Milhausekkk Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 Ahoj, mám najeto cca 130 tis. km. Včera jsem jel z práce, předjížděl jsem po prudké zatáčce na dvojku a autu najednou vyskočili otáčky z nějakých 3tis/min na 5 tis/min... jsem si říkal, asi náledí a auto si hráblo ..... pak jedu do mírného kopce na trojku asi taky 3tis./min otáčky a zase to na sekundu/dvě vyskočilo na 4 tisíce. Dnes ráno jedu do práce a na spojce jsem měl pocit, že nějak přenáší ruchy provozu, jako že se sem tam trochu pohne, nebo že drnčí....něco tak nějak:roll .... no a pak na parkovišti zařadím zpátečku, pustím do záběru a slyším takový třecí, šustivý zvuk, jako kdyby se o sebe něco třelo ...až jsem se lekl ... dělá to jen na zpátečku ... uvidím co bude až pojedu dnes z práce. Asi mám po spojce, že? Můžete mi prosím říct, co tam mám za spojku a cca kolik za ni vypláznu? VIN je VF33ENFUC84798964. Teď přes svátky mi to asi nikdo nevymění. v neděli potřebuju jet cca 100 km tam, 100 km zpět ...můžu to risknout v tomhle stavu, resp. co riskuju? Pokud budu měnit spojku, nechám vyměnit i přední kotouče (zadní už měněny) .... zjistíte mi prosím průměr kotouče a jeho tloušťku? Moc díky za Vaše rady a pěkné svátky:super Citovat
Pa.vlos Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 Zdravím, znám asi 3 lidi se stejným motorem a všichni byli nuceni spojku vyměnit při nájezdu v rozmezí 110 - 130 tis... Osobně jsem měnil ve 117 tis., vysypalo se ložisko, ale měnila se spojka komplet., protože ložisko poškodilo lamely. Vyšlo to cca. 9 000 Kč. Jednalo se o spojkovou sadu Luk. Citovat
MilanF1 Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 Sada spojky se dá sehnat třeba za tolik: http://www.auto-francie.cz/zbozi/12012/SPOJKOVA-SADA-KOMPLETNI-307-SW-1-6-16V.htm A samozřejmě práce s tím. Ale děvět tisíc mi přijde hodně. Nejsem od fochu, abych posoudil, co je špatně; když jsou divné zvuky, viděl bych to na ložisko. Ovšem, kde soudruzi z Francie udělali chybu, že spojka vydrží tam málo? Na mém HDičku vydržela 280 tkm a důvodem bylo vysypané ložisko, lamela by ještě něco dala. Citovat
Milhausekkk Odesláno 21. prosinec 2012 Autor Odesláno 21. prosinec 2012 díky za rady... už v létě mě spojka vyděsila tím, že se mi při jízdě najednou seřídil pedál a spojka zabírala o trochu výše.... každopádně jsem domluvený s technikem až na 2.ledna 2013, myslíte tedy, že můžu riskovat jízdu autem v následujících pár dnech do ledna? Maximálně nebude mít spojka přítlak a budu to muset odtáhnout,ne? nehrozí zničení motoru či převodovky? Poradíte mi i ty přední kotouče? Díky [upravil dne 21/12/12 07:51 od Milhausekkk] Citovat
Ferry Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 tak brzdove kotouce bych doporucil Bosch, v autokelly pod cislem BO 0986478979 (peugeot kod 4246 W8 ), cenove vyjdou na 1512Kc jeden kus, pokud bys mel zaplacene radne clenstvi v peugeot-clubu, tak na karticku budou kolem 1000Kc desticky k tomu taky Bosch BO 0986494038 (peugeot kod 4254 71), sada 4ks vychazi na 1362, po sleve na klub by to bylo tak 920Kc cili bez slevy celkem cca 4400, po sleve to bude asi 3000 Citovat
Pa.vlos Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 Mě to vyloženě chrastilo.... a postupně se to horšilo.... Kotouče jsem měnil před 2 měsící... kupoval jsem Ferodo, PC cca. 1400 Kč /ks, zrovna jsem chytil nějakou akci, kde byla výrazná sleva.... Nevím jaké kotouče jsou origo, ale origo destičky vyrábí zrovna Ferodo.... Citovat
lukaro Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 Napiš uživateli Lukas309, sežene ti spojku levně já ji taky měnil... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.