Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

stala se mi nemilá věc, a to, že jsem jel a z ničeho nic se začal cukat motor a po ujetí dalších asi 300m mi auto chcíplo úplně a už jsem nenastartoval.. stalo se mi to už podruhý, poprvý to bylo, že jsem stál u kamoše s nastartovaným motorem a jak jsem si sednul do auta a zavřel dveře tak auto chcíplo a už jsem taky nenastartoval.. vypaluje se pojistka č.25 (Systémy paměti radio ovladače, cd changer, Analogové hodiny na palubní desce, modul autodiagnostiky motoru, sufitové a vnitřní osvětlení a Palubní počítač).. když se to stalo poprvý, tak jsem zkusil vyměnit pojistku a hned se vypálila znovu, tak jsme to odtáhli ke mě před barák, 10min jsem kolem toho běhal, v podstatě jsem nic neudělal a pak jsem zkusil dát novou pojistku a už to bylo v pohodě.. teď jsem jezdil asi 2 měsíce bez problému a teď se to objevilo znovu.. nesetkal jste se někdo s něčím takovým?

[upravil dne 1/12/12 13:54 od LORD_mapiv]

Odesláno

Chyba bude v obvodu téhle pojistky. Třeba vezmi normální malou žárovku na 12V a zapoj jí místo pojistky. Projdi kabely co to napájí (hlavně tam kde jsi poslední dobou něco dělal), pořádně s nimi zahýbej a pokud s eti v půběhu žárovka rozsvítí máš místo ve kterém je problém.

Odesláno

Tak jsem trošku pokročil.. připojil jsem žárovku a zjistil jsem, že problém je, když otevřu dveře.. jakmile by se mělo rozsvítit osvětlení interiéru, tak se žárovka rozsvítila, jak jsem dveře zabouchnul, tak žárovka pomalu pohasla až zhasnula úplně.. napadá mě, že by problém mohl být asi buď v přechodce mezi dveřama, nebo jestli je v autě relé, které spíná osvětlení + má v sobě ten stmívač, tak v něm.. co vy na to? problém je v tom, že nemám teplou garáž, takže je to pěknej opruz v týhle zimě venku..

Odesláno

ok, takže v tom případě je to zase všechno v pohodě a závada sama zmizela.. přemejšlím tedo, co teď.. pokud se mi tohle znovu stane a budu třeba na druhý straně republiky, tak jsem docela v háji..

Odesláno

Záleží, jako žárovku jsi použil namísto pojistky. Pokud nějakých 5 W, tak samozřejmě svítí, i když je osvětlení interiéru v pořádku. Použij dálkovou H4 (55 W), ta vydrží normální provoz spotřebičů a rozsvítí se až při tvrdém zkratu. Dokonce bys mohl zapojit obě vlákna paralelně - a můžeš s tím i jezdit (než odhalíš příčinu), když ji šikovně upevníš.

Odesláno

Jak čtu tvůj popis závady, tak by to mohl být zkrat na žárovce vnitřního osvětlení, nebo na kabelech. Záleží, jestli osvětlení aspoň trochu svítilo přes tu pojistkovou žárovku, anebo vůbec. Stmívač to nebude, ten by byl buď přerušený nebo sepnutý, ale nestmíval by.

Odesláno

tak jsem s tím chtěl dnes něco udělat, protože to od pondělí stojí a potřebuju s tím přejet minimálně do garáže.. nedaří se mi nic, se svazkama ve dveřích melu, se svazkama pod volantem a kde s čím, mlátím s dveřama a furt ve skratu.. když jsem došel k hlavnímu svazku co vede pod volantem k motoru, tak jsem si všimnul, že je to tam nějaké roztopené.. na jednu stranu se mi zdá, že je to schválně, aby to bylo utěsněné, na druhou stranu se radši zeptám, abych věděl, jestli mám hledat problém tady nebo někde jinde.. přidávám obrázek, kde je to vyfocený, je to svazek vedle pedálů..

napadá mě ještě jedna věc, a to, jestli někdo nevíte, kde je modul autodiagnostiky motoru.. přemýšlel jsem ,že bych tam provizorně natáhnul drát přes pojistku a dočastně jezdil bez osvětlění interiéru pokud nenajdu během víkendu závadu..

[upravil dne 6/12/12 17:27 od LORD_mapiv]

post-23772-14109628406404_thumb.jpg

Odesláno

takže vyřešeno, nakonec to bylo nejspíš tím, že když jsem si dodělával osvětlení, který mi světluje zem když vystupuju, tak že jsem to málo zaizoloval.. zajímavý ale na tom je, že jsem s tím jezdil minimálně rok a půl a nic to za tu dobu neudělalo..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...