Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Kontroloval, resp. měřil jsi pojistky F4, F14 na BSI pro COM, na BM34 u motoru F2 pro pal. čerpadlo a F4 pro napájení ŘJ motoru?

tohle je přesně to co jsem potřeboval :super

ještě sem to neměřil, jsem do večera v práci, vrhnu se na to ve čtvrtek. Kontrolka motoru se vůbec nerozsvítí.....

Odesláno

tak všechny pojisky změřeny a jsou ok. tak jsem schválně změřil baterku a měla 12.1 a při zapnutí parkovaček dokonce 11.8V. Takže sem hodil baterku na nabíječku a ráno se uvidí. Přitom baterku jsem kupoval novou asi před 2 měsíci, jenomže problém je, že auto vesměs 4 dny stojí a pak jede 2 km, tak to se asi moc nenabije :D takže baterka nedobitá a k tomu ty mrazy v sobotu a je vymalováno. Pevně doufám že to tim budu :nevim

[upravil dne 12.3.2013 21:12 od vinorak]

Odesláno

no 11,8V bez nastartování na parkovačky je jakštakš OK,kdyby byla baterka KO netočil by startér . asi tě zklamu ale myslím , že tím to nebude , ale na druhou stranu rád se budu mýlit :super

Odesláno

hmm, v tomto pripade bych se asi taky neupinal na tu baterku, 11,8 neni jeste nejhorsi, to kdyby mela pod 11, to pak mozna, ale na rozsviceni kontrolky diag na palubce staci i kolem 9,5, i kdyz pak muzou uz byt problemy s imobilizerem, ale kontrolku by to rozsvitit melo

Odesláno

Zkusil bych ještě změřit napětí na pinech 3 (+) a 4(-) na konektoru přívodu napájení k pal. čerpadlu. Dále zkus na kontaktech vyndané pojistky F4 na BM34 změřit napětí při zapnutém klíčku. Tím by se mělo zjistit, zda je vůbec ŘJ motoru napájená z BM34. Mohla by klidně být vadná BM34 (BSM). Ostatní kontrolky se rozsvítí? Palivoměr ukazuje?

Odesláno

baterka dnes nabitá a změna pouze v rychlosti točení startérem :D takže odpoledne nebo zítra zkusim změřit to další co mi radíte, rozsvítí se všechno jako vždy kromě kontrolky diagnostiky motoru, palivoměr normálně ukazuje :P jinak auto dneska ráno už píše jenom ECO mode, už ani hlášky o otvevřených dveřích nezobrazuje.

[upravil dne 13.3.2013 07:01 od vinorak]

Odesláno

Ahoj,no pokud ti nesvítí kontrolka motoru -> nejde napájení do ŘJ zkus to co napsal HonzaZ.Tady už zbývá hledat chybu v elektrice.Pojistky napájení z BM34 do ŘJ.Nejlépe dle scématu zjistit na který konektor do ŘJ jde napájení a tam to změřit.

Odesláno

no ale pořád mi nějak nedochází, co se tam mohlo podělat, auto má najeto skutečných 63 tisíc, všechno se blejská jak z fabriky.... takže nějaký zlámaný dráty vylučuju, doufám že umřela jednotka, nebo něco podobně levného :D

Odesláno

tak jsem měřil napětí a na pojistce F4 je 12.6V, takže jednotka je napájená :myslim má někdo popis všech pojistek? třeba ty v motorovém prostoru jsem měřil všechny při zaplém klíčku a jenom tak polovina byla pod napětím...... jo a ještě jeden dotaz, to je pojiskovka v autě napájená natvrdo? odpojil jsem totiž z té v motorovym prostoru tři velké konektory a dva malé a pořád svítilo stropní světýlko a ujeté kilometry :myslim

Odesláno

Tak na pojistce číslo 2 v motorovém prostoru neni napětí :potlesk Když ho tam natvrdo přivedu tak jednotka cvakne, ale nestartuje a kontrolka taky nesvítí. Takže otázka, co napájí pojistku číslo 2 ?

• O 4 týdny později...
Odesláno

tak auto už je asi 3 tejdny u mechanika. já sem s nim nemluvil, ale tchán říkal, že pry je tam nějaká krabička, co zkratuje nějakou druhou.... takže buď bsi nebo jednotka motoru :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...