Tantor-BN Odesláno 24. listopad 2012 Odesláno 24. listopad 2012 Ahojte mam taký problém voda sa mi stráca v chladiči no pod autom nevyteká... Z výfuku biely dym Vo výfuku olej Turbo je pred smrtou Nekúri auto keď je naštartovaný motor a pridávam dvíha sa voda v chladiči viem že treba dať nové turbo no neviem či aj tesnenie pod hlavou alebo celu hlavu neviem ako sa prejavuje to tesnenie pod hlavou ďakujem Citovat
crazybiker Odesláno 25. listopad 2012 Odesláno 25. listopad 2012 Ak to je uz taketo vazne bude to aj hlava.... treba poslat odtlakovat a pak sa zisti... Citovat
Tantor-BN Odesláno 25. listopad 2012 Autor Odesláno 25. listopad 2012 ono to problém neni lebo mam jeden motor ktorý ma malo nabehané tak zneho by som hlavu ,,skonfiškoval,, takže mal by som sa pustit na tu hlavu...nahodou nevieš aky je dotahovaci moment na hlavu ? Citovat
crazybiker Odesláno 26. listopad 2012 Odesláno 26. listopad 2012 Aj tu hlavu,ktoru zhodis by si mal poslat na zrovnanie, pak nejake kvalitne celokovove tesnenie,skontrolovat sroby ci nie su vytahane...moment neviem presne,nejakych 1. 60Nm pak 80 a asi 360° to inac mas na kazdom obale tesnenia.... Citovat
oddie Odesláno 26. listopad 2012 Odesláno 26. listopad 2012 Pokud máš druhý motor, přehodil bych ho celý, škoda sundavat hlavu. Citovat
crazybiker Odesláno 26. listopad 2012 Odesláno 26. listopad 2012 oddie- on uz pisal o tom motore, ze par rokov to stoji v garazi.... Citovat
Tantor-BN Odesláno 26. listopad 2012 Autor Odesláno 26. listopad 2012 viem že hlava musi isť na zrovnanie ... dam pozrieť tu moju hlavu či je zlá a ak áno tak vymenim za tu druhú...čo by tam bolo treba ešte pomeniť keď už to budem mať dole ? Citovat
Tantor-BN Odesláno 27. listopad 2012 Autor Odesláno 27. listopad 2012 A ešte keď je prasknute tesnenie pod hlavou musi byť v chladiči olej ? Citovat
Tantor-BN Odesláno 27. listopad 2012 Autor Odesláno 27. listopad 2012 a nahodou neviete čo stoji natlakovanie hlavy či neni prasknuta ? Citovat
koblih69 Odesláno 27. listopad 2012 Odesláno 27. listopad 2012 Tady máš nějaké příklady cen: http://www.autopejsek.cz/cenik Citovat
STEFFI 2 Odesláno 27. listopad 2012 Odesláno 27. listopad 2012 :papaKeď máš dole hlavu skontroluj si či je v rovine blok motora, ak je od prehriatia kriva hlava(to je vždy) môže zdeformovat aj blok (niekedy) mal som to na ZX 1,9D. A nezabudni na nové srouby hlavy, radi sa naťahujú. Citovat
Tantor-BN Odesláno 27. listopad 2012 Autor Odesláno 27. listopad 2012 Steffi toto som potreboval počuť v jednom servise mi povedali že tam ešte pôjdu nove nejake gufera na ventiloch tak aj to dam nové...keď to je dole nech to je poriadne Citovat
STEFFI 2 Odesláno 27. listopad 2012 Odesláno 27. listopad 2012 :DMne keď rovnali hlavu, tak ju urobili komplet, že som ju dával rovno na motor, boli aj nastavené ventily Citovat
crazybiker Odesláno 28. listopad 2012 Odesláno 28. listopad 2012 skus zistit za kolko ti odtlakuju,zrovnaju, zbrusia ventily a vymenia gufera :-D som mocenko zvedavy :-D Citovat
Bostich Odesláno 28. listopad 2012 Odesláno 28. listopad 2012 dotaz: dá se natlakováním poznat prasklá hlava, pokud jde olej do vody? jinak nic. Servisák říká, že ne... Citovat
ozzy56 Odesláno 28. listopad 2012 Odesláno 28. listopad 2012 Bostich pokud se jedná o motor HDi,který má vepředu pod olejovým filtrem výměník voda/olej, může jít olej do vody i přes něj...,jinak olej jde většinou do vody těsněním pod hlavou, což jde okem poznat, jinak natlakováním tlakového olejového kanálu v hlavě motoru musí jít poznat, zda se v tomto kanále ztrácí tlak Citovat
Bostich Odesláno 28. listopad 2012 Odesláno 28. listopad 2012 ozzy56: jj, HDi (DW10ATED) o výměníku vím, tam chyba není. (Dokonce jsem zkusil 14 dní jezdit bez s odpojeným výměníkem, olej je tam pořád) Jde o to, že mi měnili těsnění pod hlavou (odešel termostat chlazení a motor se asi na 15 minut přehřál) a bez výsledku. S tím, že se údajně hlava netlakuje(pokud jde olej do vody) Tak se bojím prasklý hlavy. Edit: takže hlava by se tlakovat měla a mělo by to být poznat. Až mi znova vymění jenom těsnění pod hlavou, s tím, že hlava není potřeba tlakovat.... Každopádně díky za info [upravil dne 28/11/12 14:59 od Bostich] Citovat
Tantor-BN Odesláno 7. únor 2013 Autor Odesláno 7. únor 2013 ahojte ešte sa chcem informovať keď sa mi straca voda v chladiči a nikde neni pod autom mlaka ani nič tak to je tesnenie pod hlavou ? v oleji neviem či je voda neviem ako to zistiť a vypuštať to chcem až keď bude teplo...vo vode neni olej Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.