Mirecxxx Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Ahojte chcel by som vas poprosit o radu ohladom motora konkretne 2.0Hdi 170 000km.Jedna sa o zvysenu dymivost pri vyssom vytoceni motoru nad 35000ot/min.Z vyfuku ide riadne cierny kudol.Bolo my povedane ze to je tym ze turbo pusta olej a vraj olej sa dostava do paliva a ide cierny dym.Pri kontrole hladiny oleja, olej mierne klesa ale len malo za rok zhruba tak o polovicku risky. Ale ked olej menim kazdy rok rok cca 12000-15000 my to je viec menej jedno.Chcel by som sa vas opytat aky je vas nazor bolo my aj povedane ze zbytocne je nieco este menit ze to mam nechat tak.Pri jazde je citit stratu vykonu o takych 30% pricom motor je cipnuty zhruba o 10 koni auto uz som take kupil.Ale do buducna planujem vymenu spomynaneho turba ale ked som na par forach cital problemi s repasovanymi turbami akosi ma to odradilo:( Citovat
Cinicman Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 ...pri vyssom vytoceni motoru nad 35000ot/min... Toľko netočí ani Honda... sorry za OT... Citovat
MilanF1 Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Černý dým = málo vzduchu, nebo moc nafty. Olej to nebude, pak by šel kouř jiné barvy Citovat
Dančák Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Olej se nedostává do paliva, ale do sání když už teda turbem....ale je tam víc možností co může být špatně když to spaluje olej, buďto to propouští to turbo, nebo taky přes gefera ventilů, pístní kruhy atd.....ten olej v motoru si hlídej a zkontroloval bych trubky sání od turba, budou mastné, ale neměl by se tam ten olej schromažďovat, pokud ti to dělá loužičky oleje v sání tak bacha aby si ho to hodně nenasálo Citovat
Dančák Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Taky to může kouřit tím jak tam máš chip, jde tam více paliva a nestíhá ho to spalovat....nebo jsou už horší vstřiky atd, je hodně možností:-) zkoukni taky vzduch. filtr, jak píše MilanF1, černý kouř=nespálená nafta, zmodralý kouř=spaluje olej, bílej kouř=spaluje vodu Citovat
Mirecxxx Odesláno 24. leden 2013 Autor Odesláno 24. leden 2013 ...pri vyssom vytoceni motoru nad 35000ot/min... Toľko netočí ani Honda... sorry za OT... urobil som mensi preklep 3500:roll.....jedna nula naviacej a bol by z toho zavodny special:roker Citovat
Drobeczek92 Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 U mě to byla váha vzduchu, taky černej dým a výpadky turba. Citovat
Mirecxxx Odesláno 24. leden 2013 Autor Odesláno 24. leden 2013 S tymi vstrekmi som si to myslel na zaciatku lebo motor my vydaval klepotavy zvuk +dymivost. Bol som u kamarata a mal my robit repas trisiek.Ale sa my to zdalo dost cudne ked sme pozerali trisky pred niakym mesiacom a na diagnostike vsetko bolo ok.Myslim tym na prepadoch ale neviem ci sa to da takto zistit.A po niakom case bol klepot z motora dost velky ale ked kamarat nemal cas tak som isiel do ineho servisu(drahsieho a vraj aj lepsieho) a tam my vymenili remenicu a motor co sa tyka zvuku nic neklepe vsetko je ok. Povedali my ze trisky to neboli a ze su v poriadku.Pytala som sa aj na to turbo a povedali ze pokial to nie je moc mam to nechat tak...... a nedavno som bol s kamaratom tiez ma rovnaky motor 2.0 Hdi a robi mu to iste s tym dymenim a tiez mu pusta turbo olej. ale co sa tyka mojho motoru vsetky filtre su menene kazdy rok pri oleji vzduch.olej.naftovy.....tak tym vzduchom by to byt nemalo. A ked sme pozerali motor zospodu od turba ide olej je to tam otecene cierny olej takze motorovy.Este opravim tie otacky mal som tu kamarata tak som pridaval na motore otacky tak naviac to robi od 5000t hore je to riadne cierny dym. Prepacte my k mojmu vyjadrovaniu co sa tyka niektorych veci ale v tychto veciach som lajk:myslim ale jedna sa my len o jednu vec ze ked pridem do servisu ich nazori sa dost rozchadzaju a nechcem vyhadzovat zbytocne peniaze za to co je dobre. Po mojej zkusenosti vyhodil som 300€ za opravu turba a turbo my tecie:( Citovat
MilanF1 Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Točit 5000? Vždyť výkon vrcholí na 4000 ... Klepala řemenice, častý jev u tohoto typu motoru. Teče olej, chtělo by vidět jak a odkud. Turbo olej bude házet vždycky, třeba máš jen netěšnost. Já mám dlouho netěsnost na přívodu vzduchu, je to vidět, když se otevře kapota, spoj hned za hlavou, tam mám špatné těsnění (leze tam trochu olej) a když mu přidám, není za mnou vidět, zatím jsem se neodhodlal to vyměnit. Fouká mi tam vzduch, který by měl jít k turbu, mám tedy nedostatek vzduchu. Samozřejmě to může dělat špatný čip ... Citovat
Mirecxxx Odesláno 24. leden 2013 Autor Odesláno 24. leden 2013 .....olej tecie z miest ako je vrtulka asi tam bude vola a je do dotecene az na kryt. Ale este jedna vec pri pridani ako zabera turbo je pocut take fucanie ako vetrak v kabine na nissej rychlosti a tuto zavadu malo auto ked som ho kupil bolo my povedane ze to tak ma byt:nevim..... Citovat
Mirecxxx Odesláno 24. leden 2013 Autor Odesláno 24. leden 2013 a stymi otackami som poprosil kamarata aby sledoval dym z vyfuku ja som pridaval na volnobehu(pri uplne zohriatom motore). Pri 4000 zacina ist cierny dym 5000 uz dymi poriadne..... Citovat
BV406 Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 pokud ti tece olej z turba uz tim stylem, ze mas poblity motor i kryt, tak ti nezbyde nic jineho, nez ho nechat znovu pretesnit ... mel jsme to na me minule 406 take... Citovat
dusan2 Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Podla mna bude niekde unikat stlaceny vzduch. Najskor deravy intercooler alebo nejaky spoj ci hadica. Mal som uplne stejny problem. Bola tam diera ako hrom takze nebolo pocut ziadne sycanie. Turbo neries ani tu spotrebu oleja. Je zanedbatelna. PS : to ma zaujima ake su problemy s repasovanymi turbami. Mne ich uz par preslo cez ruky a nevratilo sa ani jedno. Asi zalezi na tom kto to repasuje :papa Citovat
MilanF1 Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Intercooler to nebude, RHY ho nemá :papa Citovat
dusan2 Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 O.K. to som nevedel ale to na veci nic nemeni. Citovat
hipisko Odesláno 28. leden 2013 Odesláno 28. leden 2013 ono sa mozme len dohadovat, naistotu ti tu nikto neporadi. Mne napriklad prestalo auto dymit, ked som pred vymenou oleja nalial do oleja nejaky preplachovac. V nic som nedufal, ze by to pomohlo, kedze doteraz mi nikdy nijake aditivum nepomoholo, ale toto pomohlo. U teba to aj moze byt milion inych veci, od zle fungujuceho turba, ci netesnosti podtlakoveho okruhu, az po vstreky, ci vahy vzduchu, vzduchoveho filtra, diery v sani atd.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.