Milan+ Odesláno 26. březen 2013 Odesláno 26. březen 2013 oddie,to máš hypo zadarmo? To je sakra rozdíl,když vidím co kolegové preplati v dnešní době na úrocích a poplatcích okolo. Citovat
Vvitty Odesláno 26. březen 2013 Odesláno 26. březen 2013 V dnesni dobe uroku na hypo pod 3%? Jenze propad cen za poslednich par let udelal mnohem vic, nez ty blby uroky. K tomu pripocitej fond na obnovu bytu, riziko ze ho nepronajmes, moznost investovat \"lepe a radostneji\" jinam... ano, to jestli to jsou tvoje nebo pujcene penize ze kterych platis urok nehraje tu podstatnou roli. Citovat
Guest Scratch Odesláno 26. březen 2013 Odesláno 26. březen 2013 Oddie: tim se presne zivi firma, ve ktere pracuje sestra. Na drazbach a exekucich skupuji levne byty, daji je nejako dohromady a streli draz. Docela good byznys.... Citovat
Milan+ Odesláno 26. březen 2013 Odesláno 26. březen 2013 V dnesni dobe uroku na hypo pod 3%? Jenze propad cen za poslednich par let udelal mnohem vic, nez ty blby uroky. K tomu pripocitej fond na obnovu bytu, riziko ze ho nepronajmes, moznost investovat \"lepe a radostneji\" jinam... ano, to jestli to jsou tvoje nebo pujcene penize ze kterych platis urok nehraje tu podstatnou roli. když to chcete platit a nic to pro vás není tak proč ne,vždy je půjčka výhodná jen pro jednu stranu. A to lépe investovat a vyhodneji to tu nadnasi každý,ale ještě se nikdo nevyjádřil kde to jde snadněji . Já jsem třebas rád za sporici účty. Citovat
Guest Scratch Odesláno 26. březen 2013 Odesláno 26. březen 2013 ja sporici ucet mam a chci k tomu casem nejaky byt. Jedna se o ulozeni penez na stari, takze treba v tom bude nejaky dite bydlet v zacatku, najemnici apod. a pak to prodam a budu mit cash do duchodu.... Citovat
Neon Odesláno 26. březen 2013 Odesláno 26. březen 2013 Ten odkaz, co jsem tu dal já, tak nebyl pro to, abychom trumfovali, co je lepší, nebo horší. Taky netvrdim, že kdybych měl 2M, že do něj 100% jdu, ale je to určitě lepší volba, než ta Lysá a to mi nikdo nevymluví ... V globálu je to horší určitě horší lokalita, než Bubeneč, to ano, ale já bych třeba do Bubenče nešel, bo nevim, co bych tam dělal, nikoho a nic tam neznám, všichni známí jsou na druhé straně Prahy, potažmo Praha východ atp... ... Za mě bych do pronájmu šel raději do toho 2kk ve Strašnicích, než do toho 1kk v Bubenči - kdyby byla cena stejná ... Ale více zájemců by bylo na Bubeneč, to neberu ... Citovat
Vvitty Odesláno 26. březen 2013 Odesláno 26. březen 2013 Milane, precti si to prosim jeste jednou ;-) Nerikam ze urok z hypoteky nic neni, jen rikam ze na seznamu nakladu a rizik pri koupi bytu na pronajem rozhodne nefiguruje na prvnim miste. Nebo jinak, pokud se budu rozhodovat investovat nekam 2M, tak tam musi byt vyhled vyrazne vetsiho zisku nez aby to zaplatilo hypo urok 3%, to to muzu ulozit do banky a mit 1% bez prace a (zatim jeste) rizika. Citovat
Vvitty Odesláno 26. březen 2013 Odesláno 26. březen 2013 Jeste k druhe otazce - lepe a radostneji neznamena snadneji. Jen je tam jinak nastavene riziko a vynos... Snadneji je asi fakt jen odnest penize do banky. Ze se tu o takovych zpusobech lidi nerozepisuji me neprekvapuje, malokdo se verejne chlubi dobrymi navody. Citovat
oddie Odesláno 26. březen 2013 Odesláno 26. březen 2013 oddie,to máš hypo zadarmo? To je sakra rozdíl,když vidím co kolegové preplati v dnešní době na úrocích a poplatcích okolo. Mám svoje peníze - zisk je to, co mi ta věc koupená za ně vydělá Nemám svoje peníze - zisk je to, že si za cizí peníze postupně něco pořídím. Proto to absolutně není rozdíl. Rozdíl je jen a pouze to, jestli se koupě dané nemovitosti vůbec vyplatí, ale jestli je na hypo nebo není je absolutně šumák. Či dokonce je to tak, že pokud bych nějaký byt na pronájem kupoval (teoreticky, protože takový, aby se to vyplatilo, se těžko najde), vzal bych jej v každém případě na hypotéku, i kdybych byl schopen jej zaplatit hotově a ještě mi nějaká hotovost zbyla. Citovat
Milan+ Odesláno 26. březen 2013 Odesláno 26. březen 2013 Neboj,tohle vím. Já jsem zastáncem vytvářet zisk se svými,/když jsou :mrk/ne si ho snižovat o ty všemožné poplatky a uroky. No odbočilo to dost od tématu. Citovat
oddie Odesláno 26. březen 2013 Odesláno 26. březen 2013 Já podle situace. Mám hodně příkladů okolo, které by svépomocí vytvořit prostě nešly nebo jen velmi těžko, a cizí peníze (úvěr) to řeší. Ty nemovitosti jsou jeden z příkladů - ostatně v době růstu se vyplatilo nabrat si hypoték co šlo i nešlo, z následného prodeje i po zaplacení úroků zbyl pohádkový zisk. Kdo si tehdy troufl dostatečně brzy, vyhrál.... a kdo to udělal příliš pozdě, prodělal kalhoty Citovat
Vvitty Odesláno 26. březen 2013 Odesláno 26. březen 2013 Paradoxne to se vsemi temi poplatky a uroky muze byt nakonec vyhodnejsi... Citovat
Guest Scratch Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 a je to konecne tady http://www.novinky.cz/finance/299791-cesi-plati-miliony-i-za-domy-a-byty-derave-jako-emental.html Citovat
Guest StibTo Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 Scratch to prece neni vubec nic noveho .... Zas na Novinkach objevili Ameriku Citovat
Guest Scratch Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 ani ne, jen tomu tady par jedincu neveri, tak jsem to sem vlozil.... Citovat
Guest StibTo Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 takovejhle domek nebo byt bych snad nechtel ani zadarmo .. i kdyz clovek si dneska zase tak moc nevybere asi Citovat
MrChodny Odesláno 28. duben 2013 Odesláno 28. duben 2013 Na téma předzahrádek: http://bydleni.idnes.cz/problemy-se-sousedy-0q6-/architektura.aspx?c=A130419_123821_reality_bdp_web Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.