Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P306 - Návod - Výměna spínače brzdových světel

Recommended Posts

Odesláno

Běžná závada u Peugeota 306 je nefunkční čidlo brzdových světel, které je na brzdovém pedálu. Znakem chyby je neustálé svícení brzdových světel, případně žádné rozsvícení.

Dnešní výměna mi zabrala 15 minut, bylo k tomu potřeba čidlo za cca 100 Kč, gola, krátký nástavec a 13 oříšek, ještě vlastně plochý šroubovák. Nedoporučuji měnit osobám, které mají tučnější ruce, já se vždy pořežu o ostré hrany, ač míry XXL nemám.

1. Sundáme kryt pojistek za pomoci plochého šroubováku a vyndáme \"harmoniku\" topení - v červeném kroužku. Důvodem je, aby mohl volant \"spadnout\".

post-15148-14109629107305_thumb.jpg

Odesláno

2. Gola + nástavec + 13 oříšek.

Zespodu volantu jsou otvory, v těch dvou bočních naleznete matky, které je potřeba odšroubovat, ty drží volant. Já je hledám poslepu, jsou vcelku hluboko.

Doporučuji NEHÝBAT s aretací volantu (nastavení výšky), může se poté vyskytnout problém při zpětném nasazení volantu.

post-15148-14109629107824_thumb.jpg

[upravil dne 29/1/13 10:36 od MilanF1]

Odesláno

5. Za volantem, pod budíky je vidět čidlo. Odpojit konektor, vyjmout čidlo. Dát nové čidlo a zapojit konektor. Poté opakovat předchozí úkony v opačném pořadí. Přišroubovat zpět volant, vrátit harmoniku a zakrýt pojistky.

post-15148-1410962910909_thumb.jpg

Odesláno

6. Ošetřit poraněnou ruku.

Okolo toho čidla je sice místo, ale jsou tam ostré hrany a jako vždy jsem se pořezal.

Věřím, že tento návod bude někomu nápomocen.

post-15148-14109629109496_thumb.jpg

Odesláno

Fuj teda ta ruka dopadla nepekne :o:bojim Ale jinak moc peknej navod ! :super

Odesláno

Ruka je v pohodě, jenom trocha červené tekutiny. V rukavicích to nechci dělat, to nemám cit. Když by se použily gumové, ty by se stejně prořízly :myslim

• O 1 rok později...
Odesláno

Všiml jsi si, že je to již skoro dva roky, co se tato otázka řešila? ;)

dokud jezdí po světe 306tky návod je stále aktuální :)

• O 2 týdny později...
Guest servisman
Odesláno

Pojistka po výměně drží? nebo hned se vypálí? viděl bych to na kabel u pedálu zda se někde neprodřel a dotýká se kostry.

Odesláno

tiež si myslim,že ak je niećo zle tak poistka sa odpali hneď ako do nej vojde prud (obrazne povedane) Presne ako piśe servisman či nije prešuchany alebo poruśena izolacia na kably a ten sa niekedy dotkne kostry a vtedy prave vypali poistku.

Odesláno

nejaky cas drzi a vidim ze svieti ked zabrzdim.... kabliky som pozeral pod volantom a su OK aj spinac..... nemoze to byt sposobene ze mi menili komplet nove brzdy vzadu a rucnu spravovali....

• O 1 rok později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...