Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdarec, mam naistalovanu win 7 a instaloval som do kompu este win xp na novy disk..len mam teraz problem ako spustim win 7? stale sa nabootuje xpcko.

Odesláno

bud si to v BIOSU vzdycky prehodis, kdyz budes potrebovat - tak to mam ja, ale ja to prehazuju jednou tydne, nebo urcite existuji nejaka komfortnejsi reseni, ale ja se jimi nezabyval, protoze jednou za tyden to preziju

Odesláno

zalezi jakej presne mas, ale pri bootovani se do nej dostanes pres Del nebo F2 prip. dalsi volby. Dál hledej boot priority .. bude tam seznam disků, většinou se pageupem a pagedownem s disky pohybuje, tzn disku s požadovaným systémem přiřaď nejvyšší prioritu. Pak to uz jen zapsat (ulozit).

Odesláno

uz som to spravil v biose som zakazal disk kde je xp..ale win 7 nenabehol vypisalo nieco ze ho nevie nabootovat.

uz zostava len jedno nainstalujem win 7 na disk kam som dal xp a v novej sedmicke si vytvorim obnovovaci disk cez ktory potom nabootujem staru sedmicku.

Odesláno

Dual boot nie je triviálna záležitosť. V tomto stave ako to máš ti žiadne šachovanie s biosom nepomôže. Inštalácia WinXp zrušila zavádzač Win7. Pri dual boote musíš vždy inštalovať najskôr starší OS a potom naňho novší. Riešením v tejto situácii je oprava spúšťania Win7 pomocou inštalačného DVD - po nabútovaní z neho je tam voľba oprava spúšťania OS. Potom po nabútovaní do Win7 môžeš riešiť spúšťanie WinXP. Win7 používa nový typ boot managera v ktorom sa to na aj napr pomocou zabudovane utility BCDedit cez príkazový riadok zmeniť. Existujú tiež grafické nadstavby pre BCDedit, kde sa to dá konfigurovať pohodlnejšie.

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Mám podobný problém, ale jedná se o Vista vs W7.

V NTB jsou dva disky 80GB a 100GB. Na 100GB jsou od prvopočátku nainstalovaný Visty, jelikož začali být dost problémový tak jsem se rozhodl na druhej HDD nainstalovat W7. Instalace proběhal OK a systém normálně naběhl. Problémy nastaly až při dalším startu. Prostě bez ptaní bootuje na Vistách. Dal jsem mu instalační CD W7 a opravit systém po čemž se pak jednou zeptal jakej systém chcu. Po dalším restartu už se zase neptal.

V BIOSu v boot sektoru jsou oba disky nazvaný stejně takže ani nepoznám, kterej mám zařadit jako první a po přehazování se to chová stále stejně. Ani fyzické přehození nezabralo. Nechce se mi znovu instalovat systém. Je nějaký řešení? Za rady díky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...