Bigbadjohn Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Ano, to cvaknutí by měla být spojka pro kompresor kllimatizace. Citovat
MotoMoto Odesláno 28. leden 2013 Odesláno 28. leden 2013 On je rozdíl v tom zda je klimatizace zapnutá a zda je schopna chladit. Pokud je venku nízká teplota tak nemůže jí udělat nižší. Tepelné čerpadlo funguje jen do určité teploty, ale kompresor může běžet a díky výparníku dokáže odvádět vlhkost ze vzduchu. Já jezdím s režimem auto stále a neřeším to kdy sepne a kdy ne. Citovat
ferinko2 Odesláno 28. leden 2013 Odesláno 28. leden 2013 MotoMoto - celá táto téma bola o tom,že nespínajú pomocné ventilátory topenia v predných stĺpikoch,a že porucha zrejme má súvislosť s tým,že nespína ani spojka remenice kompresora klimatizácie.Len sa to tu \"zvrhlo\" na opisovanie kedy komu ako funguje klíma.Trošku sme odbočili od témy,ale to sa pri diskusii stáva.:D:D Citovat
kveton Odesláno 28. leden 2013 Odesláno 28. leden 2013 jsme to tuhle zkoušel a taky mi to nefoukalo v druhé řadě i když jsem měl klimu zaplou a vše na auto, ale je fakt, že klimakompresor nesepnul, tak nevim ještě vyzkoušim dát ofuk předního okna, to by měla klima sepnout a měly by tedy fungovat i ty zadní, tak uvidíme ale mam takovej pocit, že jsem v létě slyšel když foukaly Citovat
Antonius Odesláno 29. leden 2013 Odesláno 29. leden 2013 Mne sa tiež zdá, že v zime mi akosi tie výduchy v stĺpikoch nefúkajú - len tak trocha, ale skúmal som to väčšinou pri nie celkom nahrietom aute, takže možno to funguje tak, že kým je motor studený na \"Auto\" fúka vpredu slabo a postupne ako sa motor ohrievatak zosilňuje fúkanie a dozadu začne fúkať až keď dosiahne nejakú teplotu - teda možno je to tak - ešte to budem skúmať...ale nejde mi do hlavy ta funkcia tlačitka \"REAR\" - zdá sa mi že to nejako nemá vplyv na tie ovládače vzadu, aspoň teraz v zime. Čo presne robí táto funkcia ? V návode je to tak stroho popísané, že tým sa blokuje ovládanie na stĺpikoch alebo tak nejak, ale ako to funguje ? Spína to len pomocné ventilátory ? Citovat
Tango C8 Odesláno 29. leden 2013 Odesláno 29. leden 2013 Chlapi, stále řešíte to samé. O tlačítku REAR je tady toho napsáno dost:ticho [upravil dne 29/1/13 08:42 od Tango C8] Citovat
Guest PetrSvetr Odesláno 29. leden 2013 Odesláno 29. leden 2013 Ahoj všem, takže pokud si shrnu celou konverzaci, tak mám činnost ventilátorů v předních sloupcích jako MotoMoto. Většinou jezdím na \"AUTO\" jak na řídící jednotce vpředu a vzadu na sloupcích. V létě klima v pohodě, ale od jistého poklesu venkovních teplot to vzadu nefouká (mnoho pokusů při všech kombinacích nastavení ovládacích prvků). Protože bez jakéhokoli zásahu to od jara opět fungovalo (pojistky v pořádku) tak to vidím na zmiňované relátko? Jinak mi připadá přitažené za vlasy, aby to bylo odepnuté naschvál už z výroby. Jako že v létě ať to chladí i dozadu a v změ ať si tam vzadu mrznou? To by bylo i na frantíky moc! Citovat
MotoMoto Odesláno 29. leden 2013 Odesláno 29. leden 2013 Ono to topí i dozadu, jen prostě to ovládání je ovládání klimatizace, tedy chlazení. Smiřte se s tím prosím.Pokud dáte v zimně plný ventilátor a směr vzduchu doprostřed vozu tak to bude funět i vzadu ve sloupcích. Citovat
Tango C8 Odesláno 29. leden 2013 Odesláno 29. leden 2013 Mrznout? No, mně to nepřijde že by se mrzlo vzádu v autě, právě naopak, občas musím ubrat teplotu, protože to topí až moc (nastaveno na 22 st.). Ale je to opět mimo tema. Mně to funguje - hauk, domluvil jsem. [upravil dne 29/1/13 11:28 od Tango C8] Citovat
Guest PetrSvetr Odesláno 30. leden 2013 Odesláno 30. leden 2013 Ahoj všem, takže pokud si shrnu celou konverzaci, tak mám činnost ventilátorů v předních sloupcích jako MotoMoto. Většinou jezdím na \"AUTO\" jak na řídící jednotce vpředu a vzadu na sloupcích. V létě klima v pohodě, ale od jistého poklesu venkovních teplot to vzadu nefouká (mnoho pokusů při všech kombinacích nastavení ovládacích prvků). Protože bez jakéhokoli zásahu to od jara opět fungovalo (pojistky v pořádku) tak to vidím na zmiňované relátko? Jinak mi připadá přitažené za vlasy, aby to bylo odepnuté naschvál už z výroby. Jako že v létě ať to chladí i dozadu a v změ ať si tam vzadu mrznou? To by bylo i na frantíky moc! Jasně, že mám auto vytopené i vzadu. Měl jsem to mé přirovnání dát do uvozovek. Spíš mě štve, že mám pokaženého bufika takže se motor ohřívá pomaleji. Ale to je jiná téma. Zdar a mnoho šťastných kilometrů. Citovat
kveton Odesláno 30. leden 2013 Odesláno 30. leden 2013 tak dnes venku 13st a vzádu to funguje, tak opravdu záleží na venkovní teplotě. Měl jsem nastaveno AUTO, REAR a s vločkou i bez vločky, takže na klimě nezáleží Citovat
OloZX6R Odesláno 30. leden 2013 Odesláno 30. leden 2013 Předevčírem jsem z autí ometl sníh, dvakrát nažhavil a v klidu nastartoval. Pak se zapnul bufík, tak za chvíli foukal teplej vzduch. Nedalo mi to a přelezl jsem dozadu. Při zapnutým tlačítku REAR foukal teplej vzduch i ze zadních sloupků, bylo i slyšet, že se zapíná další ventilátor(y). Nicméně na podzim jsem jel s ohřátým autem a ikdyž bylo tlačítko zaplý, vzadu nic nefoukalo. Asi to má vlastní svět Citovat
Mates2711 Odesláno 31. leden 2013 Odesláno 31. leden 2013 Dobrý den, moje zkušenost je taková že při 6stupních to funguje jak má,a při poklesu teploty se tyto ventylátory odpojí a do zadu to žene pouze hlavní ventilátor ,je to zajimavý jev,ktery by bylo dobré odstranit a auto by bylo dříve vytopené ,pokud máte někdo nějakou radu jak toto řešení obejít,budu rád když se o ni podělíte (odpojení čidla,popřípadě kde se nachází čidlo které měří tuto teplotu) Citovat
ferinko2 Odesláno 1. únor 2013 Odesláno 1. únor 2013 Asi tak ako píše Mates2711.Včera som som celý deň špekuloval na tými ventilátormi.Poodpájal,demontoval,premeral a jejda - zrazu išlo ovládacie napetie na regulátory otáčok - pekne od 0-4,8V.Poskládal som to a fičalo.Ráno ani ťuk.Lenže včera bolo v garáži 8 stupňov,ráno -2. Takže asi u niektorých modelov to závisí od vonkajšej teploty. Nejaký mimoriadny teplomer tam asi nebude,stačí ten čo je v pravom zrkadle. Možno by sa to dalo preprogramovať. [upravil dne 1/2/13 08:35 od ferinko2] [upravil dne 1/2/13 08:36 od ferinko2] Citovat
Tango C8 Odesláno 1. únor 2013 Odesláno 1. únor 2013 Jo jo, jenom se vtom vrtejte, pak vám nepůjde nic a budete tady brečet, že jak to, že vám něco nejde. Asi soudruzi ve Francii vědí proč tomu je tak. A když, tak teplý vzduch jde, celkem dost, dozadu na nohy. Rychlost vytopení auto u mně není problém, asi proto že mám benzín? [upravil dne 1/2/13 08:50 od Tango C8] Citovat
Mates2711 Odesláno 1. únor 2013 Odesláno 1. únor 2013 No,hdi taky netopí nějak pomalu,hlavně když jde bufík a když je napojenej na nějaký hodiny,tak je to super,Tady je téma proč tomu tak je,já osobně jsem zvídavý člověk a zajímá mě jak a proč to tak funguje Citovat
Tango C8 Odesláno 1. únor 2013 Odesláno 1. únor 2013 Jak píšu, jenom se vtom vrtejte. Jasně, je to otom proč to jde takhle a nebo takhle a nemusím přece rozebrat půl auta, jenom protože mi nejde teplý vzduch ze sloupku (i když zespoda jde) a i když vím že to funguje od určité teploty. Vaše starosti, kluci. Já jsem rád že moje auto startuje, topí, jede, troubí, svítí (i když jedna mlhovka vepředu nejde ) a ostatní věci fungují, tak proč to ještě víc posr... nějaký laborováním, že? Závěr dle mně je: Funguje to od určité plusové teploty (mně to funguje pořád:myslim) , nemá nato vliv zapnutí klimatizace (kompresoru). Proč to řešit když vím že to funguje jak má. Asi tam bude něco co brání tomu větráku fungovat pod minusovými teplotami a asi to má nějaký důvod. Když to natvrdo zapnete, aby se \"něco\" jiné neposr... [upravil dne 1/2/13 10:02 od Tango C8] Citovat
Mates2711 Odesláno 1. únor 2013 Odesláno 1. únor 2013 no to je právě rozdíl mezi náma,někdo to prostě chce mít tak a jinýmu to stačí,rozebrat půl auta se fakt nemusí,při troše zručnosti to je jen chvilinka a pokud ještě někdo poradí kde přesně hledat a co udělat není to tak hrozný,já osobně jsem dodělával nezávislé topení i se spouštěním hlavního ventilátoru a nebylo to žádné drama a to jsem hledal vývody elektroniky, pán který mě žádal o popis to určitě zvládl ještě rychleji,a otom to tady je ,pomoct a podělit se Citovat
jarmyl Odesláno 1. únor 2013 Odesláno 1. únor 2013 Tady jde o to , proč to někomu funguje a někomu ne. Co tak koukám, tak nemá vliv ani rok výroby, ani značka . A opravdu mě nenapadá, proč by se mělo bránit foukání větráku při nižších teplotách. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.