Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Motor K.O. ???

Recommended Posts

Odesláno
staci odpojit hadicu za turbom... na trase turbo-ic-motor

Skôr tú hadicu od intercoolera priamo do sania. Ku tej máš lepší prístup po otvorení kapoty (keď čas hrá rolu) a je hneď pri vrchu chladičou.

Odesláno

judes: jj pravda, driapat cokolvek co je po ruke... straki: ked sa prepali/praskne piest bol som v tom ze na dany valec strati kompres a nic hrozne sa nedeje... teda okrem toho co nastane po tom ked sa eventuelne piest rozleti :)... ci pri zlej konstalacii hviedz to zacne tlacit olej cez odvetranie do sania? alebo co sa tam stane?

Odesláno

Ano presne tak.

Tlak oleje je cca 6 baru a to je vic nez komprese v pripade praskleho pistu takze pere ten olej snad vsude.

Nejvic vlastne pres spalovak do ventilu takze vlastne vsude i do sani klidne i do vyfuku i do odvetrani.........:D:D

radeji 5x turbo nez jednou pist.

Pokud stihnes zastavit praskle turbo tak se nic nedeje.

Vymenis turbo a jezdis.

Pokud praskne pist tak je to v haji ikdyz to zastavis.Vetsinou teda.

Prasklej pist se roztahne a znici blok.

Odesláno
furt mi vrta hlavou... sak su tam elektronicke klapky... a tie su v klude resp, vypnutom kluci zavrete... ci ?

som nejako mimo z toho

Enom u VW.

Jenom sragori potrebuji pri vypnuti motoru zavrit vzduch at nerachatji jak zetor.:blicismajlik:blicismajlik:blicismajlik

jak ja nesnasim VW.

Odesláno

tak takato cesta pre olej ma nenapadla, resp nenapadlo mi ze by sa prasknutim piestu odokryl nejaky mazaci kanal... vdaka teda za vysvetlenie :) moje prakticke skusenosti s deravymi piestami su este z 2T a tam to bola ina pesnicka :)...

Guest Martinj7
Odesláno

Takže už to je v opravně - napíchnuli to na počítač a řídící jednotka nereagovala, tak tam dali jinou a auto nastartovali. Takže je prý odešel procesor v ŘJ ( oprava s prací cca 5tis. ) , pak se bude muset vše vyčistit a zjistit jestli jde turbo nebo ne... Spíš to ale vypadá i na to turbo...Uvidíme, až budu mít info další, napíšu...

Odesláno

Tak pokud motor neklepe tak mas obrovske stesti.

Vypada to tak ze jeste malinko mazalo ale uz nemel na co bezet.

Turbo mas urcite ko.

Ikdyz jsi jeden z mala ale je to divne ze je motor ok.

S tou ECU je to divne.

Na 90% je to blud.Ale budiz.

Odesláno

Jen zkusím trochu zauvažovat. Martinj7 psal o tom, že to začalo nejdřív škubat a bíle kouřit a až když to nějakou dobu jelo naplno, začalo to kouřit černě... Nemělo by to při spalování oleje kouřit rovnou spíš černě? Nemůže být třeba ten olej, který to nasálo až druhotný jev po tom, co odešlo něco v ECU, ta se \"zbláznila\", přestala komunikovat s okolím (proto to nešlo ani chcípnout klíčkem), motor se přetočil a chcípl, až když ECU definitivně umřela?:myslim Podobný problém přece řeší Dančák a tomu také nekomunikuje ECU. Dančák tam měl kdysi dělaný FAP off, tak mě napadá, jestli to třeba nemůže být důsledek nepovedeného zásahu do ECU při odstranění FAPu, popř. jiná závada v elektronice... Je to samozřejmě jen spekulace, ale co když... :myslim

Odesláno

Martinj7 měl taky FAPoff, mě teď dělají novou ECU stejně jako jemu....a turbo jsem já kontroloval, vypadá že je ok a olej do sání se mi nejspíš teda dostal odvětráváním víka ventilů co vede do sání hned za vzduch. filtr, protože to odvětrávání bylo plný oleje, oleje jsem tam měl o dost více nad max. rysku, Martinj7 prý taky.....

Odesláno

S tím FAP off je to zvláštní náhoda. A v obou případech nekomunikuje ECU... Toho oleje jsi tam měl hodně už předtím, než se ti to stalo? A Martinj7 také?

Odesláno

Je nekdo schopny udelat se mnou nejake spojeni pomoci diag?

Bud martinj nebo dancak?

Docela by mne zajimali nejake hodnoty.

Vim ze nektere firmy co \"delaji\"ze delaji fapoff provadeli silene praseciny v jinych jednotkach a to spusobovalo jev kdy zacal natvrdo motor chlastat naftu do oleje.

Co by mohlo spusobit tenhle pruser.

Ale ztrata komunikace by tam nastat nemela.

Jedine ze tam byl opravdu nejaky idiotsky zasah do softu.

Odesláno

Kdyby se dostávala nafta do leje, tak by to docela dobře vysvětlovalo, proč tam měli oba najednou moc oleje. A zároveň bych potom i věřil tomu, že olej naředěný naftou (kterého tam navíc bylo moc) by mohl vytvořit zápalnou směs...

Odesláno

Nevím jestli tam oleje už bylo více předtím, ale je to asi naředěné naftou.....mluvil jsem se Strakim, a je to nejspíš tím špatně udělaným FAPoff v ECU, že to neustále regenerovalo jakmilo se ohřál motor.....

Straki007: číslo si na mě klidně ulož a když budeš potřebovat nějaký ty data nebo až budu mít hotovou ECU se na to podívat, není problém;)

Guest Martinj7
Odesláno

Je to vše docela záhada, ale mluvil jsem s Dančákem a ten má to samý... Možná byl opravdu problém v ŘJ ... To turbo zatím nevím jak na tom bude...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...