Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

chtel jsem se zeptat na to same:D

Budu porizovat pro manzelku a samozrejme i pro sebe.Tak aby to trosku jelo:)

Tchan ma 406 uz starsiho data takze znacka je jasna...

Ted mam vylozene na dojezdeni Ford Mondeo MK2 1.8 85Kw a motorove se mi to hodne libi.

Takze jak to ctu tak asi 2.0 HDi a co 2.2?

Odesláno
take dristy tu trepete :D milujem nazory ze 1.6 neee, tazke auto atd... sak to neni tank! obycajne 1600kg auto!

ked ste to auto nesoferovali naco sa vyjadrujete? nekecajte do toho s cim nemate skusenosti...

oktavie 1.9Tdi boli 66kw a si to predstavte ze isli... :bojim

na hovno ti napr. 2.0 ked nevyuzijes (nehovoriac o poddimenozvanej spojke)...

nekonecna tema...

-nech daju nazor ludia ktory na tych autach maju odjazdene a ne teoretici!

[upravil dne 11/3/13 14:24 od dodo407sw]

Co kdybys trosku zvolnil tempo a zmenil ton ? ..... Diky

Odesláno

tak sa nevyjadruj k teme ak nevies... staci tvoj prispevok z hora, som pocul ze 1.6 je zly :D

mam odskusane aj 1.6HDi aj 1.6i aj 2.0HDI aj 2.0HDI (120kw) tak mozem porovnat...

a tempo mam normalne a ton nepocujes, tak ma nepoucuj, dik :D

Odesláno

Zdravím, já mám 1.6hdi a jsem spokojený, mám ho rok a půl, zatím spokojenost, najeto 182000, při koupi 163000, jezdím většinou státní silnice, ale i po dálnici to jde, podle mě je výkon dostatečný, nejsem závodní, spotřeba je 5 litrů, vloni Itálie po dálnici při rychlosti do 120 km/h spotřeba 4.8 litrů, do těch alpských kopců to bylo taky v pohodě, ale víc lidí, víc názorů. Rozhodovall jsem se mezi 1.6hdi a 2.0hdi, pro mě bylo kritérium, že bych nevyužil šestku u dvoulitra

Odesláno
tak sa nevyjadruj k teme ak nevies... staci tvoj prispevok z hora, som pocul ze 1.6 je zly :D

mam odskusane aj 1.6HDi aj 1.6i aj 2.0HDI aj 2.0HDI (120kw) tak mozem porovnat...

a tempo mam normalne a ton nepocujes, tak ma nepoucuj, dik :D

Ano, je to tak, SLYSEL jsem to, tak to takto pisu. Muzes si dat do prispevku i tri vytlemeny smajliky ale ten arogantni nadech to neodpare.

Odesláno

TADY odkaz na povídání o 1,6hdi- Ani tak nejde o to, že je to slabý, jako spíš o konstrukci ...

ps.: když novější SW s HDIčkem, osobně bych šel asi do C5tky, jestli ji teda chceš jako SW užívat a ne jen jako image auto - C5 má uršitě větší užitnější hodnotu ...

A ten motor HDI 2.0 100kw je na to auto pro běžnej provoz víc než dostatečnej -> když nezávodíš a nepotřebuješ si drandit ego, je dle mě 2,2, nebo 2,7 finanční nesmysl...

[upravil dne 13/3/2013 11:48 od Neon]

Odesláno

Článek je z roku 09. Výrobce doporučil plnit více oleje = kratší měrka, a je to.

Článek je také jediným zdrojem, a není známo, jak důvěryhodným.

1,6 HDi stačí i na 5008 (pohotovostní 1699, přípustná 2250 kg). Jede subjektivně líp, než jel 2,2 HDi v 607 r.v. 00, a má ve všech režimech nižší spotřebu.

:Da když už radíme, tak bych šel do C4 Picasso, nebo C4 Grand Picasso, 1,6 HDi s robotizovaným automatem...

Odesláno

Tojo, ale novejší 1,6tky jsou 9HR, 9HZ - ty ze 407 jsou 9HY...

Pravda, je to starší zdroj, ale mám s tím (u známého také svou zkušenost, když jsme mu dovezli před lety 1.6Hdi) a zde na klubu od pár lidí taky ... prostě koupí 2.0Hdi se toto eliminuje. Je jich více na trhu, takže víc z čeho vybírat. A rozdíl ve spotřebě a ručení je minimální ... a těch papírovejch cca 20kw taky není k zahození. Ale když už bych 1,6tku měl, tak ji kvůli tomu určotě neprodávám

ps.: že by ta 1,6 nejela rozhodně netvrdim - jede - dokonce subjektivně lépe, než RFV ve 406tce 2.Oi

Odesláno

Pojezdil jsem si s 1.6 i 2.0 mohl bych mít obojí naprosto v pohodě. Rozhodnutí bylo spíš o tom, že s tímhle autem plánuju větší nájezd a to mi u 1.6 úplně nesedí. 80 kw ve 407 mi příslo hbitějších než 80kw ve 406... takže v tom problém nevidím. Vadí mi absence 6tky na moje dlouhé cesty a subjektivně častější poruchovost turb díky chybě v mazání.

Odesláno

ja som mal 1,6 v tepee auto som mal od nova 2009 do 2013 122000km bol to ten naslabší motor 75ps a bol v pohode, teraz mám 1,6 v 407 SW a je to 9HZ r.v 2008 a tiež je v pohode ,po kúpe som šiel na diagnostiku a po 143 000 km turbo čísté a bez vôle. Pri 1,6 odchádzali turbá, ale po facelifte odstránili sitko na saní oleja a už to je v pohode. Zváž kade budeš chodiť či dlhé trasy alebo krátke lebo tá 6 rýchlosť dosť chýba už od 110km.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...