDi, jen si nejsem jistej jestli 66, nebo 81, ale tuším, že 66. Když sem slyšel, jak vykládal, že potom, co tam dal ECU z Porshe mu to jede jak blázen, protože to teď má díky tomu a sportovnímu sání okolo 180 koní... Samozřejmě benzínový RSka se něj nechytaj...:D:D:D

Odesláno

odee: Hele možné je vše... Právě bylo mi řečeno, že reakce na plynový pedál je líná proto, že tím, jak má motor více čidel atd. tak řídící jednotka pracuje s více parametry a tím pádem je více \"vytížena\" a trvá jí to déle. Proto se prej třeba i odpojuje váha vzduchu, aby ta reakce na plyn nebyla tak hrozná. Což opět já posoudit nemohu, jelikož každý mi tvrdí něco jiného a já to ještě nevyzkoušel, takže fakt těžko říci.

Odesláno
pozri si aky krutiaci moment maju TDI a aky HDi pri rovnakom vykone a potom pochopis

Jdu tedy porovnávat - viz příloha:

Rozdíly nevím zas tak markantní, krom dvoulitru 80 kW, tam je to 15 Nm ve prospěch Pugu. Ani u těch novějších motorů nevidím velký rozdíl. :myslim

Jen mě zaujal tento graf: http://www.hs-elektronik.com/datenblatt-e/skoda-octavia-20tdi-140ps-320nm.html Pokud to je pravda, musí tam být pořádný turbokopanec. :myslim

post-15148-14109631161902_thumb.jpg

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak po dlouhé době přináším nějakou tu novinu. Intercooler je na autě a dnes jsem se konečně projel :roker maximální spokojenost :roker Ale ještě mě čeká celkem dost práce :D:D:D

post-46116-14109632000213_thumb.jpg

Odesláno

Díky kucí :papa mám z toho opravdu radost, má to zatím ještě nedostatky, ale už se pracuje na jejich \"doladění\". Nyní čekám, až mi přijdou T-spony, protože ty stahovací pásky, co jsem vzal tátovy z hadic od bazénu...no nevěřím jim :D:D:D Měly by mi zítra přijít no. Pak následují nějaké ty úchyty, nastříkat to, ještě si pohrát se vzducháčem, napasovat nárazník, ... :D je toho moc :myslim:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...