Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Motor K.O. ???

Recommended Posts

Odesláno

\"piestne kruzky, preco by mali polavit pod vplyvom vytiahnutia FAPka? toto su podla mna uz uplne extremy ktore nemusia mat nic spolocne s fapoff... \"

lebo sa napr. zmenia tlaky na ktore su suciastky dimenzovane atd... Ked clovek vypije za den 20 litrov vody a nepojde sa vycurat, jednoducho skolabuje a zomrie (ak neveris ani tomuto, pouzi google). Tiez nato neni dimenzovany....

Ale Ty evidentne nechces chapat.

Odesláno

Dancak a ty odkial vies o nejakej pomocnej ruke kto mi aku podaval a ja som nou pohrdal?

prave naopak, velmi dobre viem na akom principe funguje regeneracia ale kedze moje auto ma trosku iny system tak je to problematicke vykonat spravne bez ohladu na to, kto to robi.

merlin, ach boze ty si teda expert ozaj zovseobecnujes veci ako sa len da a myslis si ze si pupok sveta.

okrem toho som sa normalne pytal, tak sa laskavo nenafukuj - kazdy nemoze byt taky mudry ako ty :)

Odesláno

rad sa poucim, aky system regeneracie mas? - nechcem tu vyvolat dalsiu slovnu prestrelku, ale pokial viem tak peugeot riesi dovstrek nafty pre zvysenie teploty vyfukovych plynov priamo vstrekmi do valcov alebo je tato info nespravna?

Odesláno

Frantic: Když velmi dobře víš jak funguje regenerace tak se tady neptej na takovýhle otázky a pouč nás o tom....jinak tohle je téma o roztočení motoru, pokud chceš více řešit svůj dobře udělaný fapoff asi by sis měl založit na to svoje téma, ale bylo by to asi zbytečný když velmi dobře víš jak to funguje:D a jestli sis nevšiml tak se tady už v několikátym příspěvku ptáš furt na to samý, takže to opravdu asi nechceš chápat, nebudem to tady více rozebírat a sorry za :xvul

Odesláno

frantic: delphi/siemens/bosch to su kompletne systemy elektroniky/strekovania ktore peugeot pouziva, u novsich modelov je naozaj delphi. Nejde tu vsak o princip regeneracie (ten je stale rovnaky) ide len o ecu kde musis spravit ine zasahy na to aby zabudla na to ze tam fap mala a ked to nespravis chova sa inak ako napriklad siemens. Regeneracia ako taka je jednoducha vec, potrebujes (doslovne) vypalit sadze nazbierane vo fape, predstav si to ako komin na tuhe palivo ktory podpalis... Na to aby sa to stalu musis zvysit teplotu vyfukovych plynov nad ich zapalnu teplotu. To sa deje tak, ze sa motor umelo zatazi (napriklad tym ze sa pozapinaju elektro spotrebice, tym ze sa zapne zhavenie aj ked netreba, ale najma tym ze do vyfuku pustis nespalenu naftu ktora zacne horiet vo vyfukovom potrubii cim prave zabezpecis vyhorenie fap-u. Nuz a tu je ten kamen urazu, ze ked mas zle spraveny fap-off, cpe ti to tam naftu stale (alebo skoro stale) pretoze ecu sa snazi kazdu chvilu zapinat regeneraciu fap-u cim mas vyssiu spotrebu ale najma tato sa dostava nasledkom jej prebytku roznymi cestami necestami aj do oleja ktory ti jednak nariedi a vysledkom toho aj dvihne hladinu...

Odesláno

parc :) este raz dakujem, za vysvetlenie celeho principu fungovania, FAP ktore opakujem poznam, ale ako som uz vyssie napisal mam system vstrekovania DELPHI a teda cidla oblbnut problem nie je ale problem je s ECU. Ktora ako si ty napisal hapruje a snazi sa stale spustat regeneraciu a to nedokaze v sucasnosti nik odstavit, resp aspon o nom neviem.

Aby sme sa chapali, moja otazka uz o niekolko prispevkov znela jasne: Ako je mozne ze sa dostane nafta do oleja - prostrednictvom zle softwerovo upravenej ECU. Nepytal som sa na system fungovania procesu regeneracie PM.

Dalsia logicka hadanka pre chytrakov a la dancak a merlin, ked uz teda spominate ze sa dostane nafta do oleja pod vplyvom uvolnenych piestnych kruzkov, tak potom aky nazor mate na tomto fore tak preslaveny chiptuning, tam sa tlaky nezmenia pod vplyvom termomechanickych zmien a nezacne vam tzv. kypiet olej von? :)

Aby sme sa rozumeli, ja neobhajujem ziadnych sracov( ako sa vy mylne domnievate) z FAPoff ktori mi to cele spackali ako sa len dalo, prave naopak.:papa

[upravil dne 20/1/13 11:18 od Frantic]

Odesláno

Frantic: ked vies ako funguje regeneracia davam do pozornosti cast textu obcashujucu \"dovstrek nafty ktora ma doharat vo vyfukohom potrubii\" napriklad BMW ma koli tom vstrek spraveny priamo do vyfukoveho potribia, PSA to tlaci beznymi vstrekovacmi do valcov... ked ti to regeneruje stale, tej nafty je tam tolko ze proste najde aj cestu do oleja... ako? motor nieje 100%tne tesny je vela cesticiek kade sa dokaze dostat tam kam nepatri...

ad delphi, znami jaszdi s kuchnutym fapom, nepada do nudzaku a olej nepribuda t.j. da sa to... a klamanie cidiel nieje dobry napad, potrebujes ecu vysvetlit ze fap tam nema to je systemove riesenie

btw nafta do leja - niektori vyrobcovia s tym maju problem aj pri normalne funkcnych filtroch pevnych castic takze v tomto je peugeot na tom este velmi dobre...

ps: co sa tyka delphi tak ti jednoznacne odporucam strakiho, rozumie tomu co robi a myslim ze ti pomoze aj s tvojim delphi vstrekovanim.

ad chip: momentalne mam najazdenych cca 5tis km s chipom olej nepribuda a to par krat dostalo auto riadne zabrat...

[upravil dne 20.1.13 13:00 od Parc]

Odesláno

parc ved keby to bolo o tom ze pride straki a pomoze tak neni problem, ale bohuzial toto nevie urobit ani on.

CO sa tyka tej nafty v oleji, ja osobne mam presne ten isty pripad ako tvoj kamarat, tzn. nepada do nudzaku, oleja mam primerane resp. nestupa hladina. Preto boli moje otazky smerovane ze preco by mala hladina oleja stupat...

a ohladom chipu, je fajn pokial si spokojny so zvysenym vykonom - otazne je ci je s tym spokojne aj auto - ako sa hovori nekric hop kym nepreskocis :)

Odesláno

Kazím si oči a čtu tuto debatu skoro od začátku. Ale hlava mi to nebere. Nafta v oleji ?? Dovstřik nafty při regenaci proběhne přesně v době kdy je otevřen výfukový ventil a nafta je rozprášena jako při standartním pilotním či předvstřikem. Jedná se jen o mlhu nafty. Takže není důvod, aby se jakýmkoliv způsobem někam městnala když odejde v poklidu výfukovým potrubím do katalyzátoru, kde se nespálené uhlovodíky, tedy nafta začne katalycky spalovat, při poměrně vysoké teplotě, poté ohřívá FAP no a saze vyhoří. Proces je naprosto jasný a pochopitelný. Kdyby se i tak měla nafta do oleje dostávat, tak musí někde něco někam prolínat nebo kapat. Spotřeba by se měla hodně zvýšit a to by měl být signál začít hledat. Pokud by mělo auto regenerovat porád, tak není problém to na dia zjistit a udělat tomu přítrž u těch co dělali FAPOFF se zaťatou pěstí.;) Já osobně bych hledal spojitost spíše s těsností vstřiků, aby nekapaly, pokud by byl píst pořád kropen naftou, tak by motor ale silně klepal a moc dlouho by to nejezdilo, páč by se píst určo propálil. Pak bych věřil že se může nafta do oleje dostat přej poškozený píst či kroužky. Ale to by vše bylo slyšet a to dost silně, jedině že by řidič používal silnou audio aparaturu a přes ni nebylo nic slyšet:D

Odesláno

frantic: znamy s tym problem mal po zle urobenom fap off... padalo do nudzaku hulilo ako lokomotiva... podla infa ktore bolo vtedy dane bol prave problem v tom ze sa to o regeneraciu snazilo stale... takze tam by som to videl na nabeh prave k pruseru s olejom.... tebe ak do toho nik nehrabal moze to byt +/- ok problem je v tom, ze ta ecu dokaze tak zblbnut nasledkom zlych zasahov ze to regeneruje vyslovene co par km nie stovak km a to je to...

co sa tyka mojho cipovaneho motoru tak ano zrusil som spojku (na druhu stranu mala uz 200tis km) a zapchal som fap (co je logicke) pokial na prevodovke a ostatnom prislusenstne neprekrocim max krutak ktory to znesie, alebo to neprezeniem s naftou resp neklaknu vstreky ktore by zacali ucuravat do valcov popripade sa to neprezneie s tlakom turba nic zasadneho okrem dvihnutej spotreby a potencialenmu problemu na emiske by sa diat nemuselo velmi zbezne povedane... na druhu stranu je to cesta ktora ma dost laka takze nevidim dovod preco by som sa mal na auto pozerat tak, ze ani chytit... na nejake dragy to s 2.0 urcite nebude ale na druhu stranu nevidim jediny dovod preco nie :)

Odesláno

kupca: dik za upresnenie co sa tyka toho dovstreku, ale otazka, preco teda viacere znacky aut maju problem s nariedovanim oleja naftou prave v spojitosti s regeneraciou?

Odesláno

Kupca som rad ze si to vysvetlil ludom ako mike, merlin pripadne dancak ktory veria svojej teorii viac ako comukolvek inemu.

Vies ako rad by som urobil to o com pises ze treba urobit ludom z FAPoff...? mam vsetky argumenty proti nim, bohuzial birokracia v nasich statoch je hrozna a tak sa vsetko len natahuje do nekonecna.

tento problem co ty opisujes s netesnostou byval zapricineny u PDckovych motorov kde tesniace gumicky na vstrekovacoch prepustali to ano s tym suhlasim.

Parc vyssie si pisal ze ten tvoj kamarat s tym problem nema tu uz pises ze problem ma :) tak ako teda? :)

Odesláno

Frantic: asi sa to diskusiou cele trochu zaplietlo... mal problem po fap off - blbo urobenom - rj sa prehravala do povodneho stavu a odvtedy uz nepada do nudzaku a nemala by regenerovat pricasto tak som to myslel... proste cele to bolo o tom ze ked na tom konkretnom delphi spravis fap off blbo je to horsie ako keby nebol vobec...

kedze presne neviem kade vsade to dokaze narvat naftu do mazacieho okruhu nebudem tvrdit to ci ono ale kazdopadne problem s pribudanim nafty do oleja je znamy po inych forach to ludia riesia dokonca pri novych autach kde taketo zasahy neboli robene takze myslim, ze aj u peugeotu je to vec ktora je realna... ano teoria hovori ze to ma letiet do vyfuku ale asi by to chcelo odpoved od niekoho fundovanejsieho...

Odesláno
kupca: dik za upresnenie co sa tyka toho dovstreku, ale otazka, preco teda viacere znacky aut maju problem s nariedovanim oleja naftou prave v spojitosti s regeneraciou?

Neznám značku, která by měla problém s ředěním oleje ve spojitosti s FAPem nebo DFP, bohužel u nás k tomu dochází spíše proto že se s auty moc nenajezdí a porád jezdí studený (viz kilometrový náběh u nás a v okolních státech) Já osobně jsem \"ťuk ťuk\" žádný problém neměl ani s ředěním oleje a s FAPem také nemám, sedmička má 185 t km a FAP(původní, aditivum dolito ve 160 tkm) je částěčně zanešený a regeneruje cca po 450 až 500 km. K autu se chovám velmi slušně a pokud ho už musím nastartovat, tak už jedu tak dlouho, aby se motor dostal na teplotu a popřípadě FAP stihnul regenerovat. Díval jsem se na cenu nového FAPu a jak tak čtu o problémech s FAPOFF až jednou nastane doba že ten můj už bude plnej, tak asi koupím za 6 ku nový a budu mít zase na hodněn tisíc km pokoj. No a na poskakování 10 kiláků tam a pak zpět pořiďte legendu s pořadovým číslem 205 D a můžete každou půlhodinu popojet a nic se nebude dít :papa

Odesláno

Podle mě se při neustálé regeneraci všechna nafta nespálí (protože se vstřikuje až později) a tím pádem se přes pístní kroužky dostává pod píst. Pístní kroužky nejsou 100% těsné, musí tam být vůle (byť nepatrná), kterou pomáhá vymezovat olejový film. Jinak by se píst ve válci zadřel. Nespálená nafta narušuje tento olejový film a tím se postupně dostává pod píst do oleje. Je to sice nepatrné množství, ale uvědomte si, že se tato situace opakuje při každé druhé otáčce motoru. Takže po několika tisících kilometrech už to může být množství nezanedbatelné.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...