Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Už od loňského léta na volnoběh - pouze v teplém počasí - slyším v kabině hučení (někdy pomůže opětovné nastartování). Přidám plyn a neslyším to (zvýší se hluk motoru). Kladky to nejsou, jsou nové rozvody i 2 kladky na příslušenství. Straki na dálku tipoval alternátor nebo servo.

Dneska se to po dlouhé době opět ozvalo, zvednul jsem kapotu. Slyšet nic není. Ale čučím na řemenici na klice a je rozkmitaná. Přidám si rukou plyn a srovná se. Je to normální?

Řemenice má najeto 60tkm, značku nevím, ale je odpružená.

Teoreticky by to mohlo objasňovat to hučení slyšitelné jen na volnoběh - po přidání se řemenice neklepe.

Pokusím se dneska udělat video, aby bylo vidět, co řemenice dělá.

Odesláno

Možná jsem úplně mimo, ale když říkáš teplé počasí, nemohl by hučet větrák na chladiči, resp. ložisko v něm? V zimě se skoro nesepíná, ale v létě by to teoreticky mohlo být třeba to. Je to ale jen tip, co mě tak napadá, podle toho, cos napsal. Nebo se to děje i když je auto studené?

Odesláno

Ventilátor určitě ne, ani nevím, zda sahary běží, můj motor je spíše podchlazený :D

Video mám, ale nic z něj vidět není. Prostě řemenice kmitá, po přidání se srovná. Jako kdyby nebyla utažená :myslim Až se mi bude chtít, vlezu pod auto a kouknu se na ní, zda něco uvidím.

Odesláno

No to že se na 2.0 HDI rozsype řemenice je jedna z nejčastějších závad popisovaných tady na fóru, takže vítej v klubu :D

PS: oprav to dříve než ti shodí řemen a ten se zamotá do rozvodů a ende...

Odesláno

Tohle moc dobře vím, ale nedoprovází to plechové zvuky. Vím, že se kmitala už loni, ale tedka se mi zdá, že ještě víc. :myslim

Řemenice měněna při 233 tkm, v té chvíli se úplně utrhla ... ted má auto 293 tkm.

Odesláno

Zda je normální, že na volnoběh cuká do boku ... a zda by to mohlo způsobovat hučení.

Na podzim ale servisák na nic nepřišel, dal nové rozvody i dvě kladky příslušenství, špatné řemenice by si snad všimnul ... :myslim

Já ji zkouknu, poznačím třeba křídou, zda prokluzuje.

Odesláno

ozzy56: To bylo s 309tkou, tam to šlo. S HDi jezdím na pětku 70 km/h - 1500 ot. Standardně jezdím mezi 1500 a 2200 ot.

Má to nějakou spojitost s mým dotazem?

[upravil dne 15/4/13 20:04 od MilanF1]

Odesláno

naznačuje setrvák? U RHY je jednohmota a nic mu nebude, na podzim nová spojka a servisáka jsem se ptal, jak je na tom, samozřejmě mu nic nebylo.

Odesláno
Ozzy sorry, ale to co chceš naznačit se mi nezdá :myslim

chci naznačit, že pro tu řemenici jsou nejhorší otáčky kolem volnoběhu a že jízda na pětku padesát pro ni není to pravé ořechové (jako pro setrvák dvouhmotu), nic víc ;)

Odesláno

Jo to je mi jasný, ale tohle není setrvák proti převodovce, ale celá sestava příslušenství se třese s motorem, takže nevěřím, že by to mělo vliv.

Řemenice by klidně mohla být už v háji, pokud to byla nějaké levnější značka...

Odesláno

taky mi na 2.0 HDI náhrada vydržela cca 50 tis. a byla v háji,stála tuším okolo 3500,-. Pak jsem koupil pevnou za poloviční cenu a je klid. Po výměně najeto 80 tis.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...