Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jo přes 100 už je to masakr, Grafika do 80° ale i to je dost, mam Nvidii 9600GT Overclock Edition a nejde mi přes 65° ani po dvou hodinách hraní. Je duležitý aby chladič dobře odebiral teplo z čipu, kdyžtak sundat, očistit, nanest teplovodivou pastu a chladič dat zpět. A taky jestli nekecá ten Speed FAN, kdyžtak si nainstaluj widgety do win 7 odsud - http://addgadgets.com/ a na měření teplot použij jejich PC meter

Odesláno

Tak ta karta je ok, podle testů umí dávat i víc. Mám tu MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC

post-18309-14109628352176_thumb.jpg

Jak funguje ten PC Meter? Po stáhnutí se mi objeví jenom ikona v oznamovací oblasti a po otevření jenom verze.

[upravil dne 30/11/12 20:26 od enikybeniky]

• O 2 týdny později...
Odesláno

No ten jenom běží na pozadí a teploty se potom zobrazují na tech widgetech, musiš to v tech widgetech nastavit, jak zobrazování teploty tak aby data čerpali z PC metru

[upravil dne 9/12/12 15:03 od Radek Hurvajz]

post-6656-14109628470387_thumb.jpg

• O 1 rok později...
Odesláno

Přilož k větráku proužek papírku. Když ho přisaje, větrák vzduch nasává.

Je taky možné, že přední větrák (jestli nějaký máš) nasává velké množství prachu a vzadu se to na mřížku jen nalepilo.

Odesláno

Tak je to jasný, zadní papírek přisál, jde se otáčet. :mad::papa

Tímto bych chtěl pogratulovat výrobci CoolerMaster za opačné namontování větráčku. :D

[upravil dne 28/2/14 11:56 od enikybeniky]

Odesláno

To co tam vidíš na tom Speedfanu je blbost, ve skutečnosti tam jsou 3. Dva jsou vpředu jak je místo na mechaniky a pod ním je další na disky a jeden je vzadu. 8 větráku bych ani neměl kam dát do té krabice :D

Odesláno

Ano vidím 4 a to mi přijde hodně :).

Ten co máš místo mechaniky klidně vypoj. Teploty máš nízké a jenom nasáváš bordel. Jestli máš ATX case tak bych se nebál odpojit i ten zadní.

Odesláno

Ten u mechaniky a zadní klidně vypoj.

Vzduch nasává spodní větrák a chladí HDD - to má smysl. Horní chladí max mechaniku - to už smysl nemá :).

Teplý vzduch ti odchází tím větrákem vzadu, když ho vypojíš stoupne ti teplota, ale horký vzduch bude pořád odcházet přes zdroj.

Zvýšení teploty o 10°C je v tvém případě pořád s rezervou ;).

Odesláno

No rezervy tam jsou velké to je pravda, a co jsem dal nový chladič na procesor tak je to ještě lepší, až dorazím domů tak dám foto speedfanu při zátěži.

Jinak proč to mám takhle, PC je víceméně u okna, tzn když se okno otevře tak fouká podél zdi a ten větrák vepředu vhání ten vzduch dovnitř přes procesor a zadním ven. Ten u toho disku je tam jaxik navíc, neboť v plastovém panelu krabice nejsou žádné otvory (ač teda v plechu jsou).

Odesláno

Takže, printscreen jsem neudělal ale hodnoty procesoru jsou 56°C a GK 69°C, procesor bych řekl normální teplota v zatížení neboť je to AMD a to jak každý ví hřeje více než Intel a grafická karta AMD Sapphire 7790 2gb, tam jel ventilátor jen na nějakých 30%, na tvrdo 100% poté teplota klesla na solidních 52°C.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...