ifin Odesláno 9. únor 2013 Odesláno 9. únor 2013 Ahoj vespolek, mám rok Peugeot 406 1.8 85kW a v podstatě od začátku se občas objeví problém s cukáním motoru. Dodnes nevím čím to je. Pravděpodobně mi už také odešel katalyzátor (drnčí to v něm a výfuk docela smrdí i po zahřátí...), ale tím to asi nebude. Podezíral jsem MAP senzor a k tomu taky směřuje můj dotaz. Když jsem ho za chodu odpojil, tak chcípnul motor. Po odpojení/připojení baterie a opětovném nastartování motor normálně běží. Takže teď jezdím s odpojeným... Subjektivně se mi zdá, že to jede dokonce lépe než se zapojeným. Otázka: Můžu tím něco poškodit? Jak to, že to nehlásí žádný problém/chybu? [upravil dne 9.2.13 01:42 od ifin] Citovat
krtek 2 Odesláno 9. únor 2013 Odesláno 9. únor 2013 ked odpojis MAP ono to ist pojde ale spotreba pojde do neba ,odpojenim MAP nic nezistis respektive nezistis ze je vadny lebo po odpojeni si RJ okamzite berie svoje vlastne udaje na riadenie motora chce to ist na diagnostiku ,katkodobo tym nic neposkodis dlhodobo mozno kat, mne tiez smrdel vyfuk a cukalo to , a na vine bola zapalovacia rampa u teba to vidim tiez na tu rampu velmi pravdepodobne,tiez by som vymenil sviecky ak neboli menene,ten MAP tiez nevylucujem ale chce to ist na dia ale viac som za tu rampu (+new sviecky) [upravil dne 9/2/13 05:54 od krtek 2] Citovat
rootsky Odesláno 9. únor 2013 Odesláno 9. únor 2013 U mne se měnilo asi vše (většinou v rámci servisu po 70k km) a zkoušela nová rampa a klapka. Cukalo to pořád. Dal jsem to do aut servisu a tam mi to další den předali s tím, že je vše v pořádku a že nahráli aktualizovaný soft. V každém př potíže zmizely a jezdím už 3k km bez problému... Citovat
ifin Odesláno 9. únor 2013 Autor Odesláno 9. únor 2013 Na rampu jsem koukal a nikde žádná prasklinka, tak nevím. To cukání se projevuje jen někdy, není v tom žádná pravidelnost. Spotřeba zatím podle palubního počítače nijak zvlášť neroste, ale ono to chlastalo i před tím (pode osm se nedostanu, spíš devět). Svíčky zkusím, ty jsem neměnil. Jinak v létě to na mě půl dne pípalo a psalo chybu katalyzátoru, teď nic. [upravil dne 9.2.13 12:06 od ifin] [upravil dne 16/2/13 19:37 od Ferry] Citovat
ifin Odesláno 16. únor 2013 Autor Odesláno 16. únor 2013 Tak jsem koupil na radu zde z fora svíčky Bosch FR7DC+ a když jsem je chtěl namontovat, tak jsem zjistil, že mají o dost kratší závit... Nicméně ty staré vypadají pěkně, jen jsem je trochu sklepnul. Spotřeba s odpojeným MAP sensorem naprosto normální, motor zatím necuká. Teď jsem zase dal trochu etanolu E 85. Rampa vypadá v pohodě. [upravil dne 16.2.13 18:30 od ifin] Citovat
Ferry Odesláno 16. únor 2013 Odesláno 16. únor 2013 vsak taky pro tvuj motor s kodem 6FZ jsou svicky FR8SC+ nebo FR8ME, ty svicky co jsi koupil jsou pro motor s kodem LFY Citovat
ifin Odesláno 17. únor 2013 Autor Odesláno 17. únor 2013 vsak taky pro tvuj motor s kodem 6FZ jsou svicky FR8SC+ nebo FR8ME, ty svicky co jsi koupil jsou pro motor s kodem LFY Jo, to už teď vím taky... Škoda že ty delší jsou tak dvakrát dražší. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.