Ducatista Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 Máte někdo zkušenost s opravou origo křidýlka? Protože na Coupe je origo křídlo nesehnatelný, koupil jsem ho i když je poškozený, protože je z bouračky. Křídlo je poškozený v místech úchytů na kapotě, má vytržený ty trny, kterýma je přišroubovaný. Poradíte mi, čím v těch dírách zalít nový trny, aby to nějak nepoleptalo tu vnitřní hmotu? Je to nějaká tvrdá pěna, něco jak montážní pěna na plastový okna. A poradíte, jaký trny tam tím tmelem nebo epoxidem zalít? S servisákem jsem se bavil, že nějaký malý hmoždinky, který budou mít zvenku hodně výstupků, aby v tom tmelu dobře držely. Úchyt jedna: Citovat
banan1987 Odesláno 7. únor 2013 Odesláno 7. únor 2013 to co je dnu je montazna pena.. dalo by sa to opravit ale zabijes s tym kus casu aj nervov ak si to este nerobil.. dal by som do tych dier dlhe skrutky ktore by sli potom dnu do veka kufra... tie by som najprv zalial penov alebo niecim podobnym aby ich to chytilo a potom by to chcelo dolaminovat nakolko je kridlo laminatove... na to si pozri nejake navody ako laminovat... a co si treba vsetko kupit... bude to treba obrusit prelaminovat obrusit zase laminovat a potom tmelit a brusit.. zabere to vela casu ale da sa to urobit... Citovat
Dopiťák Odesláno 7. únor 2013 Odesláno 7. únor 2013 dej foto jak vypadá celé skusím pohledat nějaké vcelku Citovat
P607Olda Odesláno 7. únor 2013 Odesláno 7. únor 2013 Taky si myslím, že takový vrak ti někdo vnutil s doplatkem:D Něco podobného jsem dělal na XM, ale bylo to prasklé nepatrně. Pokud bys tam zalíval epoxidem šrouby (nebo matice), tak si připrav šablonu podle děr v kufru, aby zalité šrouby seděly na svých místech. [upravil dne 7.2.2013 19:17 od P607Olda] Citovat
Ducatista Odesláno 7. únor 2013 Autor Odesláno 7. únor 2013 dej foto jak vypadá celé skusím pohledat nějaké vcelku Ale jedině origo křídlo [upravil dne 7/2/13 20:44 od Ducatista] Citovat
Ducatista Odesláno 7. únor 2013 Autor Odesláno 7. únor 2013 Taky si myslím, že takový vrak ti někdo vnutil s doplatkem:D Něco podobného jsem dělal na XM, ale bylo to prasklé nepatrně. Pokud bys tam zalíval epoxidem šrouby (nebo matice), tak si připrav šablonu podle děr v kufru, aby zalité šrouby seděly na svých místech. [upravil dne 7.2.2013 19:17 od P607Olda] nono... Nový stojí 6200, měl jsem ho za cca 10% ceny, tak jsem oželel že ty úchyty jsou urvaný, jinak je úplně v pořádku. V kufru ještě díry nemám, píšu že jsem ho sehnal z bouračky, takže do mýho auta se to teprve vrtne, tzn. že díry si udělám dle potřeby Jde mi o to přesně jakým tmelem nebo jakým epoxidem. Citovat
Tantor-BN Odesláno 7. únor 2013 Odesláno 7. únor 2013 Určite jedine tmelom na karoseriu a laminat...to je super kombinacia daš tam nejako ten šrobik...toto neni tažka robota Citovat
Ducatista Odesláno 8. únor 2013 Autor Odesláno 8. únor 2013 Určite jedine tmelom na karoseriu a laminat...to je super kombinacia daš tam nejako ten šrobik...toto neni tažka robota jasnačka já si taky myslím, že to není neopravitelný, jinak bych to nekupoval. Zbytek křidýlka je skoro bez oděrky. Jen s tímhle nemám zkušenost, na kánoi nejezdím, tak tyhle tmely a hmoty neznám, tak jsem chtěl nějakou radu Citovat
Tantor-BN Odesláno 8. únor 2013 Odesláno 8. únor 2013 vnutri je purpena. keby kupij tu nastriekas jej tam trochu(aby si tam nedaval vela tmelu a laminatu) potom zarobis laminat (na purpenu si tas ten textil a zalejes laminatom.) a potom zarobis tmel na karoseriu a naneses to tam a potom uz len smirglujes! snad som poradil Citovat
Ducatista Odesláno 8. únor 2013 Autor Odesláno 8. únor 2013 no to si myslím že zatmelit to bude lepší tím laminátem, z PUR pěny by se ty hmoždinky pro šroubky lehce vytrhly. Citovat
Tantor-BN Odesláno 8. únor 2013 Odesláno 8. únor 2013 no skus teda ... ale to sa tak nerobí sa dava laminat a nato sa da tmel ... laminat sa nešmirgluje Citovat
rootsky Odesláno 8. únor 2013 Odesláno 8. únor 2013 Mám to samé. Já ho vytál z hromady na vrakáči, má zespodu označení PSA, takže se dá snadno poznat. Opravil mi to kolega z práce co laminuje - stejným postupem jak už radí Tantor - BN. Máš tam taky hodně broušení (takže následně budeš dávat křídlo stejně do laku) a dál jak Tantor říkal dopěnit - vytvarovat a povrch laminovat, pak tmelit, brousit. Pak do laku. Jsou fa co ti to ppř. opraví, nech si udělat nabídku, někdy než se babrat s laminem je lepší to nechat udělat. Tady ti sice stačí opr. sada z bau krámu, ale není to nějak pěkná a čistá práce - zvlášť poprvé... Až budu nechávat jednou na kastli opravit lak, tak půjde křídlo do barvy. Šroubovat ho nebudu, zabrousil jsem ho na víku a budu ho jen lepit. Samo se tam dají zalít či zalaminovat matky pro šrouby, nebo něco podobného... Křídlo s PUGa + lak je ranec, ale tady to koupí na opravu začíná a pak se nějaké koruny taky rozkutálí . Citovat
Tantor-BN Odesláno 8. únor 2013 Odesláno 8. únor 2013 Áno alebo si skus niekoho najsť kto ti to spravi...ale verim tomu že to by si vedel aj sám ... tam neni čo pokaziť jedine uchyty daď nakrivo:) Citovat
mxmen Odesláno 8. únor 2013 Odesláno 8. únor 2013 škoda že jsi tak daleko, tady u nás v Berouně je kluk (firma) co se zabyvá výrobou a opravou věcí z laminátu a vaření plastů,nárazníků,kapotáží na moto atd. Citovat
Ducatista Odesláno 8. únor 2013 Autor Odesláno 8. únor 2013 No dneska jedu s kolegou po práci do té lakovny ve Štěpánově u Olomouce, prej tam dělá jeho spolužák a kromě lakování atd. opravují i karosařinu včetně tuning doplňků. Tak uvidím jak tam pořídím. Je to totiž přesně jak píšete - nikdy jsem to nedělal a když si spočítám materiál (hmoty + přípravky) a čas na opravu, kterej bych na tom strávil já jako laik, radši to nechám na profíkovi... Citovat
Ducatista Odesláno 8. únor 2013 Autor Odesláno 8. únor 2013 Rootsky: origo křídlo jsem měl na bývalým HDI coupe a ted při pohledu na tohle V6 Coupe mi tam pořád něco chybí, prostě to křidýlko jsem musel mít a tohle origo je problém sehnat. Proto jsem ho i v tomhle stavu vzal. A v Peugeotu stojí 6200 + lak + montáž a jsem málem na desítce, což při hodnotě auta je už neadekvátní investice. Za těch několik stovek co jsem za něj dal se to ale ještě dá JAk píšeš že to jen přilepíš, k tomu nemám odvahu. Tohle křídlo je docela veliký a relativně těžký a drží jen na 2 bodech po stranách, tohle rozhodně nechám i přišroubovat i zacenu že se do zadní kapoty vrtnou 4 díry. Nerad bych se někdy podíval za sebe a křidýlko tam už neviděl Citovat
P607Olda Odesláno 8. únor 2013 Odesláno 8. únor 2013 No když už jedeš do Štěpánova, tak si zavolej do Křelova, jestli tam nemají náhodou křídlo i s víkem kufru. Náhoda... Citovat
mxmen Odesláno 8. únor 2013 Odesláno 8. únor 2013 nic nevrtej stačí přilepit lepidlem na čelní skla a drží to jako čert. Lepil jsem křídlo kámošovi na Fabii kterou pak poslal přes střechu, křídlo ulomil,ale zbytky co byly lepený tam zustaly. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.