Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

On je rozdíl v tom zda je klimatizace zapnutá a zda je schopna chladit. Pokud je venku nízká teplota tak nemůže jí udělat nižší. Tepelné čerpadlo funguje jen do určité teploty, ale kompresor může běžet a díky výparníku dokáže odvádět vlhkost ze vzduchu. Já jezdím s režimem auto stále a neřeším to kdy sepne a kdy ne.

Odesláno

MotoMoto - celá táto téma bola o tom,že nespínajú pomocné ventilátory topenia v predných stĺpikoch,a že porucha zrejme má súvislosť s tým,že nespína ani spojka remenice kompresora klimatizácie.Len sa to tu \"zvrhlo\" na opisovanie kedy komu ako funguje klíma.Trošku sme odbočili od témy,ale to sa pri diskusii stáva.:D:D:D

Odesláno

jsme to tuhle zkoušel a taky mi to nefoukalo v druhé řadě i když jsem měl klimu zaplou a vše na auto, ale je fakt, že klimakompresor nesepnul, tak nevim

ještě vyzkoušim dát ofuk předního okna, to by měla klima sepnout a měly by tedy fungovat i ty zadní, tak uvidíme

ale mam takovej pocit, že jsem v létě slyšel když foukaly

Odesláno

Mne sa tiež zdá, že v zime mi akosi tie výduchy v stĺpikoch nefúkajú - len tak trocha, ale skúmal som to väčšinou pri nie celkom nahrietom aute, takže možno to funguje tak, že kým je motor studený na \"Auto\" fúka vpredu slabo a postupne ako sa motor ohrievatak zosilňuje fúkanie a dozadu začne fúkať až keď dosiahne nejakú teplotu - teda možno je to tak :myslim - ešte to budem skúmať...ale nejde mi do hlavy ta funkcia tlačitka \"REAR\" - zdá sa mi že to nejako nemá vplyv na tie ovládače vzadu, aspoň teraz v zime. Čo presne robí táto funkcia ? V návode je to tak stroho popísané, že tým sa blokuje ovládanie na stĺpikoch alebo tak nejak, ale ako to funguje ? Spína to len pomocné ventilátory ?

Guest PetrSvetr
Odesláno

Ahoj všem,

takže pokud si shrnu celou konverzaci, tak mám činnost ventilátorů v předních sloupcích jako MotoMoto. Většinou jezdím na \"AUTO\" jak na řídící jednotce vpředu a vzadu na sloupcích. V létě klima v pohodě, ale od jistého poklesu venkovních teplot to vzadu nefouká (mnoho pokusů při všech kombinacích nastavení ovládacích prvků). Protože bez jakéhokoli zásahu to od jara opět fungovalo (pojistky v pořádku) tak to vidím na zmiňované relátko?

Jinak mi připadá přitažené za vlasy, aby to bylo odepnuté naschvál už z výroby. Jako že v létě ať to chladí i dozadu a v změ ať si tam vzadu mrznou? To by bylo i na frantíky moc! :D

Odesláno

Ono to topí i dozadu, jen prostě to ovládání je ovládání klimatizace, tedy chlazení. Smiřte se s tím prosím.Pokud dáte v zimně plný ventilátor a směr vzduchu doprostřed vozu tak to bude funět i vzadu ve sloupcích.

Odesláno

Mrznout? No, mně to nepřijde že by se mrzlo vzádu v autě, právě naopak, občas musím ubrat teplotu, protože to topí až moc (nastaveno na 22 st.). Ale je to opět mimo tema. Mně to funguje - hauk, domluvil jsem.:roker

[upravil dne 29/1/13 11:28 od Tango C8]

Guest PetrSvetr
Odesláno
Ahoj všem,

takže pokud si shrnu celou konverzaci, tak mám činnost ventilátorů v předních sloupcích jako MotoMoto. Většinou jezdím na \"AUTO\" jak na řídící jednotce vpředu a vzadu na sloupcích. V létě klima v pohodě, ale od jistého poklesu venkovních teplot to vzadu nefouká (mnoho pokusů při všech kombinacích nastavení ovládacích prvků). Protože bez jakéhokoli zásahu to od jara opět fungovalo (pojistky v pořádku) tak to vidím na zmiňované relátko?

Jinak mi připadá přitažené za vlasy, aby to bylo odepnuté naschvál už z výroby. Jako že v létě ať to chladí i dozadu a v změ ať si tam vzadu mrznou? To by bylo i na frantíky moc! :D

Jasně, že mám auto vytopené i vzadu. :) Měl jsem to mé přirovnání dát do uvozovek.

Spíš mě štve, že mám pokaženého bufika takže se motor ohřívá pomaleji. Ale to je jiná téma.

Zdar a mnoho šťastných kilometrů.

Odesláno

tak dnes venku 13st a vzádu to funguje, tak opravdu záleží na venkovní teplotě.

Měl jsem nastaveno AUTO, REAR a s vločkou i bez vločky, takže na klimě nezáleží

Odesláno

Předevčírem jsem z autí ometl sníh, dvakrát nažhavil a v klidu nastartoval. Pak se zapnul bufík, tak za chvíli foukal teplej vzduch. Nedalo mi to a přelezl jsem dozadu. Při zapnutým tlačítku REAR foukal teplej vzduch i ze zadních sloupků, bylo i slyšet, že se zapíná další ventilátor(y). Nicméně na podzim jsem jel s ohřátým autem a ikdyž bylo tlačítko zaplý, vzadu nic nefoukalo. Asi to má vlastní svět :aut

Odesláno

Dobrý den,

moje zkušenost je taková že při 6stupních to funguje jak má,a při poklesu teploty se tyto ventylátory odpojí a do zadu to žene pouze hlavní ventilátor ,je to zajimavý jev,ktery by bylo dobré odstranit a auto by bylo dříve vytopené ,pokud máte někdo nějakou radu jak toto řešení obejít,budu rád když se o ni podělíte (odpojení čidla,popřípadě kde se nachází čidlo které měří tuto teplotu)

Odesláno

Asi tak ako píše Mates2711.Včera som som celý deň špekuloval na tými ventilátormi.Poodpájal,demontoval,premeral a jejda - zrazu išlo ovládacie napetie na regulátory otáčok - pekne od 0-4,8V.Poskládal som to a fičalo.Ráno ani ťuk.Lenže včera bolo v garáži 8 stupňov,ráno -2.

Takže asi u niektorých modelov to závisí od vonkajšej teploty.

Nejaký mimoriadny teplomer tam asi nebude,stačí ten čo je v pravom zrkadle.

Možno by sa to dalo preprogramovať.

[upravil dne 1/2/13 08:35 od ferinko2]

[upravil dne 1/2/13 08:36 od ferinko2]

Odesláno

Jo jo, jenom se vtom vrtejte, pak vám nepůjde nic a budete tady brečet, že jak to, že vám něco nejde. Asi soudruzi ve Francii vědí proč tomu je tak.

A když, tak teplý vzduch jde, celkem dost, dozadu na nohy. Rychlost vytopení auto u mně není problém, asi proto že mám benzín?:P

[upravil dne 1/2/13 08:50 od Tango C8]

Odesláno

No,hdi taky netopí nějak pomalu,hlavně když jde bufík a když je napojenej na nějaký hodiny,tak je to super,Tady je téma proč tomu tak je,já osobně jsem zvídavý člověk a zajímá mě jak a proč to tak funguje

Odesláno

Jak píšu, jenom se vtom vrtejte. :papa Jasně, je to otom proč to jde takhle a nebo takhle a nemusím přece rozebrat půl auta, jenom protože mi nejde teplý vzduch ze sloupku (i když zespoda jde) a i když vím že to funguje od určité teploty.:myslim

Vaše starosti, kluci. Já jsem rád že moje auto startuje, topí, jede, troubí, svítí (i když jedna mlhovka vepředu nejde :bojim) a ostatní věci fungují, tak proč to ještě víc posr... nějaký laborováním, že?:papa

Závěr dle mně je:

Funguje to od určité plusové teploty (mně to funguje pořád:myslim) , nemá nato vliv zapnutí klimatizace (kompresoru). Proč to řešit když vím že to funguje jak má. Asi tam bude něco co brání tomu větráku fungovat pod minusovými teplotami a asi to má nějaký důvod. Když to natvrdo zapnete, aby se \"něco\" jiné neposr...:myslim

[upravil dne 1/2/13 10:02 od Tango C8]

Odesláno

no to je právě rozdíl mezi náma,někdo to prostě chce mít tak a jinýmu to stačí,rozebrat půl auta se fakt nemusí,při troše zručnosti to je jen chvilinka a pokud ještě někdo poradí kde přesně hledat a co udělat není to tak hrozný,já osobně jsem dodělával nezávislé topení i se spouštěním hlavního ventilátoru a nebylo to žádné drama a to jsem hledal vývody elektroniky, pán který mě žádal o popis to určitě zvládl ještě rychleji,a otom to tady je ,pomoct a podělit se

Odesláno

Tady jde o to , proč to někomu funguje a někomu ne.

Co tak koukám, tak nemá vliv ani rok výroby, ani značka .

A opravdu mě nenapadá, proč by se mělo bránit foukání větráku při nižších teplotách.:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...