Shad Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 Zdravím Chci se zeptat ohledně nadcházejících mrazíků.Dnes ráno mi to v autě hásilo -11 (Praha) a to startování nic moc.Chytlo to až na potření ( cca 8-10s každé točení) po důkladném našlapání,moc se mu nechtělo a to se mi samozřejmě moc nezdá.Je takhle dlouhé startování normální? Baterka šlape v pohodě ale nerad bych si jí takhle vyflákal. Pomohlo by výměna svíček?Ty tam mám dobrých min.100tis.km Citovat
shark734 Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 a)kvalita nafty (palivovy filter) b)baterka c)zhavice co si naslapaval? Citovat
xbirnyx Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 našlapávat nemusíš, není to Favorit Citovat
Shad Odesláno 8. prosinec 2012 Autor Odesláno 8. prosinec 2012 Baterka je nová a naftu beru jen od shell FuelSave Diesel takže by tam ta kvalita bejt měla.S tím našlapáním to mám někde od tuď.Takže fakt nemusim pumpovat? Zbývají tedy ty svíčky,jenže jich pro mou kárku celá řada a vybrat není jednoduché.Dalo by se to podle VIN. zjistit? VF33HRHYB83256841 Citovat
shark734 Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 naslapavanie ti nepomoze lebo pri airboxe mas potenciometer ovladany lankom plynoveho pedala a vstrekovanie mas elektronicke..... shell nieje ziadna vyhra, palivovy bol meneny kedy? moze tam byt vyzrazany parafin obj. č. 5960 66 Citovat
Shad Odesláno 8. prosinec 2012 Autor Odesláno 8. prosinec 2012 Kvůli tomu našlapávání si připadám jak malej kluk :-) Chybama se člověk učí. Dík a Filtr-Tak ten je měněnej cca 3 roky dozadu ale taky jich je i rozměrově víc než jeden. Citovat
shark734 Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 3 roky? filter je prva vec co by som menil tam uz musis mat sviecku, nahodis knot a mozes zapalit obj. č. 1906 A2 [upravil dne 8/12/12 14:44 od shark734] Citovat
Sagic Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 Jo, shell, tak tam už nějaký rok netankuju, poté co mi nafta od nich zamrzla při -12°C. Dnes ráno -14, měl jsem strach, protože jsem měl v nádrži ještě bionaftu z Tank ONO za 32,50 a světe div se, napoprvé to naskočilo a žádný škubání Původně jsem si říkal, že na to budu jezdit jen od jara do podzimu, ale jak vidět, asi na ni budu jezdit i v zimě Citovat
Shad Odesláno 8. prosinec 2012 Autor Odesláno 8. prosinec 2012 Dík.ten filtr pod tímhle číslem už jsem našel.Dík moc všem [upravil dne 8/12/12 15:03 od Shad] Citovat
Shad Odesláno 8. prosinec 2012 Autor Odesláno 8. prosinec 2012 Co se Shell týče,to je to tak strašný? Citovat
OK406 Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 Napiš, zdali si měnil palivový filtr a jak to startuje. Citovat
koblih69 Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 Hehe našlapávání dobrý... no taky jsem měl škodovku :D:D. Filtr 3 roky? U nafťáku? Kriste Ježíši, koukej ho vyměnit Citovat
biker99 Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 Ahojte, zaujalo ma to co tu pisete, lebo mam tiez problemy so startovanim ked su mrazy. Palivovy filter som este nemenil co som auto kupil pred rokom a pol ale asi by sa mu zislo podla toho co tu pisete. Asi to aj hned vyskusam. A inak ma tu velmi netesite lebo tankujem len na shell :/ a podla toho co tu citam tak nic moc. dik za vsetky rady Citovat
koblih69 Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 Já Shell netankuju protože jim zamrzá nafta Palivový filtr doporučuju u nafty aspoň pokaždé před zimou vyměnit. Citovat
Sagic Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 Mně nafta za 6 let zamrzla 2x a pokaždý po tankování u Shellu. Naposled mě to vytrestalo 2 dny před Vánoci při -12°C. Dojel jsem do Náchoda - cca 10km, nakoupil dárky a cestou zpátky to začalo škubat až to chcíplo a už jsem nenastartoval. Druhý den jsem v -8°C nastaroval, ujel 20m a opět KO. Filtr byl měněnej a průchozí, ale po vyndání čerpadla z nádrže bylo sítko totálně ucpaný hustou rosolovatou kaší. Po vyčištění jsem dotankoval na Benzině a dojel domů. Od ty doby jsem na Shell nebyl. Ono taky při jejich cenách nemá cenu se tam ani zastavovat Další problém může být ten, že vzledem k cenové politice neprotočí tolik nafty a mají ji v tancích dost dlouho a pak může být kvalita taky jinde než na benzince co je o 2-3Kč na litru levnější a stojí tam celý dny fronty aut.. To je třeba případ Tank ONO, všude je slyšet, jak mají nekvalitní levný palivo a trpí motory, ale znám spousty lidí, co netankují jinde a neměli nikdy problémy, ostatně já tam tankuju taky už 2 roky a zatím si nestěžuju. Nejlepší je pohled na Shellku hned vedle, kde zejí stojany prázdnotou a na ONU o 200m dál jim nestačí 10 stojanů a věčně tam jsou fronty:D [upravil dne 8/12/12 22:31 od Sagic] Citovat
JaraKara Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 palivový filtr měním každých 5000 km a teď již tankuji naftu arktik a je klid [upravil dne 8/12/12 23:05 od JaraKara] Citovat
marko306 Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 5000 km? To tankuješ aj s pieskom? To je úplne zbytočné. Podľa papierov je servisný interval buď 30 000 alebo 60 000 km ak sa nemýlim. (dúfam, že si to dobre pamätám a nenapísal som hovadinu) Som tu teraz cez mobil, tak neviem pozrieť výmenu pre jednotlivé modely a motory. Ja som dakedy menil na 306 vždy po výmene oleja (15 000 km) a bolo to úplne zbytočné. Filter bol takmer rovnaký ako nový a štartovanie ani chod sa nezmenil vlastne vždy to chytilo na brnk ( ak mi nafta nepadala ) a vždy sa rovnako bral. Citovat
freew Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 Tak opytam sa aj ja. Mne sice startuje dobre ale ako zacalo mrznut tak vzdy pri rannom startovani raz pípne. Kym nemrzlo tak to nerobilo. Citovat
ozzy56 Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 Podle mě je 5000 moc málo, ale měnit ho po 15-20 tisících třeba zároveň s výměnou oleje bych doporučoval, ony ty filtry vypadají po třeba 30 tisících hrozně, interval doporučený výrobcem (někde kolem 50 tisíc) je v našich podmínkách hodně nadsazený, každý diesel je háklivý na jednu jedinou věc--a tou je čistota nafty...,u filtrů, kde se mění jen vložka za cca 350 korun bych vůbec neváhal, problémem jsou plastové filtry u posledních modelů, které se mění komplet a jejichž cena je cca 1200 korun i více... [upravil dne 9/12/12 08:09 od ozzy56] Citovat
marko306 Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 Tak opytam sa aj ja. Mne sice startuje dobre ale ako zacalo mrznut tak vzdy pri rannom startovani raz pípne. Kym nemrzlo tak to nerobilo.Pípnutie ťa upozorňuje na námrazu, nebezpečenstvo šmyku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.