Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rupla mi pružina nebo ne? Ano, praskla ... už se vyměnila, zatím jen ta prasklá ...

Recommended Posts

Odesláno

Kitty procházka nevadila. Původně měla jet autobusem, ale ujel jí. Volantem moc točit nechtěla, chtěla raději do tepla domů.

Odesláno

Pe.Tr: Upraveno. Je to tam od posledního servisu, kde se měnily mimo jiné i tlumiče :D Takže opět servisujeme ...

Odesláno

Vítej mezi námi v klubu prasklých pružin. Ikdyž u mě je to u 406 a u tebe 306. Takže tě čeká výměna horního uložení + pružiny. Pokud by si sehnal díly, tak je to práce na půl dne ani ne. A v sobotu můžeš vyrazit na výlet. Držím ti palce.

Odesláno

Čekají mě jenom pružiny. Na podzim bylo dávané nové horní uložení, když se dělaly tlumiče. Doma to dělat nebudu. Buď zítra nebo o víkendu to vezu ke známému (nerad tam jezdím, je to šmudla - ale na tomto snad není co zkazit), má vybavenou dílnu, včetně zdviže.

Odesláno

Ja som vletel do jednej jamy - nedala sa obist - na konci dialnice pri Ivachnovej pred Silvestrom asi pred dvomi rokmi. Cosi riadne buchlo :grr, ale nevedel som najst na aute ziadnu zavadu. Az ked som menil zimne gumy za letne potom cosi zacalo cinkat a \"lupkat\" pri maximalnom rajde. Chcel som si dat vymenit loziska a pri tom sa zistilo asi pol zavitu odlomenej pruziny na lavej strane. Zrejme boli este povodne (podla tachometra cca 200 000). Takze okrem lozisk som menil aj obe pruziny. :(

Odesláno

Já nevím, jak dlouho jsem s tím jezdil. Na chování auta jsem to nepoznal. Nicméně poslední dva dny jsem slyšel drhnutí. Tak si říkám, že možná jen ty dva dny jsem na to jezdil. Zimní gumy jsem dával na konci října, v té době to bylo OK, ležící pružiny bych si všimnul. Opticky to poznat nebylo, rozdíl výšky od blatníku asi 1 cm, což považuji za odchylku měření (nerovný terén).

U mě jsou určitě původní, mají barevné značení a loupe se z nich barva, mají 290 000. Zatím děkuji Mobymu za pružiny. Jsou hozené v kufru. Možná dneska odpoledne, nebo o víkendu pojedu k jednomu garážistovi, sice má hodně práce, ale ať mi vymění alespoň jednu. Nejpozději za 14 dní musím na STK.

S prasklou pružinou se mi jezdit nechce, ač nemá asi kam vyskočit. Teď tahám tátovu pracovní 205tku, dneska jel do práce na kole ... :(

Odesláno

Pravá, prasklá, pružina vyměněna. Servisák měl chvíli čas. Už mohu jezdit :)

Ale až bude mít čas, musím tam zajet znovu, aby udělal tu druhou. Na jízdě je poznat, že levá je starší, kulhá to na levý předek, to jsem auto vezl jenom od táty 3 km. I při ručním stlačení je poznat, že je měkčí. Měřil jsem i světlou výšku (po hranu blatníku) a auto je stejně vysoké (gumy by se neměly nerovnoměrně sjíždět).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...