Ivkopivko12tka Odesláno 22. prosinec 2012 Odesláno 22. prosinec 2012 ahoj, tak si ten môj výmyselník zaumienil, že ma bude pred vianocami hnevať nebo co, ale išiel som dnes krátku trasu ku známemu lesákovi po stromček, po cca pol hodinovej prestávke sadnem a čo nevidím - neukazuje mi tachometer. Spolu s ním ani digitálny kilometrovník. Zvyšok prístrojovky je OK, vrátane ukazatela teploty chl. kvapaliny (ak sa dobre pamätám - sú pod jednou poistkou viaceré prístroje, tam by som problém nehľadal, aj keď skúsim premerať). Nedalo mi to, bol som sa teda previesť, či nenaskočí a hleme se - po cca 10 km, vypnuti a zapnuti motora ukazoval ďalších 15 km a odvtedy na mňa kašle. Chyba samotného budíku? Žiadne iné sprievodné poruchy. Nejaký nápad? Je to nový model (2000). Ďakujem. (s pristrojovkou sa nerobilo nič, len cca pred pol rokom výmena ziaroviek podsvietenia) [upravil dne 16/2/13 02:18 od Ivkopivko12tka] Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 22. prosinec 2012 Autor Odesláno 22. prosinec 2012 kontroloval sem konektor snimacu dole pod prevodovku a skontroloval káble z neho, vyzerajú byt ok, no vyššie pod telesom kde sú funky teplotné čidlá už končí v spleti káblov v husom ďalšom husom krku. Zajtra to vyskúšam, či sa to neumudrilo (kontakty špinavé neboli) Citovat
koblih69 Odesláno 22. prosinec 2012 Odesláno 22. prosinec 2012 Pokud by byl špatný snímač na setrváku tak to nenastartuješ. Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 23. prosinec 2012 Autor Odesláno 23. prosinec 2012 vraj je zvlášť snímač pre otáčky a zvlášť pre rýchlosť na tomto aute, poradil člen stano 306gti6. Nedalo mi to a skúsil som - stale neukazuje. Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 23. prosinec 2012 Autor Odesláno 23. prosinec 2012 VF37CRFSW32918979 skontroloval sem poistky pod prístrojovkú, nevím či na šťastí, alebo nanešťastí, všecky sú OK :/ Tak isto sa zdajú byt aj tí v motorovej časti. (pošli mi do SZ, co všecko si z toho VIN vytiahol) Ďakujem Citovat
poldiss Odesláno 23. prosinec 2012 Odesláno 23. prosinec 2012 nám na 206 taky odešel tachometr, ale tam byla chyba přímo v budíku, prý je to častá porucha u 206 tak nevím jestli to není náhodou stejně i u 306 mě akorát u 306 na volnoběh spadne otáčkoměr občas na 0, ale během chvilky se zase vrátí Citovat
Blesk Odesláno 23. prosinec 2012 Odesláno 23. prosinec 2012 já jsem měl problém taky v budíkách, musel jsem si propojit znovu cestičku na plošnáku, potom to šlo... Citovat
Charles Odesláno 23. prosinec 2012 Odesláno 23. prosinec 2012 stejný problem a zatim nevyřešeno Citovat
Valys-M Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 u 206 taky tak... zkusim jsem předělat tu malou osičku ten motůrek v jiný patici funguje ale v tý zase nejde otáčkoměr, teplota ani palivo, takže jezdím bez tacháče Citovat
crazybiker Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 Tak jak aj 206 aj 406-ka probelm v budikoch,alebo studenych spojoch... ked po budikoch pobuchas nenaskoci? ak jo studeny spoj... Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 27. prosinec 2012 Autor Odesláno 27. prosinec 2012 Chlapi, po novom roku idem do autoriz. servisu, vyjadrili sa v tom zmysle, že je to pomerne častá porucha a bude to najskôr snímač na prevodovke (keďže tachometer nejaké búchanie či klepanie na prístrojovku neprekvapí). Origo diel cca 60-70 euro Náhrada 12 euro výmena na 10 minút Napíšem potom, čo to presne bolo za problém a či to bol ten snímač. Citovat
Valys-M Odesláno 13. leden 2013 Odesláno 13. leden 2013 no je pravda že se mi to stalo po tom co jsem bouchnul do palubky...protože mi občas píská větrák tak bouchnu a je klid...a pak jsem jel furt v pohodě a když jsem pak znovu nastartoval tak to nenaběhlo...od tý doby jezdim bez tacháče Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 16. únor 2013 Autor Odesláno 16. únor 2013 možno to niekomu pomôže - bol vymenený snímač = tachometer už funguje Citovat
LukeObrslik Odesláno 21. únor 2013 Odesláno 21. únor 2013 Zdravím všechny Peugeoťáky, vidím, že tady hodně lidí řeší stejný problém tak nebudu zakládat nový vlákno, snad nebude vadit, že se přidám sem. K mému problému, mám Peugeot 306, MR 2000,rok výroby 99 (tuším podzim), jedná se o faceliftovanou verzi, v diagnostice Peugeot tuším vedená jako \"Phase 2\", motor 1.8 16V, řídící jednotka Sagem. Mám stejný problém, jako zakladatel tohoto vlákna Ivkopivko12tka s padáním tachometru na nulu, začalo to zhruba před rokem, kdy se mi zdálo, že se problém objevuje stále častěji a vždy se přestanou přičítat i ujeté km. V té době jsem to řešil výměnou ozubeného kolečka čidla v ceně cca 200 Kč a po výměně se zdálo, že je problém vyřešen, občas se problém vyskytnul znova, ale hodně výjimečně. Postupem čase jsem ale tam, kde jsem byl a obzvláště po krátké zastávce tachometr několik km nefunguje. Zkoušel jsem kontrolovat i desku pod budíky, kde jsem ale žádný špatný kontakt neobjevil. Tady mě spíš trápí to, že v zimě pokud je cca -5 a míň, tak mi nesvítí některé segmenty na displeji s kilometry, po pár kilometrech zase postupně fungují všechny, dá se displej doma nějak opravit? Vypadá to tedy, že budu muset zkusit vyměnit čidlo, doufám, že to bude ono. Zeptám se, máte nějaký tip, kde je koupit? Zkoušel jsem taky kontrolovat kontakt, jak pod baterkou, kde se zdá konektor v pořádku(čisté kontakty), tak konektor na převodovce u čidla, ale nevím jak ten konektor odpojit??? Nejde mi jednoduše odpojit(je tam dost špatný přístup) a nechci jej zničit. Typ čidla bych měl mít 3-pinové, světlé, stejné jako je v tomto vlákně na obrázku: P.S. Ještě bych měl dotaz, jestli nevíte kde koupit nový obal na originální klič Valeo (vymačkané tlačítka), mám verzi s rádiem(ne infra) a 2 tlačítky na DO??? P.P.S. Valys-M: problém s pískáním větráku mám taky, na delších cestách je to neskutečně otravný. Vypadá to na nějaký větrák vpravo vepředu, ale pokud přepnu ventilaci na vnitřní okruh tak to nedělá, stačilo by větrák nějak promazat, ale asi k němu nebude jednoduchý přístup, že? Předem díky moc za každý tip, radu a přeju Vám hodně bezstarostných kilometrů Luke edit: ještě jsem chtěl dodat, že jsem měl auto na diagnostice, ale bez chyb, údajně je možné, že v případě vadného čidla by např. ABS mohlo vypisovat chyby?? [Edited on 21/2/13 20:41 by LukeObrslik] [Edited on 22/2/13 06:23 by LukeObrslik] Citovat
miroja Odesláno 22. únor 2013 Odesláno 22. únor 2013 P.P.S. Valys-M: problém s pískáním větráku mám taky, na delších cestách je to neskutečně otravný. Vypadá to na nějaký větrák vpravo vepředu, ale pokud přepnu ventilaci na vnitřní okruh tak to nedělá, stačilo by větrák nějak promazat, ale asi k němu nebude jednoduchý přístup, že? Myslim, ze v sekcii \"Udelej si sam\" je postup aj s fotografiami ako namazat ventilator. Nepomohlo? Citovat
LukeObrslik Odesláno 22. únor 2013 Odesláno 22. únor 2013 P.P.S. Valys-M: problém s pískáním větráku mám taky, na delších cestách je to neskutečně otravný. Vypadá to na nějaký větrák vpravo vepředu, ale pokud přepnu ventilaci na vnitřní okruh tak to nedělá, stačilo by větrák nějak promazat, ale asi k němu nebude jednoduchý přístup, že? Myslim, ze v sekcii \"Udelej si sam\" je postup aj s fotografiami ako namazat ventilator. Nepomohlo? Díky moc za tip, omlouvám se, ale toho postupu jsem si nevšiml. Ještě k tomu tachometru, je možné aby nefunkční čidlo rychlosti neukazovalo žádné chyby v diagnostice(ABS, volnoběh atd.)? Problém s ABS nebo volnoběhem jsem nikdy neměl. Předpokládám, že jsou to věci s tím spojené? Přeci jenom se ptám, protože bych nerad měnil čidlo úplně zbytečně [Edited on 22/2/13 21:00 by LukeObrslik] Citovat
LukeObrslik Odesláno 23. únor 2013 Odesláno 23. únor 2013 Tak jsem dnes pročistil a promazal větrák pod palubní deskou, doufám, že pískání zmizí, ještě jednou díky za radu. Kdyby někdo věděl, zajímalo by mě, jestli se vadné čidlo rychlosti nějak projevuje v diagnostice? Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 23. únor 2013 Autor Odesláno 23. únor 2013 já nevím, ale myslím si, že né. Citovat
LukeObrslik Odesláno 23. únor 2013 Odesláno 23. únor 2013 já nevím, ale myslím si, že né. Takze v tvem pripade jsi take nemel problem s padanim otacek na volnobeh nebo neco jineho, proste jen nahodne padani tachometru na nulu a nepocitani ujetych km? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.