ceee Odesláno 31. leden 2013 Odesláno 31. leden 2013 Přátelé, potřeboval bych poradit. Asi tři nebo čtyři měsíce zpátky sem viděl něco, co asi nepochopím. Ve zkrtace - dva lidi na přechodu, řidičovi se asi zdálo že jdou moc pomalu, tak zastavil a šel si to s nima vyřídit ručně. No naneštěstí během toho, co ten debil konal svoje \"dobro\", spadl jeden z těch dvou chodců na moje auto a promáčkl mi přední blatník. Než sem stihl dojít na místo, byli fuč jak chodci, tak agresor. Policajti nic nezjistili, protože kamera která by to teoreticky mohla zabírat, překvapivě nefungovala. Toť začátek příběhu. Blatník sem tak nějak provizorně nechal vymáčknout zpátky, když sem byl v servisu s něčím jiným, s tím že to budu řešit až budou peníze navíc. No a teď k problému - dneska sem namontoval na auto příčníky (originál Peugeot, vloni bylo všechno v pořádku) - kdo s tím přišel kdy do styku ví, co je to za - s prominutím - píčovinu. S hrůzou jsem zjistil, že (a jsou tam nasezený správně, to podotýkám ) u spolujezdce jsou asi o milimetr nebo dva posunutý dveře směrem nahoru, takže vrchní lem dveří nedoléhá na tu těsnící gumu, ale na ten plech, kterej je jakoby drží ten příčník. Shodou okolností je to na tý samý straně, kde se o moje auto rozbil ten napadenej člověk, překvapivě. Co s tím? Jde nějakým způsobem trošičku pohnout s dveřma? Koukal sem tam na ty šrouby, který drží dveře a sem z toho tak trošku jelen :/ Ještě bych chtěl dodat, že s dveřma nic nebylo a přijde mi divný, že by ten chlap tím pádem posunul celej sloupek, spíš si myslím, že to možná nějak rozdělali v tom servisu a je to tam nasazený trošku jinak, než by mělo být. [upravil dne 31/1/13 20:13 od ceee] Citovat
Guest StibTo Odesláno 31. leden 2013 Odesláno 31. leden 2013 Jako ze se Ti o ne oprel tak vostre ze je ohnul smerem nahoru ?? To se mi teda moc nezda popravde... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 31. leden 2013 Odesláno 31. leden 2013 Chyť ty dveře a pověs se na ně, cukni dolů, s citem samozřejmě, oni se dorovnají. Nebo jedině je celý povolit v uchycení a dorovnat. Taky to muže dělat blbě seřízený zámek, nemyslim že pád člověka by toto zpusobil, pokud jsi ho nenabral za jizdy [upravil dne 31/1/13 20:16 od Radek Hurvajz] Citovat
Bigbadjohn Odesláno 31. leden 2013 Odesláno 31. leden 2013 U nás v automobilce ty dveře na nově vyrobených autech rovnali hrubou silou. Buď se na ně pověsil, nebo je přizvedával různými trámečky a nebo je zavírali proti překážkám (nebouchali, přivřít a tlačit), prý se to tak dělá běžně. Já jsem si dveře na Felicii taky rovnal tímto stylem a fungovalo to. Ale že by se Ti dveře hnuli tím, že Ti někdo spadne na auto, a ještě že by byly přizvednuté, no nevím, nevím .... Edit: Tak kluci byli rychlejší. Jo ten zámek by to taky mohl dělat, koukni se jestli když je přivíráš jsou už výš, nebo jestli se zvednou až když je dovřeš úplně, když se tedy opřou o zámek. [upravil dne 31/1/13 20:17 od Bigbadjohn] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 31. leden 2013 Odesláno 31. leden 2013 jj, proto to pišu, u š120 když babička nastupovala a držela se dveří tak klesli i o 2cm, stailo je zvednout silou nahoru a bylo to zase ok:D Citovat
ceee Odesláno 31. leden 2013 Autor Odesláno 31. leden 2013 Dveří se právě nikdo nedotknul, jediný co bylo zničený je ten blatník, na dveřích nebylo žádný poškození. Spíš si myslím, že když ten blatník rovnali, rozštelovali to v tom servisu. Pověsit sem se na to zkoušel, ale výsledek se moc nedostavil. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 31. leden 2013 Odesláno 31. leden 2013 No jestli měli blatník sundanej, tak museli sundat dveře, tak se tam stav aby ti to dorovnali Citovat
ceee Odesláno 31. leden 2013 Autor Odesláno 31. leden 2013 Takhle to vypadá zavřený na jeden zoubek. [upravil dne 31/1/13 20:33 od ceee] Citovat
ceee Odesláno 31. leden 2013 Autor Odesláno 31. leden 2013 A takhle na dva. To by spíš ukazovalo na ten zámek, jak jste říkali. Je tam docela jasně vidět, že to s tím docvaknutí jde o dost nahoru. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 31. leden 2013 Odesláno 31. leden 2013 Tak zamek trochu povolit na sloupku a poklepem kousek srazit dolů, nasledně dotáhnout, je dobrý si tužkou poznačit rysku aby jsi viděl o kolik jso to posunul, a to jak svisle tak vodorovně. Citovat
pastorek Odesláno 31. leden 2013 Odesláno 31. leden 2013 Podľa fotiek je to určite zámkom. O rozmer ktorým presahujú dvere správnu polohu je treba zámok posunúť dole. Ak má vodiacu lištu tak tá musí byť v rovine. Pri posúvaní pozor aby si zámok neposunul i v horizontálnej rovine. Väčšinou s takéto nastavovačky robia tak že skrutky čo drži rámok sa iba trochu povolia a zámok sa doľaďuje poklepom. [upravil dne 31/1/13 20:55 od pastorek] Citovat
ChouLu Odesláno 31. leden 2013 Odesláno 31. leden 2013 Blatník jde sundat bez vyndání dveří uplně bez problému Citovat
ceee Odesláno 31. leden 2013 Autor Odesláno 31. leden 2013 Tak sem si poznačil rysku, zámek trošičku posunul dolů a pomohlo, takže díky Každopádně nerozumím tomu, proč se to takhle \"rozhodilo\", jak říkám - minulej rok to byl v pohodě. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.