Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Poradil by mi někdo, jakou nabíječku autobaterie pořídit? Cena obávám se hraje prim, ale nechci koupit šmejd... Díky za každou radu!

Odesláno

Pohledej ve starších tématech jsou tu i konkrétní tipy. Já mám nabíječky 2 - malou z Lidlu za 149,- která je velká jak adaptér a vozím jí sebou (funguje super) a pak Bosch za cca 600,- Víc jsem nikdy nepotřeboval:papa

Odesláno

Na jiném fóru, kam chodím, si všichni hrozně pochvalujou tu automatickou nabíječku za 500Kč z Lidlu. Taky jsem si ji koupil kvůli ZX (je tam sice skoro nová baterka, ale jedu s tím tak 2-3x do měsíce 5km tam a zase zpět), akorát jsem ji ještě nepoužil, protože jsem začal po každé jízdě večer odpojovat baterku a ta se tak skoro vůbec nevybíjí.

Odesláno

Ty dražší nabíječky mají smysl hlavně při řežimu kdy máš baterii trvale připojenou a udržuješ jí v kondici. V běžném případě je paradoxně čím jednodušší tím lepší - prosté jednocestné usměrnění má totiz tendenci regenerovat sulfatované elektrody což je pro nabíjení ideální. Ŕízení není třeba - baterie při nabíjení zvyšuje vnitřní odpor, takže postupně klesá nabíjecí proud... ;)

Odesláno

Záleží, k čemu má sloužit. Jak píše Koblih, taky bych preferoval nejlevnější, s transformátorem a jednou diodou (nebo dvěma diodami). Občas připojíš, na mobilu si nastavíš připomínku za asi 5 hodin a pak ji vypneš.

Protože nejlepší je nabíjet pravidelnou jízdou v autě. V případě vybití kvůli zapomenutí světel nastartovat přes kabely a pak jízdou nabít. A když máš v pořádku altík, regler, baterku a startér, tak nabíječku nepotřebuješ. A když je nemáš v pořádku, tak nabíječka nepomůže, je potřeba to dát do pořádku.

[upravil dne 10.4.2013 20:02 od P607Olda]

[upravil dne 10.4.2013 20:02 od P607Olda]

[upravil dne 10.4.2013 20:03 od P607Olda]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...