Lupo36 Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Zdravím vás.Mám problém s mojim Peugeotom 406 2.0HDI 1999.Približne pred rokom mi prestal fungovať tachometer a aj počítadlo kilometrov.Kedže mi nefunguje plavák v nádrži,tak stav paliva sa snažím sledovať len podľa ubehnutých km ( čo nie je veľmi presné).Preto som si zohnal druhú prístrojovku.Všetko fungovalo (okrem ukazovateľa paliva) a doter nebol žiadny problém.Pred pár dňami mi oddišla váha vzduchu a auto ide iba v núdzovom režime,kým mi príde nová.Nejazdím na ňom,ale včera som bol prinútený ísť na ňom pár kilometrov a všimol som si,že mi nefunguje tachometer.Všetko ostatné funguje ako má,aj počítadlo kilometrov svieti,ale samozrejme nepočíta.Všetky kontrolky fungujú.Žiadam vás teda o radu.Čo približne by to mohlo byť?Poprípade ak by ste mi vedeli poradiť s tým plavákom v nádrži,aby opäť fungoval.Ten prestal fungovať po pár kilometroch od výmeny dopravného čerpadla.Dopredu vám všetkým za rady ďakujem [upravil dne 24/1/13 10:59 od Lupo36] Citovat
Radek3065 Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Pokud nefunguje ukazatel rychlosti i s počítadlem bývá to snímač rychlosti na převodovce.Před pár lety jsem to měnil a přišlo mě to asi na 2000Kč.Ale dneska už se dá určitě sehnat i levněji.Co se týče ukazatele paliva.Může to být zaseknutý nebo ulomený plovák.Nebo někde špatný nějaký kábl.Brácha měl zlomený káblík na plováku měl podobný problém. Citovat
Lupo36 Odesláno 24. leden 2013 Autor Odesláno 24. leden 2013 Ďakujem za radu,skúsim pozrieť ten snímač.A ten plavák som skúšal aj z iného auta a tak isto nefungoval,takže v plaváku to nebolo.Takže asi len medzi nádržou a prístrojovkou bude problém.Akurát,že neviem kade idú tie káble až ku prístrojovke Citovat
ozzy56 Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 snímač rychlosti je nad výstupem pr. poloosy z diferáku, někdy stačí prostříkat jeho konektory třeba Kontaktolem Citovat
Dančák Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Tak si změř jestli ti jde k ploválu aspoň šťáva, jsou to ty krajní piny....a v přístrojovce můžou bejt studeňáky, častá závady Citovat
Lupo36 Odesláno 24. leden 2013 Autor Odesláno 24. leden 2013 Skúsim to premerať,ale v prístrojovke to nebolo.Skúšal som dať aj inú prístrojovku a nefungovalo to aj tak.Ďakujem ale aj tak za všetky rady Citovat
Lupo36 Odesláno 24. leden 2013 Autor Odesláno 24. leden 2013 A ešte sa chcem opýtať,aký prúd tam presne má ísť?Ak by tam nebol prúd,či by som mohol priviesť novými káblami prúd na plavák.Na dopravné čerpadlo ale šťava ide,tak by som prúd priviedol z káblov na čerpadlo.Mohlo by to tak fungovať?Síce sa po dotlačení paliva čerpadlo vypne,po naštartovaní opäť beží a tým by išiel aj prúd na plavák Citovat
Dančák Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Změř jestli ti tam jde 12V a koukni jestli je dobrá pojistka co to ovládá, ale to by ti nešlo ještě něco dalšího pro co je ta pojistka určená....potom jedině někde přerušenej drát, špatnej kontakt atd., jestli ti tam pude 12V, zkontroloval bych ten plovák a zapojení pinu do celku čerpadla, ale to je vyndání čerpadla.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.