Čeněk Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 Ahoj pánové a dámy mám takový problém. Jdou mi dost špatně mačkat tlačítka kódovací klávesnice u P405 r.v. 1996. Moje otázka zní - co s tím? Je možné koupit tuto klávesnici novou, nebo nějak opravit? Vím tady z fóra, že je možné ji odpojit, ale já bych ji chtěl zachovat. Přece jenom je to jakási taká ochrana před nenechavci. Prosím o rady tedy co s tím. [upravil dne 27.12.12 15:23 od Čeněk] Citovat
Čeněk Odesláno 3. leden 2013 Autor Odesláno 3. leden 2013 Mám možnost mít tu klávesnici z druhého auta. Je možné ji bez problémů přehodit? Jaký potom bude kód, bude stejný nebo podle nové klávesnice? Má s tím někdo nějaké zkušenosti? Citovat
straki007 Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 Musel by jsi prehodit i pocitac motoru pokud chce prehodit klavesnici. Jedine ze to rozeberes a prehodis jenom tu gumu pro cisla. A nebo klavesnici vyradit. Co bych doporucoval pokud budes chtit delat nejaky zasah do ni. Citovat
SaBoTeR Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 rj motora nebude treba prehadzovat, kod na imobilizer bude ten isty - je ulozeny v tvojej rj motora. myslim ze mef do svojej vinovky dorabal tento imobilizer, bude ti vediet o tom povedat viac Citovat
straki007 Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 Jo??? Takze prijedu k jeho autu se svoji klavesnici a dam tam svuj kod a nastartuji??? :myslim:myslim:myslim Citovat
SaBoTeR Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 nie kod je ulozeny v RJ motora, nie v klavesnici = cize zadavas kod stale ku konkretnemu autu Citovat
Maverick Odesláno 4. leden 2013 Odesláno 4. leden 2013 Moje zkušenosti s klávesnicí v Mi16: 1.) Pokud dáš jinou klávesnici, kód ti zůstane, jakej jsi měl. Je uloženej v paměti v ŘJ 2.) Není problém použít klávesnici z jinýho auta, ale bacha, musí to bejt ten samej typ klávesnice. všechny mají tlačítka 0-9 a C ale liší se tím, že některý mají ještě tlačítko D/N a ty druhý mají S. U S vim, že se používá, když dáváš auto do servisu anechceš jim říci svůl kód, tak tam dáš jinej na přechodnou dobu. Význam tlačítka D/N jsem zatim nezjistit (a ani jsem po tom zatim nepátral) 3.) Vyřazení klávesnice není tak jednoduchý, jako třeba u 406, kde stačí zadat správný kód a klávesnici odpojit. U Mi16 se musí přepnout prvně do automatického režimu, kdy auto startuje bez kódu, pak klávesnici odpojit a ještě spojit dva dráty. Mám zkušenosti ale pouze s jednotkama BOSCH MP3.2, jak je to třeba u Magnetti Mareli bohužel nevim. A jedna perlička na závěr, dostala se ke mě údajně nepoužitelná jednotka z míčka (nepoužitelná protože nikdo neznal kód). Trvalo mi to cca 10minut a jednotka byla použitelná a auto startovalo s kódem 0001;) Takže on to zase tak světobornej nepřekonatelnej systém není, i když uznávám, že lapkovi to život znepříjemnit dokáže, protože u 405ky tohle čekat nebude:D Citovat
straki007 Odesláno 4. leden 2013 Odesláno 4. leden 2013 Je jiste ze u dieselu to na 100% nejde. Je to uz davno co jsem to delal ale vetsinou jsem ozivoval auta nez menil klavesnici. Ale mam za to ze u MM si cuchne klavesnice k ECU a musi byt sparovana. U bosch MP5,1 to same. Ale asi to chce zkusit nazivo......... Citovat
Maverick Odesláno 4. leden 2013 Odesláno 4. leden 2013 straki: S tim párovánim nevim nevim. Minulej tejden jsem u kámoše měnil ŘJ (406 2.0 16V s MP5.1.1) a dávala se tam z Xantie se stejnym motorem a nic se nepárovalo. Stačilo jen zadat kód jednotky, která byla v Xantii a auto normálně nastartovalo. Citovat
Čeněk Odesláno 8. leden 2013 Autor Odesláno 8. leden 2013 Tak k té klávesnici. O víkendu jsem sundal středový panel a dostal se ke klávesnici. Moje klávesnice byla vymačkaná. Sehnal jsem klávesnici z 306 a z 406. Na boku těchto klávesnic je číslo a to se lišilo poslední číslicí od mé klávesnice. Moji klávesnici jsem při vyplém motoru odpojil a zapojil jako první klávesnici z 406. Otočil klíčkem naťukal můj kód staré klávesnice a okamžitě se auto odkódovalo a já nastartoval. Tak to bylo i s klávesnicí z 306. Takže kód je na jisto v ŘJ a né v klávesnici. Ani čísla z boku klávesnic nesouhlasila. Jen je potřeba sehnat klávesnici stejného vzhledu Díky všem Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.