Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ty turba by podle mě měly jít zaměnit, když se to vezme celé - se svody a kolenem výfuku. U 406 by tam snad nic překážet nemělo - ale zaručit to nemůžu, nezkoušel jsem.

Odesláno

Sehnal jsem Turbo, ale ještě si pro něj musím dojet do Prahy.cena je čtyři tisíce což by bylo super.Dám vědět jestli je to to správné

Odesláno

To Oddie:

He? Dyk já měl origo na motoru štítek DHY a byla to 66kW 1,9... To sou věci... A Xantie má IC vepředu - tedy za maskou a tam by mělo vedení sedět. 306 ho má nad hlavou - to je fakt a tohle mě nenapadlo, že by mohli mít pootočené outlet vývody.

no jo, no.... se učit, se učit, se učit...:P:P:P

Odesláno

Hics: já tě poslyš asi praštím... 405, 306 a XANTIA - ten starší model, s 1,9TD, má motor DHY (66kW) nebo D8A (68kW), IC nad hlavou a tomu odpovídající turbo. 406, 806, Expert má motor DHX (či D8B), což je prakticky totéž - zase 1,9TD, které od toho ve 405 nerozeznáš - ale má IC vpředu před chladičem. Něco úúúúplně jiného jsou HDI - a? již novější 306, tak novější 406, stejně tak novější Xantia nebo 806 atd., takže svoji Xantii do toho neple?.

Samo o sobě - holý motor (spodek + hlava) lze mezi těmito typy naprosto libovolně přehazovat, navenek je nepoznáš. Liší se čerpadlem (DHX má to s kusem elektroniky, DHY zcela bez), a právě tím turbem - jestli je otočené nahoru či dolů. Jinak je to jak Lego....

Odesláno

To Oddie....

Dobře, dobře... tak mě netřískej... Já do toho nepletu svojí Xantii. Tedy spíš sem byl přesvědčen, že Xantoška s DHY má IC v předu a šeredně sem se splet a tudíž vlastně i blbě radil, což je horší, než držet hubu, ale stane se a tudíž \"sorry, my fault\"....

Udělal jsem to z nedbalosti a lehkomyslnosti... TAK!:mad::mad::mad:

Odesláno

To moje bejvalý turbo (jen samotná ta turbína) jezdí právě v Xantii... a ten zbytek motoru ve Scudu. Začínaj bejt pěkně pro zlost, tyhle motory, na to jakou měl předtím Peugeot pověst v dieselech, jsou to dost s..čky :(

Odesláno

Právě jsem se vrátil z Prahy.Mám turbo a je schodné s tím co jsem měl v autě.Tak zítra provedu montáž do auta.

Dám vědět, ale na pohled je velice zachovalé.Tak ještě aby makalo :-)).

Hezký zbytek večera.

Pepa

Odesláno

Tak jsem vyměnil to turbo, ale moc nadšenej nejsem, protože se mi z výfuku valil nejdříve modrej kouř a když jsem to byl projet tak se po prudším sešlápnutí vyvalil pěkně hustej černej kouř.Tak teď začínám mít docela obavu jestli jsem to těsnění pod sáním a výfukem neměl raději vyměnit i když se zdálo že bylo dobré.Možná to bude jen zbytkovej olej co se dostal do IC když mi odešlo předešlé turbo.Těch možná bude asi víc.Jinak auto má tah dobrej i kouř později zmizí .....

Odesláno
Původně zaslal: Hics

To Oddie....

Dobře, dobře... tak mě netřískej... Já do toho nepletu svojí Xantii. Tedy spíš sem byl přesvědčen, že Xantoška s DHY má IC v předu a šeredně sem se splet a tudíž vlastně i blbě radil, což je horší, než držet hubu, ale stane se a tudíž \"sorry, my fault\"....

Udělal jsem to z nedbalosti a lehkomyslnosti... TAK!:mad::mad::mad:

Taková sebekritika se hned tak nevidí-))));)

Odesláno

TO Rebik:

Eště chvíli holt bude trvat, než získám potřebný znalosti a kdo ví, jestli vůbec někdy. Radši budu na všechno odpovídat: \" Zeptej se u Vašendů, nebo u Oddieho\"....:aut

To Inrak:

Zeptej se u Vašendů, nebo u Oddieho.

Ne, vážně. Ten modrý kouř bude patrně opravdu zbytek oleje z IC, ale dej si na to radši bacha a zezačátku často kontroluj olej a po nějaký době radši odpoj hadici za IC a zkoukni, jestli z ní nelítá olej. Téměř každé turbo trošku oleje pouští, ale nesmí ho být moc. Pak ti může ve spalovacím prostoru chytit a můžeš přetočit motor.

Černý kouř - moc nafty. K čerpadlu vede přetlkaková hadička a je to v podstatě informace pro čerpadlo, kdy už má turbo dostatečný tlak a tudíž může pustit víc nafty. Možná memá systém takový tlak resp. množství vzduchu jako před tím a čerpadlo dává naftu dle předchozího nastavení, takže bud vzduch někde uniká, nebo má turbo nasteven přepadový ventim na nižší tlak, nebo může být rozhašený EGR. Dávka se dá nastavit na čerpadle, ale tohle opravdu jen v servise!!! Tabulkový tlak na turbu by měl být pro tenhle motor +-0,85 barů.

Odesláno
Původně zaslal: Tornado

2 inrak: Jen tak pro informaci, kolik mels najeto kdyz ti to turbo odeslo?

Na starém motoru to bylo asi 250tis a na tom novém po výměně asi tak 2000tis, ale je to jen asi.Protože auto mám dva roky a na tachaši bylo 168000tis, ale věř tomu , když to kupuješ z bazaru , jako nebourané a po třech měsících se dovíš že auto mělo leteckej den , šlo přes střechu a pravou stranou se někde taky fláklo.

Kdyby lidi nedělaly s lídí voly.

Je to jako ten vtip.Čech je jako včela, pracovitej, ale svině :-))).

Odesláno

Hics: jen hezky odpovídej, přeci sem ty odpovědi nebudu plácat sám...

Inrak: jak už jsem říkal dřív - pošli to do pryč, dokud je čas. Z těhle aut nekouká nic dobrýho, a lepší menší ztráta, než větší.

Odesláno

Tak s tím kouřením to bylo opravdu tak.zbytek oleje co se dostal do IC.Teď se to zdá být v pohodě.

Jen při volnoběhu to vydává divné zvuky, ale nebude to z turba.Možná jak jsem odpojil při nasazování turba takovej ten kovovej něco co je mezi turbem a potrubím sání (válec s čepičkou a vede od toho hadička asi podtlaku je to na dvou imbusech a hodně špatnej přístup k tomu, mezi tím je měděné těsnění ).Ten zvuk je takovej divnej pískot ,no není to pískot ,prostě divnej zvuk, když trochu přidám plyn tak to přestane.

Jestě to raději přetěsním a pak uvidím....

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Hics: jen hezky odpovídej, přeci sem ty odpovědi nebudu plácat sám...

Inrak: jak už jsem říkal dřív - pošli to do pryč, dokud je čas. Z těhle aut nekouká nic dobrýho, a lepší menší ztráta, než větší.

Jo tak za dva roky, mám to na lízačku :grr

a na 407 nemám

popravdě , mě už to začína bavit se v tom vrtat.Cesta do práce je pokažde s otazníkem, rádio už neposlouchám, jen pro to abych vnímal zvuk z motoru, náhodou je to super koníček....

[upravil dne 30.6.05 inrak]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...