Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni, na toto téma jsem tu četl spoustu příspěvků, ale nejsem z toho moc moudrý. Mám P406 - 2.1TD - r.96. Koupil jsem to bez funkčního dálkáče-prý vybíjí baterku. Tak otvírám klíčem a funguje jen zámek u řidiče - v zimě jsem měl problém, že byl zámek zamrzlý, proto se už dále nechci spoléhat na jediný funkční zámek na celém autě. Ted jsem zkoušel dálkáč a není pravda, že vybíjí baterii. Je rádiový (ne infra) a po vložení baterek blikají ledky jak mají, ale přesto nefunguje. Můj dotaz na Vás - v diskuzích se píše, že při \"spárování\" dálkače a řídící jednotky, že se něco děje i v tom dálkáči (má se pár minut počkat, než se v dálkáči neco udělá) - to považuju za nesmysl - přece auto nic nevysílá, jen dálkáč vyšle svůj ID, který přijme jednotka v autě a pokud sedí s ID v databázi auta, tak řídící jednotka centrálu udělá akci. Je to tak? Pokoušel jsem se dálkáč spárovat všemi možnými i nemožnými způsoby, které jsem objevil na netu - bez úspěšně. Myslím, že ten dálkáč ani nakonec nepatří k autu. Někde jsem četl, že lze pomocí diagnostiky naprogramovat řídící jednotku k dálkáčí. Zkoušel jsem na autě diagnostiku s PP2000 a ta se s tímto modulem nespojí vůbec. Lze pomocí diagnostiky a SW PP2000 přiřadit autu jakékoli dálkové ovládání (i z jiného auta)? Lze zajít do servisu a nechat si s autem napárovat dálkáč třeba z vrakáču? Je někde v Brně nebo okolí člověk, který \"levně\" toto dokáže? Moc se mně nechce do FAMKA, kde za to dám půlku prodejní ceny auta (to si nechávám jako krajní možnost). Díky všem za rady!

Odesláno

Jinou dálku než co je v klíči k tomu nepřiřadíš. Od jinýho výrobce určitě ne. Párování přes diag je možné až u aut s BSI, tedy po faceliftu (cca 7/99 a mladší).

Ještě je možnost koupit uni dálku třebas ještě s alarmem. Přibude jen krabička ovladače na klíčích.

Jakej máš imobilizér? Klávesnice nebo už chip v klíči?

Centrál Ti jinak funguje bez problémů?

Nefunkční zámek pročistit a promazat.

Odesláno

imobilizér - klávesnice nalevo pod volantem. Klávesnici jsem deaktivoval a odpojil.

Centrál jinak funguje.

Zámek jsem vzal WDčkem a pak povolil, ale fakt mám strach se spoléhat jen na jediný a už pofiderní zámek, tak bych rád rozchodil i dálkáč. Ale překvapilo mě, že se diagnostika s tou jednotkou nespojila.

Když zajedu do servisu, jaký použijí postup, aby spárovali tu klíčenku? Mám nějakou šanci to udělat sám, když oficiální postupy nefungují (co se dělá při výměně baterie)?

Odesláno

jednotka centralu je od jednotky prijimace VF DO oddelena, takze central fungovat muze, ale dalka ne, u staryho modelu je to VF pevne sparovano - tedy vysilac v klicku + krabicka prijimace v aute, nejcastejsi problem byva ve studenych spojich v klicku (parkrat upadne na zem a cin popraska, vznikne prechodovy odpor a je vymalovano) to se jeste da opravit propajenim celeho plosnaku, ale dost casto taky byva popraskana samotna deska plosnaku a to je pak neodhalitelne, pak nezbyva nez koupit z vraku jiny origo par vysilac+prijimac nebo radeji dat ten univerzal a pripojit ho ke stavajici jednotce centralu (pripadne ho zapojit uplne naprimo misto te puvodni centralni jednotky)

myslim, ze v peugeotu ti akorat tak nabidnou objednani noveho vysilace (jako celek klicku) podle VIN kodu auta, cena je lidovych 4050Kc

Odesláno

Skus dat kluc do spinacky, stlacit tlacidlo a otocit na. 2 drz asi 5 sek. potom vyskusaj.

mne to na 605 rv. 99, 2.5 td prestalo ist a takto som naparoval.

Mam aj klavesnicu, pre istotu som zadal kod, ale nebolo treba.

Odesláno

sSpárování se nepovedlo žádným způsobem. Děkuji všem za informace! Mám přístup k vraku, tak prvně vyzkouším vyměnit VF přijímač s klíčenkou.

Odesláno

jj, to bude jistejsi

ten prijimac VF je za kastlikem spolujezdce, cerna krabicka s bilym konektorem, byva na ni nalepena zlato-cerna samolepka s napisem Valeo, to jen kdybys nevedel, co presne hledat :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...