loque Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 Zdravím, už dlhšiu dobu ma trápi nadmerné trasenie motora, aj na volnobehu som si to všimol, že moj motor sa ovela viac chvel ako vedla naštartovaná 406 v rovnakej motorizácii (80kw) a pri jazde, obzvlášť v rozmedzi 1600-1900ot. je hluk od motora prenášaný do kabíny celkom nepríjemný. Zotrvačník so spojkou boli menené pred cca 20.000km, od zotrvačníka sa ale opäť ozýva cvrlikanie pri vypnutí motora silentbloky uloženia motora boli už 2x menené odkedy som auto kúpil (6rokov). Rád by som vedel, na čo sa mám zamerať pri riešení tohoto problému. Ďakujem za každý nápad Citovat
loque Odesláno 4. únor 2013 Autor Odesláno 4. únor 2013 Spotrebu mám bežne okolo 6-7L, jazdím aj mesto aj medzimesto a aj dialnice, vstreky neviem v akom sú stave, cca pred rokom mi ich pozerali iba na základe merania prepadov, vyberané neboli Citovat
lud3k Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 tak se pripojuji k problemu mam HDI 66kw a zda se mi v kabine docela hlucny. Bohuzel teda mam jeden spatny vstrik,pri vysokych otackach jde vstrik slyset. A spotreba zda se docela vysoka.. Citovat
Relic77 Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 ako sa prejavy zly vstrik myslim ako je to pocut??? na volnobehu tiez citim chvenie ale ved to je u ropakoch normalka... [upravil dne 4/2/13 15:35 od Relic77] Citovat
loque Odesláno 4. únor 2013 Autor Odesláno 4. únor 2013 No samozrejme že isté chvenie je normálne, ale keď som pred časom videl naštartované moje vedľa inej 406tky rovnakej motorizácie tak tam bol na volnobehu dosť rozdiel, u tej druhej sa podstatne menej triasol motor. A ono to volakedy vobec nebolo také zlé, to auto nebolo také hlučné, akurát myslím že sa to začalo pri prvej výmene silentblokov motora Citovat
BV406 Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 jj, do silentbloku radeji nehrabat ... ne, vazne, takhle jsem taky laboroval na sve byvale 406, kdy se mi po vymene akceleracniho silentbloku zdalo, ze pocituji vibrace a v kabine se mi taky zdalo, ze rezonance jsou vyssi ... nakonec jsem ani po dvoji vymene silentbloku ruznych znacek apod. na nic neprisel jinak co vim od servisaku na francouze, tak nejmekci silentbloky pro 406 jsou sasic, tak zkus tyto [upravil dne 5/2/13 15:29 od BV406] Citovat
Parc Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 akceleracny som menil uz niekolko krat, ostatne dva sa menili raz, ale takyto problem som nikdy nemal... je to dobre poskladane? Citovat
loque Odesláno 30. září 2013 Autor Odesláno 30. září 2013 Tak by som ešte skúsil poriešiť tento problém, nakoľko sa mi ho stále nepodarilo vyriešiť. Motor sa nadmerne trase aj pri voľnobehu, pri jazde je to dosť nepríjemné lebo to v kabíne dosť cítiť a napríklad sa mi odtrhli tie gumenné držiaky na ktorých je kryt motora, napriek tomu že som kupoval nové pred cca 2 rokmi myslím, že by inak vydržali dlhšie). Vstrekovače mám po repase, menili sa všetky špičky ale nepomohlo to Čo som si ale všimol, že občas je to trasenie menšie, by som povedal že v norme a inokedy to je uplne zlé. To by mohol byť nejaký senzor. Na čo sa ešte možem zamerať? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.