Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj pánové a dámy :D

mám takový problém. Jdou mi dost špatně mačkat tlačítka kódovací klávesnice u P405 r.v. 1996. Moje otázka zní - co s tím? Je možné koupit tuto klávesnici novou, nebo nějak opravit?

Vím tady z fóra, že je možné ji odpojit, ale já bych ji chtěl zachovat. Přece jenom je to jakási taká ochrana před nenechavci.

Prosím o rady tedy co s tím.

[upravil dne 27.12.12 15:23 od Čeněk]

Odesláno

Mám možnost mít tu klávesnici z druhého auta. Je možné ji bez problémů přehodit? Jaký potom bude kód, bude stejný nebo podle nové klávesnice? Má s tím někdo nějaké zkušenosti?

Odesláno

Musel by jsi prehodit i pocitac motoru pokud chce prehodit klavesnici.

Jedine ze to rozeberes a prehodis jenom tu gumu pro cisla.

A nebo klavesnici vyradit.

Co bych doporucoval pokud budes chtit delat nejaky zasah do ni.

Odesláno

rj motora nebude treba prehadzovat, kod na imobilizer bude ten isty - je ulozeny v tvojej rj motora. myslim ze mef do svojej vinovky dorabal tento imobilizer, bude ti vediet o tom povedat viac

Odesláno

Moje zkušenosti s klávesnicí v Mi16:

1.) Pokud dáš jinou klávesnici, kód ti zůstane, jakej jsi měl. Je uloženej v paměti v ŘJ

2.) Není problém použít klávesnici z jinýho auta, ale bacha, musí to bejt ten samej typ klávesnice. všechny mají tlačítka 0-9 a C ale liší se tím, že některý mají ještě tlačítko D/N a ty druhý mají S. U S vim, že se používá, když dáváš auto do servisu anechceš jim říci svůl kód, tak tam dáš jinej na přechodnou dobu. Význam tlačítka D/N jsem zatim nezjistit (a ani jsem po tom zatim nepátral)

3.) Vyřazení klávesnice není tak jednoduchý, jako třeba u 406, kde stačí zadat správný kód a klávesnici odpojit. U Mi16 se musí přepnout prvně do automatického režimu, kdy auto startuje bez kódu, pak klávesnici odpojit a ještě spojit dva dráty.

Mám zkušenosti ale pouze s jednotkama BOSCH MP3.2, jak je to třeba u Magnetti Mareli bohužel nevim.

A jedna perlička na závěr, dostala se ke mě údajně nepoužitelná jednotka z míčka (nepoužitelná protože nikdo neznal kód). Trvalo mi to cca 10minut a jednotka byla použitelná a auto startovalo s kódem 0001;) Takže on to zase tak světobornej nepřekonatelnej systém není, i když uznávám, že lapkovi to život znepříjemnit dokáže, protože u 405ky tohle čekat nebude:D

Odesláno

Je jiste ze u dieselu to na 100% nejde.

Je to uz davno co jsem to delal ale vetsinou jsem ozivoval auta nez menil klavesnici.

Ale mam za to ze u MM si cuchne klavesnice k ECU a musi byt sparovana.

U bosch MP5,1 to same.

Ale asi to chce zkusit nazivo.........:D

Odesláno

straki: S tim párovánim nevim nevim. Minulej tejden jsem u kámoše měnil ŘJ (406 2.0 16V s MP5.1.1) a dávala se tam z Xantie se stejnym motorem a nic se nepárovalo. Stačilo jen zadat kód jednotky, která byla v Xantii a auto normálně nastartovalo.

Odesláno

Tak k té klávesnici. O víkendu jsem sundal středový panel a dostal se ke klávesnici. Moje klávesnice byla vymačkaná. Sehnal jsem klávesnici z 306 a z 406. Na boku těchto klávesnic je číslo a to se lišilo poslední číslicí od mé klávesnice. Moji klávesnici jsem při vyplém motoru odpojil a zapojil jako první klávesnici z 406. Otočil klíčkem naťukal můj kód staré klávesnice a okamžitě se auto odkódovalo a já nastartoval.

Tak to bylo i s klávesnicí z 306. Takže kód je na jisto v ŘJ a né v klávesnici. Ani čísla z boku klávesnic nesouhlasila. Jen je potřeba sehnat klávesnici stejného vzhledu :roker

Díky všem :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...