Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čus, chci se zeptat. Koupil jsem ALU OZ 7x16 za hodne dobrou cenu, jsou k nim distanční podložky original OZ tloustky 26mm, pneu mám 205/55. Ovlivněj ty podložky nějak hodně gemometrii vozidla?

[upravil dne 27/12/12 07:27 od Martyy]

Odesláno
takže se nemusím bát nějakých vibrací do volantu atd?

ne, žádné vibrace, žádné škrtání, je to ve schválené a otestované toleranci. Sám jsem měl dezenty 7j s et 15, podložky mám také na autě a vliv na jízdní vlastnosti to nemá žádné ( kromě nepatrně většího propružení a nepatrně lepší stability). Pouze ze zkušenosti u toho nižšího et (nezáleží jestli je dané kolem, nebo kolem s podložkou) odcházejí tyčky řízení dříve (cca po 80000 km)....mám ted na 307 kola 6,5j et 31 s podložkami 15mm vpředu a 20mm vzadu, najeto 125000 a žádné vůle a na bmw x3 mám podložky 15 mm s origo koly ....najeto 50000 s podložkami a žádné vůle nebo opotřebení

Odesláno

pokud máš podložky z eloxovaného hliníku, tak s nima můžeš i v zimě v soli. Jenom bych se vyhnul čistícím přípravkům na alu kola .... tím se ty podložky resp. jejich povrch zničí.... umývat jen autošamponem

Odesláno

Pokud se dobře pamatuju tak 307 má ET kolem 27, použití diků s ET 16 je minimálně nevhodné. Nejen, že budeš muset udělat geometrii na tyhle kola, ale zrovna 307 je na správné Et velmi citlivá a hodně trpí nápravy, objevují se neodstranitené vibrace a pod. Pokud jezdíš kolem komína tak je ti to možná jedno, pokud ale najezdíš nějaké větší km tak tě to brzy homor přejde. Pomíjím to, že to mít ani namontované nesmíš.

Odesláno

no delší šrouby taky musíš koupit.Jelikož mám origo kola a 20mm podložky tak jsem koupil tyhle šrouby http://www.reviloshop.cz/store/goods_REV-S4_972_dlouhe-srouby-m12-x-125-x-60--kuzel.html a abych měl rovnou dosedací plochu na origo kola tak jsem koupil ještě tyhle podložky na šrouby http://www.reviloshop.cz/store/goods_REV-pod-sr_979_podlozky-na-srouby-pro-vozy-citroen--peugeot.html a když bys kupoval u nich podložky tak ty šrouby budeš mít za 30,-Kč kus ;)

Odesláno

Vůbec bych se toho nebál.A pokud je to origo,tak to budou asi adaptéry na změnu Et. A další variantou je ,že je třeba pro klid necháš utočit na soustruhu. Centimetr navrch Ti nic nerozhodí.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...