Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chi se zeptat, jestli tu někdo z vás vlastnoručně leštil kola nebo límce? Chci si límce přeleštit do zrcadlového lesku a zjišťuju co, nebo jakou leštící sadu na to použít. Tak třeba jestli máte nějaké typy :)

Jinak budu leštit tohle:

735097_4295349578341_1107934085_n.jpg

Odesláno

pekné kolečká :) já som na to použil leštiacu pastu na nerez (mal som dona) a do vŕtačky kožený a filcový kotúč, už len pár hodín práce a boli ako zrkalo :D

pedľa fotky už sú čiastočne leštené by ti mohol stačiť len filcový kotúč

[upravil dne 23/1/13 19:07 od peugeot 206]

Odesláno

Já leštil Borbety, na hevýrek, jedno kolo do vzduchu, za pět a hurá. :D Byli hodně dobitý, takže sem to bral šmirglem 80, 360, 600, 1000 a filc. ještě by to trošku chtělo, ale doleštovat budu až láknu středy. Jestli je do tý doby neprodám. :cool:

Odesláno

No já je kám taky dost oškrkaný na krajích a na tom limci jsou takový fleky jakoby od oxidace nebo něco takového. Takže bych to taky nejdřiv něčím přebrousil a nějak srovnal, a potom ty šmirgly a nakonec nějaký ten kotouč plus nějaká ta pasta že. Naštěstí středy jsou OK, tak bych udělal jen ty limce. Kde se daji ty kotouče a pasty koupit? Nebo mam vzit nějakou sadu rovnou?

Odesláno

Hele ty kola budou stejně leštěný jen strojně a pak lakovaný, takže musiš prvně strhnout ten lak kterej drží opravdu fest a pak až předělat to humpolácký \"leštění\".

Odesláno

Pokud to chceš mít opravdu pěkný, dej to někomu, kdo má na to stroje... Rukou nedocílíš nikdy toho co dokáže stroj.

Nehledě na to, že to bude fakt náročný....

• O 3 měsíce později...
Odesláno

ahoj, jak dopadlo leštění kol? dělal jsi sám nebo jsi našel někoho v okolí olomouce kdo to dělá? potřebuju vyleštit svoje disky tak by to byla pro mě užitečná infomarce, díky

Odesláno

Sem normálně zvedl auto, nahodil kolo, zařadil za dva a pustil agregát :)

Šmirgly 120 - 240 - 320 - s vodou: 600 - 800 - 1000

Na jedno kolo zhruba 1 motohodina, tj. asi litr nafty, s přestávkama.

F0a9fKMl.jpg

aVtjvSul.jpg

Odesláno

Ffffuuuuu... Sorry, že ti do toho kecam, ale to je teda docela neefektivní :myslim A že by se to nějak vyloženě lesklo... :mad:

Já dělam takhle 487556_10200814817756764_614293329_n.jpg

226499_10200814817316753_1100029293_n.jpg

Jako sice se s tim člověk víc sere, ale zas ten efekt to má a lidi si z toho sedaj na prdel... :roker

To sponik: A nejsem vůbec drahej :D

Odesláno

Nemám vhodný nástroje a dělat to ručně je na měsíc.

Na fotkách ještě nejsou doleštěný ale po zrcadle ani netoužím, libí se mě \"strojní\" vzhled hliníku, když něco vyjede z CNC např.

Odesláno

Fusion: Jako nástroje to chce a nejsou zrovna nejlevnější, takže je to trochu investice. Ale že by to trvalo tak dlouho, to zas né ;) Nicméně jestli preferuješ frézovanej vzhled, tak v tom případě je výsledek :super

Odesláno

Nástroje to nechce, když můžu propálit naftu ;)

Ty moje kola by šly lehce doleštit do zrcadla, vzít je ještě 2000 (kterou sem nesehnal) a pak klidně vrtačkou s měkkým nástavcem na leštění. Pavouka sem dělal dobrou leštičkou, to bych až tak ty prsty tam radši nestrkal :roker

Víka sem v minulosti dělal taky. Jejich paráda ale končí s leností je udržovat a třeba to M20kový udržovat je horor.

Odesláno

To už ale neni můj problém, protože nebylo moje :D

Já mam do vybavení nainvestováno kolem 7-8 tisíc. Ale to už sou fakt fajnovky, původně sem se vybavoval na leštění ojnic a motorovejch vnitřností celkově. Jenže takovejch potenciálních zákazníků neni moc, tak sem to rozšířil i o hliník a vlastně všechno co se leštit dá... Třeba teď dělam rootskyovi sání na 3.0 V6 a tam asi dojde i na frézování. Na to už každej vybavenej neni. :) A kvůli jednomu kusu na svym autě bych si to taky asi nekupoval...

P.S. disponuju papírama a plátnama od hrubosti 30 až do 12k :roker:D

[upravil dne 24/5/13 00:47 od Mopař]

Odesláno

Jako chceš říci,že jsi v ceně 7-8kvybavenej i na frézování?

8k je cena dobrý značkový aku vrtačky.

Víko máš vyleštěný hezky ,ale trošku probroušený kruh kolem znaku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...