Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravicko. dopredu sa ospravedlnujem mozno to tu uz bolo ale k odpovedi som sa nedostal.

Dneska som bol v servise a povedali mi ze treba vymenit spojku aj zotrvacnik a tak ........... dost ma prekvapili lebo som si na spojke nic nevsimol..... tak sa chcem spytat, ako zistim ze uz je cas vymenit spojku. je sice taka tvrdsia ale to si myslim ze je v poriadku... dakujem za odpovede...

peugeot 407SW...1.6HDI ... 2007

Odesláno
Nesmí chrastit, klouzat, vibrovat při rozjezdu atd., pokud nic takového nedělá nevidím důvod výměny

maximalne som si vsimol to ze sa mi trasie auto trochu ale to mi skori pride preto ze je to len 1.6 .... otec ma forda 1.9 a tam sa to auto bez plynu pohne...... nic ine som si nevsimol.. a pytaju nieco okolo 1000€

Odesláno

Hehe 1000 Eček... to bych byl taky smutnej :D Pokud spojka neklouže, nevydává zvuky při vypínání motoru a pod. tak bych je poslal do háje. Ono se totiž bez demontáže předovky moc nedá usuzovat v jakém je setrvačník stavu. Trochu bych měl podezření, že z tebe dělají blbce :myslim

Spojku bys měl pořídit s montáží cca za polovinu ;)

Odesláno

Spojku máš asi dobrú.Skôr by ju chcelo možno doladiť .Pokiaľ je tvrdšia.Ja som menil spojku ale to bolo poznať na spotrebe netahalo to dobre ,lahko šlo stačiť pedál a tak.Ja som ju mal vymenenú za 250eur aj s robotou .Ty ju mas aj zo zotrvačníkom ale aj tak by si sa mal zmestiť do 600 eur aj s prácou .

[upravil dne 18/4/13 09:36 od Johnniko]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdar.

Pri jemnom zmacknuti spojkoveho pedalu (asi 1 cm - asi ked sa dostane do zaberu spojkove lozisko) na volnobehu, je citit z pedalu jemne vibracie (asi 3-4 za sekundu).

Je to normalne alebo nieco odchadza? Zotrvacnik alebo nejaka cast spojky?

Odesláno

Som myslel, ze to bude asi zotrvacnik.

A kedy ho treba vymenit? A moze sa od toho zotvacnika este nieco poskodit, ked to budem chcet vymenit az ked zacne presmykovat spojka?

Zatial citim len tie vibracie a trochu citit aj niekedy slabe vibracie celeho auta na neutrali. Kolko to este asi vydrzi kym to bude treba vymenit?

to Poldy: ides tu spojku menit v UK servise alebo na SK?

[Edited on 1/5/13 18:29 by jojosavi]

[Edited on 1/5/13 18:31 by jojosavi]

[Edited on 1/5/13 18:31 by jojosavi]

Odesláno

ma to vplyv na cele auto tak sa zda, vsetky tie vybracie atd, treba vymenit aj spojkovy valcek (hadam sa to tak vola po slovensky), ja som od stadia v ktorom to mas ty najazdil asi 30tisic km ... bohuzial

bude to definitivne spojkova sada valeo 4p a hadam sa mi podari najst slusny servis tu v UK :)

[upravil dne 1/5/13 18:46 od poldy]

Odesláno

pametas si ako vyzerala lamela? vraj ma ma dvojite pruziny (jednu v druhej)

mali v servise nejake speci nastroje na jej osadenie? presne vystredenie? alebo nieco podobne?

Odesláno

jasne, lamela je odpružená celkovo sú tam 4 pružiny

len ak máš 2,0 hdi tak neviem či vôbec na to 4p sadu vyrábajú

[upravil dne 1/5/13 21:19 od BTRado]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...