Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Svítíte i v letním čase?

Svítíte i v letním čase?  

1. 1. Svítíte i v letním čase?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Vopičí

Já chci třetí možnost v hlasování.:(

Když vyjíždím a slunce pálí jako ďas tak nesvítím, ale když je třeba jenom trošku pod mrakem tak jo. Ale určitě souhlasím s tím, že je v létě auto se zapnutejma světlama vždycky odost líp vidět.

vono když jedeš proti slunku, tak auta některejch barev taky zrovna nejsou vidět a proto já svítím neustále a nějaký počasí vůbec neřeším:papa

Odesláno
Původně zaslal: Tommy306

Původně zaslal: Vopičí

Já chci třetí možnost v hlasování.:(

Když vyjíždím a slunce pálí jako ďas tak nesvítím, ale když je třeba jenom trošku pod mrakem tak jo. Ale určitě souhlasím s tím, že je v létě auto se zapnutejma světlama vždycky odost líp vidět.

vono když jedeš proti slunku, tak auta některejch barev taky zrovna nejsou vidět a proto já svítím neustále a nějaký počasí vůbec neřeším:papa

Tommy má pravdu - svítící auto je zákonitě VŽDY líp vidět, než neosvětlený. Jediný důvod proč nesvítit celoročně, s kterým jsem schopen se jen trochu ztotožnit, je ztráta zvýraznění motorkářů - kteří jsou dnes povinni svítit celoročně a tím se zviditelňují oproti nesvítícím autům. Jak však už z této diskuze vyplývá, tak minimálně 50% aut stejně svítí celoročně a tím dochází k nepříjemným situacím, kdy v koloně svítících aut jede jedno nebo dvě auta za sebou neosvětlená a to může pro řidiče pro řidiče najíždějícího z vedlejší nebo odbočujícího z protisměru vytvářet pocit, že v té koloně bude díra a on se tam vejde - pak již je k pořádné ráně jen krůček.

Odesláno

Já taky svítím pořád a mám i osobní zkušenost se sluníčkem. Jednou jsem jel v létě na kole po hlavní, slunce v zádech a vjel mi tam týpek co mě v oslnění neviděl. Na autě škoda za 20 litrů na mým kole za 24 litrů, ty modřiny ani nepočítám. Kdyby jsem jel v autě a nesvítil, tak bych dopadl stejně. Kdybych svítil, kdo ví. Takže si nemyslete, že když svítí sluníčko a je dobře vidět, tak jste v bezpečí. Ani náhodou!!!

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

...v koloně svítících aut jede jedno nebo dvě auta za sebou neosvětlená a to může pro řidiče pro řidiče najíždějícího z vedlejší nebo odbočujícího z protisměru vytvářet pocit, že v té koloně bude díra a on se tam vejde - pak již je k pořádné ráně jen krůček.

přesně tak, a proto já nechci být ten, kterej není vidět:super:papa

Odesláno
Původně zaslal: viktorg

Na TEHLE strankach je konstrukce zarizeni, kterou vymyslel Petr605 ( ja jsem s uspechem instaloval uz dva kusy do dvou 406tek) a ta umi rozsvecovat a zhasinat svetla automaticky, coz je rekl bych jeste lepsi, nez aby na me porad neco pipalo :D :D porizovaci cena vyjde taky tak na 50Kc

Ja som tu schemu videl a velmi sa mi pacila:aut

Je to sice pekne,ale nie kazdy dokaze pracovat s polovodicovymi suciastkami,a navyse tento moj nakres je pre tych ktori nechcu zasahovat nejak hrubo do elektroinstalacie a ich elektrotechnicke vedomosti koncia niekde pri instalacii zarovky do spalne:D

Skratka som iba chcel ponuknut druhu jednoduchsiu variantu:roker

JJ pekna varianta tu slozitejsi by me realizovat nebavilo ale o ty tvoji popremyslim i kdyz vono clovek kdyz to zapina porad tak uz je to pri stratovani vazne jak automat ;)

Odesláno

V letním čase svítím hlavně v noci. :D:D:D:cool:

Ve dne pochopitelně taky je to jako když si nepřipnu pásy,něco mi chybí a není to ono když nesvítí kontrolka.

Odesláno
Původně zaslal: King_Of_The_Cheese

Svitit celorocne:super

Mlhovky, kdyz nejsou nutny:grr:xvul

Ja zapinani mlhovek neresim, nemam:D:D:D

Preji vsem spoustu stastnych kilometru:papa

mě neříkej že nemáš mlhovku:D
Odesláno
Původně zaslal: kšanda

jj. taky svítim. jezdim tak od vždycky. a hlavně kuli tomu abych byl viděn. to s těma motorkářema nechápu. proč by měli bejt vidět víc jak auta?

:myslim

Třeba proto, že kolem sebe nemaj tunu železa a proto jsou mnohem zranitelnější.

Zase na druhou stranu na to, jak mnozí motorkáři jezdí by jim k přežití nepomohlo ani pět světel z každý strany

Odesláno

Tak teda nevím, byl bych rád, aby se tu ještě někdo projevil s tím, že v letním čase nesvítí. Skoro mi připadá, že bych se za to měl stydět. Jak říká mk405, u tmavých aut je to jasný, ale já teda moc v letních čase ve dne nesvítím, pokud je pod mrakem, zataženo, nebo prší, tak to zapnu, ale sem hamoun a šetřím žárovky... :D Hlavně jsem se nevyměňoval pěkně dlouho. A mám světlé auto...

Nebo že bych změnil názor :myslim

Někdy jezdím na obrysovky... třeba ve městě, když je večer a všude je osvětleno... (a teď dostanu vynadáno, hlavně od Medvěda, to zase dostanu ran... :aut ). Au Au

Odesláno

Měl by si se opravdu stydět a rychle změnit názor. Nemysli si, že všichni kolem mají dokonalý oči. Až to do tebe někdo napere tak ti bude jedno, jestli viděl blbě nebo ne, je to v tvým vlastním zájmu.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Původně zaslal: kšanda

jj. taky svítim. jezdim tak od vždycky. a hlavně kuli tomu abych byl viděn. to s těma motorkářema nechápu. proč by měli bejt vidět víc jak auta?

:myslim

Třeba proto, že kolem sebe nemaj tunu železa a proto jsou mnohem zranitelnější.

Zase na druhou stranu na to, jak mnozí motorkáři jezdí by jim k přežití nepomohlo ani pět světel z každý strany

a z presne opacneho duvodu sviti ridici tramvaje... protoze maji kolem sebe nekolik tun zeleza a osobni auto na kolejich ani poradne neuciti...

Odesláno
Původně zaslal: Holly

Měl by si se opravdu stydět a rychle změnit názor. Nemysli si, že všichni kolem mají dokonalý oči. Až to do tebe někdo napere tak ti bude jedno, jestli viděl blbě nebo ne, je to v tvým vlastním zájmu.

Já věděl že dostanu vynadáno...

Odesláno

Myslím si, že ke změně svého názoru budeš stejně nejpozději 1. 7. 2006 donucen - A TAK TO MÁ BÝT (sorry, ale nesvícení a nevození dětí v autosedačkách NECHÁPU - a může mi to vysvětlovat kdokoli a použít jakékoli argumenty, stejně mě nepřesvědčí).

Odesláno

Marcel505: nejseš sám kdo nesvítí, včera jsme jeli po Kobylysích, za námi jeli policajti a taky nesvítili. Možná měli poruchu nebo prostě zapomněli. Možná si myslí, že nemusí.

Odesláno
Původně zaslal: Holly

Marcel505: nejseš sám kdo nesvítí, včera jsme jeli po Kobylysích, za námi jeli policajti a taky nesvítili. Možná měli poruchu nebo prostě zapomněli. Možná si myslí, že nemusí.

Jako po dobu zimního času se snažím přes den svítit, ale v čase letním přes den nesvítím, teda pokud není nutno. Ale samozřejmě děti v autosedačkách by být měli (jak říká Medvěd). Protože ono stačí, co udělá nehoda s dospělým člověkem v autě, natož pak s dítětem.

P.S.: \"Kobylisy\" :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...