matii Odesláno 18. leden 2013 Odesláno 18. leden 2013 Chtěl bych se zeptat, zejména těch zainteresovaných, neb to opravdu nevím, bez nějakých emocí či skrytých úmyslů: Pokud po skončení záruky přestanu jezdit na pravidelné servisní prohlídky, olej a jiný spotřební materiál si vyměním doma v garáži svépomocí, o jaké, byť hypotetické výhody přijdu. Napadají mne: a) Auto s pravidelným servisem při prodeji má větší cenu b) Nemusím přijít při absenci diagnostiky na skryté začínající poruchy A jak je to potom s tzv. zárukou mobility? Pokud budu mít v zahraničí poruchu a zavolám na Peugeot linku, jaký je rozdíl mezi majitelem servisovaného a neservisovaného auta? A zavolají mi vůbec pomoc (kterou samozřejmě tak jako tak zaplatím)? Funguje tato linka i pro auta po záruce? Předem díky za odpovědi všem. Citovat
ChouLu Odesláno 18. leden 2013 Odesláno 18. leden 2013 Padá ti samozřejmě záruka na prorezavění kastle například... ve výsledku ti padají všechny prodloužené záruky Citovat
Mishanthrope Odesláno 18. leden 2013 Odesláno 18. leden 2013 To dává rozum, pokud nevyměníš olej ve značkovém servisu, padá ti záruka na prorezavění . Citovat
matii Odesláno 18. leden 2013 Autor Odesláno 18. leden 2013 Dává nedává bohužel je to tak To chápu, při neodborné manipulaci může člověk hypoteticky poškodit třeba lak či karoserii ... beru. Víte někdo jak je to s tou mobilitou? Citovat
Ajap Odesláno 18. leden 2013 Odesláno 18. leden 2013 Pokud máš po záruce, tak je při poruše úplně jedno, jestli jsi jezdil do autorizáku, nebo ne. Všechno zacvakáš tak jako tak. Ledaže by šlo o nějakou chronickou závadu, na kterou se Pežot z vlastního uvážení rozhodl \"přispět\" třeba polovinou z ceny ND, atd. Pak bude hrát roli vyplňená serviska. Co si musíš opravdu rozmyslet, je ta záruka na prorezavění. Stačí si přečíst servisní knížku - podmínkou je provádět v určenou dobu: 1) Pravidelné prohlídky, uvedené v \"sešitu údržby\". 2) Prohlídky v rámci záruky proti prorezavění... 3) Opravu případných poškození vozidla. Takže do Pežotu musíš, jinak o ni přijdeš. Citovat
matii Odesláno 19. leden 2013 Autor Odesláno 19. leden 2013 Hm, jasný a ještě jedna věc mě zajímá. Ví někdo, jestli ta linka asistence Peugeot platí i po vypršení záruky, tj. zavolají mi servismana (samo, že všechno si člověk uhradí), ale jde mi o to, zda pokud tam člověk zavolá a už je mimo záruku, jestli mu neřeknou: \"Soráč, nikoho zajišťovat nebudem, pomož si sám.\". Citovat
Návštěvník Odesláno 19. leden 2013 Odesláno 19. leden 2013 http://www.autoservisy.net/index.php?p=104 Citovat
matii Odesláno 19. leden 2013 Autor Odesláno 19. leden 2013 Díky, to vím. Já měl na mysli asistenci po telefonu, když ti zůstane stát auto třeba v Německu. Po dobu záruky byl příjezd a oprava zdarma + nějaké ubytování v případě delší opravy. Jestli na tu linku můžu spoléhat i nadále, když auto není v záruce. Samozřejmě, že by to člověk musel zaplatit, ale jde o tu službu, abys nemusel hledat nejbližší Peugeot servis sám. Citovat
Ajap Odesláno 20. leden 2013 Odesláno 20. leden 2013 Bloková výjimka je krásná věc, ale týká se zákonné záruky. Takže na jakoukoli další záruku, kterou dává výrobce \"o své libovůli\", se nevztahuje a pokud nemáš razítka přímo od výrobce, nemáš záruku. Tohle jsou všechno informace, které si zjistíš v servisní knížce a nebo přímo od zdroje - tady ti to řekně každej jinak a stejně nebudeš mít 100% jistotu, že to tak je. Sorry, že jsem tak smělý, ale než to řešit několik dní na fóru, není jednodušší zvednout telefon a zavolat si do Pežotu, nebo se podívat na jejich stránky a přečíst si to tam? Služba Peugeot Assistance je k dispozici zdarma po dobu platnosti záruky na váš vůz. Pokud uzavřete jednu z servisních smluv Optiway, můžete asistenční služby využívat zdarma až po dobu platnosti servisní smlouvy.Majitelům vozů mimo záruku nebo servisní smlouvu Optiway je služba k dispozici s tím, že náklady spojené s opravu nebo převozem nepojízného vozu jsou jim účtovány dle platných sazebníků. zdroj http://sluzby.peugeot.cz/asistencni-sluzba-peugeot-assistance/ Dnešní doba bohužel směřuje k tomu, že si člověk přečte i dotazy typu \"Auto mně píše Porucha xxx, navštivte servis - co mám dělat??\" Co asi? Napsat o tom na fórum, na Facebook, natočit o tom video na Youtube a odevzdat občanku... Citovat
matii Odesláno 20. leden 2013 Autor Odesláno 20. leden 2013 ... a proto se vraťme do jeskyň, vyházejme počítače z oken a začněmež používat znovu suché záchody na dvoře. Ono je tam taky psané :\"V České republice si službu můžete vyžádat na telefonním čísle (na účet volaného) 800 11 24 24 a ze zahraničí na telefonním čísle +420 220 510 060 (pouze pro vozidla v záruce)\". což koliduje s tvým vysvětlením. Takže pane chytrý, mohu na tu linku volat ze zahraničí nebo ne?!!! A co se týká Peugeotu, mám takové zkušenosti, že důležité je dostat člověka do showroomu a prodat mu auto. Pokud chcete nějaké informace, většinou neumí odpovědět, nebo mi tvrdí nesmysly. Viz ... když mi tvrdili, že na 308 nelze dodělat tempomat, že daný díl na model 308 nepasuje a nejde namontovat (křídlo GTI), když mi tvrdili, že mají příslušný díl za danou cenu (volant) a když jsem přijel 50Km, mi sdělili sorry spletli jsme se, atakdále atakdále atakdále. Takže jsem se obrátil sem, jelikož předpokládám, že se tu pohybují lidé, pro které Peugeot není jen provize z prodaného výrobku. A jestli jsem se někoho svým dotazem dotknul, tak se mu hluboce omlouvám. Citovat
Marcel00 Odesláno 20. leden 2013 Odesláno 20. leden 2013 Tieto sluzby mas zahrnute v pzp... Tkzv. Asistencne sluzby, ktore platia aj v zahranici. (nahradne vozido, hotel, doprava domov, odtah auta do najblizsieho servisu a vela dalsieho) Pri cese do zahranicia sa vzdy cela family poistujeme, kde je toto tiez, takze bez obav. Je to lacnejsie ako peu asist. A hlavne v cene poistky. [upravil dne 20/1/13 22:30 od Marcel00] Citovat
Ajap Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 Ještě můžeš teda udělat anketu, jestli jde volat i v zahraničí nebo ne a podle výsledku se rozhodnout:roker Sorry, pokud se cítíš dotčenej, nemyslím to zle. Ale sám uznej, že kdybys zavolal přímo na tu asistenční linku, tak jsi to mohl vědět už před třemi dny, přímo od zdroje a s jistotou. Citovat
matii Odesláno 21. leden 2013 Autor Odesláno 21. leden 2013 Ještě můžeš teda udělat anketu, jestli jde volat i v zahraničí nebo ne a podle výsledku se rozhodnout:roker Sorry, pokud se cítíš dotčenej, nemyslím to zle. Ale sám uznej, že kdybys zavolal přímo na tu asistenční linku, tak jsi to mohl vědět už před třemi dny, přímo od zdroje a s jistotou. Taky se omlouvám, nějak jsem byl vytočenej ... ber to tak, že si rád pokecám (pohádám) se spřízněnýma dušema. Citovat
Ajap Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 V pohodě, hlavně, že se domluvíme:papa Chodím i na jiné fórum a tam to kolikrát je jak v dámském klubu, jak spolu lidi mluví/nemluví, atd:D Ještěže tohle fórum není ten případ:) [upravil dne 21/1/13 09:14 od Ajap] Citovat
Frantic Odesláno 23. leden 2013 Odesláno 23. leden 2013 matii: a) \"Auto s pravidelným servisem při prodeji má větší cenu \" naozaj? myslis ze v dnesnej dobe je problem sfalsovat servisnu knizku s origos peciatkami? CIze to je trosku naivne tvrdenie ze ma vacsiu hodnotu, mnohokrat to auto je v podstatne horsom stave nakoniec ako u Janka Mrkvicku ktory meni olej kazdu chvilu atd. b) \"Nemusím přijít při absenci diagnostiky na skryté začínající poruchy\" Z osobnej skusenosti viem, ze v pezote robia total amateri, ktory len cakaju kedy im odbyje hodina a mohli padat domov, cize na toto tvrdenie sa nespoliehaj, ked ti naskoci problem, mozes zajst ku hocikomu na diag a nehat mu 5-10 eur a vies na com si. A nie zivit peugeot len koli tomu aby nad tebou drzali \"ochrannu ruku\" A s tou mobilitou je to presne tak ako popisal Marcel00 vsak mas uzatvorenu PZP tak potom naco riesit peugeot asistence? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.