Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte mam taký problém voda sa mi stráca v chladiči no pod autom nevyteká...

Z výfuku biely dym

Vo výfuku olej

Turbo je pred smrtou :(

Nekúri auto

keď je naštartovaný motor a pridávam dvíha sa voda v chladiči

viem že treba dať nové turbo no neviem či aj tesnenie pod hlavou alebo celu hlavu neviem ako sa prejavuje to tesnenie pod hlavou ďakujem :)

Odesláno

ono to problém neni lebo mam jeden motor ktorý ma malo nabehané tak zneho by som hlavu ,,skonfiškoval,, :) takže mal by som sa pustit na tu hlavu...nahodou nevieš aky je dotahovaci moment na hlavu ?

Odesláno

Aj tu hlavu,ktoru zhodis by si mal poslat na zrovnanie, pak nejake kvalitne celokovove tesnenie,skontrolovat sroby ci nie su vytahane...moment neviem presne,nejakych 1. 60Nm pak 80 a asi 360° to inac mas na kazdom obale tesnenia....

Odesláno

viem že hlava musi isť na zrovnanie ... dam pozrieť tu moju hlavu či je zlá a ak áno tak vymenim za tu druhú...čo by tam bolo treba ešte pomeniť keď už to budem mať dole ?

Odesláno

:papaKeď máš dole hlavu skontroluj si či je v rovine blok motora, ak je od prehriatia kriva hlava(to je vždy) môže zdeformovat aj blok (niekedy) mal som to na ZX 1,9D. A nezabudni na nové srouby hlavy, radi sa naťahujú. :D

Odesláno

Steffi toto som potreboval počuť v jednom servise mi povedali že tam ešte pôjdu nove nejake gufera na ventiloch tak aj to dam nové...keď to je dole nech to je poriadne :)

Odesláno

Bostich

pokud se jedná o motor HDi,který má vepředu pod olejovým filtrem výměník voda/olej, může jít olej do vody i přes něj...,jinak olej jde většinou do vody těsněním pod hlavou, což jde okem poznat, jinak natlakováním tlakového olejového kanálu v hlavě motoru musí jít poznat, zda se v tomto kanále ztrácí tlak

Odesláno

ozzy56: jj, HDi (DW10ATED) o výměníku vím, tam chyba není. (Dokonce jsem zkusil 14 dní jezdit bez s odpojeným výměníkem, olej je tam pořád) Jde o to, že mi měnili těsnění pod hlavou (odešel termostat chlazení a motor se asi na 15 minut přehřál) a bez výsledku. S tím, že se údajně hlava netlakuje(pokud jde olej do vody) Tak se bojím prasklý hlavy.

Edit: takže hlava by se tlakovat měla a mělo by to být poznat. Až mi znova vymění jenom těsnění pod hlavou, s tím, že hlava není potřeba tlakovat....

Každopádně díky za info :)

[upravil dne 28/11/12 14:59 od Bostich]

• O 2 měsíce později...
Odesláno

ahojte ešte sa chcem informovať keď sa mi straca voda v chladiči a nikde neni pod autom mlaka ani nič tak to je tesnenie pod hlavou ? v oleji neviem či je voda neviem ako to zistiť a vypuštať to chcem až keď bude teplo...vo vode neni olej

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...