tibor Odesláno 23. červen 2005 Odesláno 23. červen 2005 Zdravim peugeot-cestovatelov! Chystame sa do Lednice (1den, alebo vykend) a potreboval by som nejake info. Co sa oplati vydiet, pripadne ake blizke okolie stoji za navstevu. Ze vraj pre cudzyncov je o dost vecsie vstupne? Aj my sme cudzinci? Pripadne, kde najst lacnejsie ubitko ... Citovat
Medvěd Odesláno 23. červen 2005 Odesláno 23. červen 2005 Původně zaslal: tibor Zdravim peugeot-cestovatelov! Chystame sa do Lednice (1den, alebo vykend) a potreboval by som nejake info. Co sa oplati vydiet, pripadne ake blizke okolie stoji za navstevu. Ze vraj pre cudzyncov je o dost vecsie vstupne? Aj my sme cudzinci? Pripadne, kde najst lacnejsie ubitko ... Laciné ubytování - pokud Ti nevadí stan, pak jednoznačně camp u Novomlýnské nádrže (mezi Mikulovem a Brnem po přejetí nádrže po levé ruce). Samozřejmě že v této lokalitě je též spousta penzionů v různých cenových hladinách - nějaký jejich přehled Ti asi neporadím, šel bych do toho systémem dotazu v Infocentru (Břeclav, Mikulov) a tam by Ti měli podat relevantní informace. Jinak v dané oblastzi je toho k vidění spousta - a? už Lednicko - Valtický areál s dvěma zámky (Valtice, Lednice), vyhlídkovou věží Minaret a loveckým zámečkem Janohradem (dá se tam doplout za mrzký peníz motorovou lodí od Minaretu). Jinak též doporučuju projít si Pálavu z Mikulova na Dívčí hrady (příjemná túra), taky bych navštívil zámek v Mikulově a loni otevřenou jeskyni poblíž Mikulova. U Břeclavi se dá též zajít na archeologické naleziště Pohansko, v Břeclavi přímo je velice příjemné muzeum. To je asi to nejzajímavější z dané oblasti, k vidění je samozřejmě mnohem, mnohem víc. Jsi - li příznivcem cyklistiky, tamní krajina je k tomuto sportu pžřímo stvořená - a všude tam jsou pohostinní jihomoravané se sklepy plnými dobrého vínka - takže doporučuju zastavit se u většího množství vinařů, a? máš na co vzpomínat.:aut:papa Citovat
Hadra Odesláno 28. červen 2005 Odesláno 28. červen 2005 Jojo, jak píše Medvěd, v Lednici je krásně, krásná prohlídka zámku, můžeš si tam koupit historické peníze atd...můžeš navštívit obří skleník přímo u zámku ( cca 60 Kč mám pocit ), projet se lodí k minaretu ( cca 100 Kč ), vylízt na minaret (cca 15 Kč) , potom z Lednice zajet do Valtic - tam je taky pěkná zehrada u zámku, je tam i vinotéka s dobrým vínem. Následně do Mikulova - tam je taky zámek ( ale tam jsem byl jen na zehradě ). Ubytování v kempu Nové mlýny nebo Pasohlávky -tam jsou i chatky. V těch kempech je asi 20 stánků s pivem a všemožnýma hovadinama, koupání je taky fajn ( atrakce, kolotoče atd. ) Večir tam hrají kapely, jsou diskotéky...fajn kemp. Jinak...cenově všechno v poho, mám pocit, že za jednu noc jsem tam platil cca 300 pro dva+auto. Já tohle absoloval loni když byl sraz v Šebetově. Celková finanční bilance : Já, přítulka a auto. Vstupný, ubytování, jídlo a cigarety....sobota-neděle -- cca 2000 Kč. Pokud bys toho měl málo, poblíž jsou Dolní Věstonice kde je věstonická venuše, vykopávky a zřícenina. Všude je tam hezky, dobrý víno, teplo, no pohodička.... Citovat
Hadra Odesláno 28. červen 2005 Odesláno 28. červen 2005 A neviděl jsem nikde, že by bylo jiný vstupný pro bratry slováky..... Citovat
oddie Odesláno 7. červenec 2005 Odesláno 7. červenec 2005 Lednice: aktuálně skleník 50,-, Minaret 20,-, samotný zámek si nepamatuju, přímo v areálu je ještě např. výstava dravců, akvárko... vše řádně oceněné Parkování 10,-/hod, parkoviště \"u zámku\", hned vedle je výborná hospoda Onyx (tuším má i www stránky). Samotný park v Lednici je jen na pěšky, na kole se tam nesmí - a na pěšky je to spolehlivě na celý den... jinak celý Lednicko-Valtický areál je na pár dní na kole, když jej chcete dát celý. Tip: jet tam těsně před sezónou, a samotnou Lednici navštívit ve všední den, ne o víkendu, jinak je tam přecpáno... Tip2: Valtice - Národní salon vín - ochutnávkové programy. Ale nelze tam holt přijet autem... Citovat
Kurt Odesláno 7. červenec 2005 Odesláno 7. červenec 2005 Lednice má své stránky, kde jsou i restaurace (vč. zmiňovaného Onyxu) - http://www.lednice.cz/links/tur/st_res.html Jinak se tam chystáme od 24.7. na kolech:papa Citovat
oddie Odesláno 7. červenec 2005 Odesláno 7. červenec 2005 Chceš poslat trasy na kolo? :) Byl jsem tam před dvěma týdny... Doporučuju si pořídit cyklomapy od Shocartu, v místě je dost často úmyslně poškozené značení - otočené a přendané cedule, apod. Pro toho, kdo se nevyzná v mapách, dost nic moc... Citovat
Kurt Odesláno 7. červenec 2005 Odesláno 7. červenec 2005 Původně zaslal: oddie Chceš poslat trasy na kolo? :) Byl jsem tam před dvěma týdny... Doporučuju si pořídit cyklomapy od Shocartu, v místě je dost často úmyslně poškozené značení - otočené a přendané cedule, apod. Pro toho, kdo se nevyzná v mapách, dost nic moc... Jo, jo pošlíííí! kurt@peugeot-club.com díky, budu Tě všude chválit!:super Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.