Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar pánové,

poslední týden mi nepříjemně hučí servo při točení volantem (zejména při stání, nebo pomalé jízdě). Koukal jsem do černé nádobky, žádnou měrku jsem tam nenašel, takže nevím, zda je tam oleje dost, či nikoli (každopádně při otevření je tam sítko, olej sahá až po něj).

Moje otázky:

1) Příčina hučení? - málo oleje, ...?

2) Jak se toho zbavit?

3) Pokud je to nedostatkem oleje, co se tam lije, resp. dá se dolít origo nějakým jiným olejem. Kolik se do toho lije?

;)

Pokud by to samozřejmě dělalo něco jiného, neváhejte to sem napsat, včetně různých možných fíglů atd.

Děkuji moc :-)

Odesláno

1.6 HDI má iné servo (mechanické poháňané remeňom) ako 2.0 HDI (elektrické). 1.6 má nádržku na servo olej, nie len nalievacie hrdlo ako na 2.0. Ak vidíš olej v tom sítku bude ho tam dosť, závada bude niekde inde.

[upravil dne 26/11/12 18:13 od Judes]

post-27076-14109628267269_thumb.jpg

Odesláno

Předně dík všem za každou radu. Co jsem vyzkoušel... zavzdušnění - pomalu jsem otáčel volantem vpravo/vlevo na doraz, což výrazně pomohlo, nyní už tolik nehučí, nicméně hučí stále, ale méně.

Hlavně jsem vypozoroval, že v posilovači hučí pouze v nízkých otáčkách (dalo by se říct, že pouze na volnoběh), při vyšších otáčkách to nedělá. Teď mne teda jediný napadá, že tam je málo oleje. Bohužel jak jsem psal prve, nádržka je černá, v hrdle je sítko a jen velice těžko (prakticky vůbec) se dá rozeznat, jestli tam je potřeba dolít a taky kolik se tam toho lije. Čeho jsem si taky všiml, že pod nádržkou je mastný flek, což by ukazovalo na únik oleje. Zkusím tedy ten olej... tento by asi měl být ok... total fluid ATX... našel jsem to v tomto vlákně , tak pak dám vědět, jak jsem dopadl. Ještě prozkoumám těsnost hadic atd.

Odesláno

Hlavně to víčko od nádržky neutahuj úplně na doraz. Udělej to tak, že dotáhneš úplně na doraz a pak cca o půl otáčky povol. Taky jsem měl mokro pod nádobkou. Zajel jsem do servisu a tam hned ještě než přišel k autu mi říká - určitě máte moc dotažené víčko. A bylo. Tak mi poradil to co já teď tobě a je pokoj, už asi 1,5 roku.

Odesláno

Takže dnes jsem dolil kouzelnou tekutinu z benzínky (rozuměj doplňovací kapalinu do posilovačů řízení - made in USA << to mne uklidnilo :D) za 350 ml 120,- Kč. Prý se dá dolívat ke všem druhům olejů do posilovačů (tam psali na pixle). Nalil jsem tam všechno a přestalo to hned! :papa

@Laďa: Pravdou je, že napoprvé jsem povoloval víčko hasákem!!! Jakej hňup to takhle dotáhnul, by mě zajímalo teda. Dal jsem na tvou radu, tak snad ok. Ještě mi náš mechanik vyměnil všechny origo svorky za klasický dotahovatelný.

:roker

• O 1 měsíc později...
Odesláno

kluci..dnes sa mi stalo ze rano ked som nastartoval auto a po prejdeni cca 20 m som ma zakrutu z parkoviska a zrazu mi isiel volant velmi tazko ako keby nepracovalo servo..co to moze byt ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...